کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم
معرفی کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم
کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم نوشته آلن دوباتن است. کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم، یکی از کتابهای کاربردی مجموعه مدرسه زندگی است. کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم، راهنمای خلاقیت و بازدهی بیشتر است.
این کتاب از مجموعه کتابهای مدرسه زندگی است. موسسه مدرسه زندگی در نقاط مختلف دنیا فعالیت میکند و خدماتی در حوزه روانشناسی در قالب کلاس، فیلمسازی، همایش و .... میدهد. یکی از خدمات موسسه هم انتشار کتابهایی در باب مهمترین مسایل حیات فرهنگی و عاطفی معاصر است.
درباره کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم
یکی از جنبههای عجیب ذهن ما این است که در کیفیت بازدهی خود بسیار متغیر است. ما در لحظات خاص بینش و خلاقیت فوقالعادهای داریم اما هر آنچه از ما سر میزند میتواند در دیگران احساسات متفاوتی همچون حزن، تمایل یا تعلق ایجاد کند. اگرچه پیشرفت رضایتبخش زندگی ما به عملکرد ذهنمان بستگی دارد، اما بهطورکلی تصور نمیکنیم بتوانیم کار زیادی برای کنترل یا تأثیرگذاری در کیفیت افکارمان انجام دهیم. در دورههای بیحاصلی و سکون، امیدواریم گذر زمان بتواند مسائل را بهبود بخشد. ما میتوانیم یاد بگیریم با توجه بیشتر به عملکرد ذهن خود و نیز تمرینات ذهنی طراحیشده برای استخراجِ بهترین افکارمان، فرصت داشتن افکار خوب را بهبود ببخشیم. ما میتوانیم آنچه را در مسیر پیشرفت اتفاق میافتد با دقت بیشتری مشاهده کنیم و یاد بگیریم که خود را از طریق تمرین ماهرانهی اراده و تخیل به سوی یک مقصد واحد سوق دهیم.
آنچه در کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم، آمده است مجموعهای از اطلاعات است که نویسنده امیدوار است قسمتهای بهتری از ذهن شما را آزاد و به در شناسایی و حفظ تراوشات ذهنی اولیهتان کمکتان کند. اولین و مهمترین پیشنهادی که در این خصوص میتوان داد این است که میتوانید یاد بگیرید به جای پراکندهکردن بهترین و ضروریترین افکار خود، به صورت منظم و به بهترین نحو از آنها برداشت کنید.
خواندن کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند زندگی با برنامه و مرتبی داشته باشند پیشنهاد میکنیم
درباره آلن دوباتن
آلن دوباتن فیلسوف، نویسنده و مجری تلوزیون فرانسوی است که دغدغهاش نوشتن درباره زندگی روزمره به شیوهای فلسفی است. او در تمام نوشتههایش میکوشد فلسفه را وارد زندگی عادی انسان کند. دوباتن آنقدر به این موضوع علاقه دارد که دوره دکتری خود در دانشگاه هاروارد را رها کرد تا درباره فلسفه در زندگی به زبان ساده بنویسد.
مهمترین کتابهای آلن دوباتن، تسلی بخشیهای فلسفه، هنر سیر و سفر و پروست چگونه میتواند زندگی شما را دگرگون کند، نام دارند.
بخشی از کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم
چرا تفکر راهبردی اینقدر مشکل است؟
در قرون وسطی، همگان بر این باور بودند که مهمترین چیزی که باید دربارهی آن فکر کنیم خداوند است. امروزه به نظر میرسد موضوعی که اغلبِ ما باید توجه خود را روی آن متمرکز کنیم هدفمان در زندگی است. اما در قرون وسطی چهرههای برجسته آمادگی پذیرش این نکته را داشتند که تمرکز طولانیمدت بدون انحراف برای روانِ ذاتاً شکننده و سرکش انسان مطالبهای بس دشوار است. آنها میدانستند که ذهن ما چقدر در طلب فرار از خویش است و به این درک رسیدند که ممکن است ما برای کمک به حفظ تمرکز خود نیاز به شرکت در برخی اقدامات بهظاهر نمایشی داشته باشیم. یکی از این اقدامات مهم پیدایش صومعه بود.
پیدایش صومعه منجر به ظهور طیف وسیعی از نوآوریها در زمینهی تقویت تمرکز و اجتناب از عدم تمرکز شد. ایدهی پیدایش صومعه این بود که برای روشن نگهداشتن ذهن، فرد باید بسیار دورتر از شهر و آبادی و معمولاً در دامنهی کوه یا صخره یا در مناطق روستایی دورافتاده زندگی کند. معماری چنین بناهایی برای آنکه بتواند همواره یادآور اهمیت تفکر باشد، باید مقدماتی، وسیع و تحمیلکننده میبود. دیوارها باید ضخیم و بلند بودند بیآنکه درها یا پنجرههای بسیارْ تصویری به روی جهان بزرگتر باز کنند.
در طراحی این بناها حیاطهای دلگیر و چشمههای داخلی دیده میشود، شاید برای اینکه ذهن با صدای اغواگر آب آرام شود. اتاقخوابها باید خلوت و فقط مجهز به یک تختخواب و یک میز باشند. باوجوداین، نمای ساختمانها هنوز زیبا و شکیل است.
مسیحیت قرون وسطایی قوانینی را درموردِ شیوهی زندگی در بناهای صومعه تدوین کرده بود. یکی از نخستین و تأثیرگذارترین قانونگذاران یک نجیبزادهی رومی به نام بندیکت بود که در اواخر قرن پنجم زندگی میکرد. او تعدادی صومعه در ایتالیا تأسیس کرد و یک کتابچهی راهنما با یک عنوان ساده و برجسته برای پیروان خود نوشت: قواعد۱. دستورات داخل کتابچه به شکل زیبایی دقیق و خوانا نوشته شده بودند. این مجموعه قوانین شامل موضوعات زیر بودند:
تغذيه
قانون ۳۹: بهجز بیمارانی که بسیار ضعیف و رنجور هستند، بقیه از خوردن گوشت حیوانات چهارپا خودداری کنند.
فرد باید در روز فقط دوبار وعدههای غذایی کمحجم اما مغذی مصرف کند. از گوشت برّه و گاو به دلیل ایجاد خوابآلودگی میبایست اجتناب شود، اما مصرف مرغ و ماهی در مقادیر کم مفید به نظر میرسد. در طول وعدههای غذایی، افراد اجازهی صحبت با یکدیگر نداشتند اما باید به کسی گوش میدادند که داستانی از یک کتاب مهم و جالب میخواند. اگر به چیزی احتیاج داشتند، باید با دستشان آن را نشان میدادند
کار نویسنده که مثل همیشه عالی، کار ترجمه هم خیلی خیلی خوب بود. واقعا دوباره این نویسنده، تونست مغز من را غلغلک بده و به کار بندازه. واقعا نمیدونم چی بگم. عالی، عالی، عالی...
دوباتن با سبک واقعگرای خودش تلاش کرده جنبهها و روشهایی برای تقویت تفکر و زندگی را ارائه بدهد و در حد یک کتاب کوچک هم به نطرم موفق بوده.حرفها کلی و مبهم نیست و مثالها هم فابل فهم هستند. نیمه
خوب بود به درد اینکه کمی به مشکلاتی که سر راهمان قرار میگیرد کمی نگاه ساده تر داشته باشیم و امید خود را ازدست ندهیم .خوب است.
بسیار کتاب عالی هست به جهت بررسی هرنوع تفکر و دیدگاه ادم ها که روی طرز بیان هم تاثیر گذار هست. مخصوصا فصول 9 تا 11.
در فریبایی تفکر
مگه میشه کتابای آلن دوباتن بد باشه؟؟ عالییی بود
کتاب تاثیر گذاری بود
کتاب خوبی بود
کتابی بسیار مفید برای هر کسی با هر سلیقه ای است، فکر کردن اصلی ترین ابزار ما در هر کاری است، داشتن یک فکر کارآمد مطابق با علم،واقعیت،عقل و اخلاق مبتنی بر آنها انسان را در سیر مراتب بی نهایت
از دستش ندید ...