دانلود و خرید کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان رضا داوری اردکانی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان

کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان

انتشارات:انتشارات سخن
امتیاز:
۳.۵از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان

کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان نوشته دکتر رضا داوری اردکانی است که توسط نشر سخن چاپ شده. این کتاب به مسأله روشن‌فکری در ایران و تعریف آن در دوره های مختلف تاریخ ایران می‌پردازد.

درباره کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان

کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان به درک و بیان تاریخ پدید آمدن روشنفکری و امکان‌ها و توانایی‌های روشنفکران و مقام و اثر ایشان در تاریخ می‌پردازد. دکتر رضا اردکانی در این کتاب به تفاوت روشنفکری و منورالفکری هم می‌پردازد، منورالفکری ناظر به قوام تجدّد و طرّاحی جهان متجدّد است؛ اما روشنفکری در زمانی به وجود می‌آید که در راه تحقّق این طرح در عمل و سیاست مشکلاتی پیدا می‌شود که در آغاز دیده نشده بود. روشنفکر پدید آمدن این مشکلات را به قصور سیاست و سیاستمداران باز می‌گرداند و رعایت اصول آزادی و عدالت و پای‌بندی به حقیقت را یادآوری می‌کند، یا درست بگوییم روشنفکری نظارت برحکومت و تذکر به لزوم پای‌بندی آن به اصول تجدد و رعایت آن‌هاست.

خواندن کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم

این کتاب برای تمام پژوهشگران حوزه مدرنیسم مناسب است هم‌چنین خوانندگانی که می‌خواهند جهان مدرن و اتفاقات امروز ایران را بررسی کنند می‌توانند از این کتاب به‌عنوان یک منبع خوب استفاده کنند.

بخش‌هایی از کتاب سیری در تاریخ روشنفکری در ایران و جهان

من از سالها پیش فکر می‌کرده‌ام که چرا در غرب طرح و تدوین اخلاق جدید تا زمان کانت به تأخیر افتاده و پس از او هم تا قرن بیستم کمتر توانسته‌اند اثر مهمی در اخلاق بنویسند که ادامه کار کانت و در طراز نقد عقل عملی باشد. در این راه چه دشواری وجود داشته است؟ چرا نگفتند بیاییم بر وفق عقل عمل کنیم. مگر سیاست عقلی و قراردادی تأسیس نشد و با این سیاست فرد و فردیت به دنیا نیامد و اعلامیه حقوق بشر به عنوان ره‌آموزعمل و سیاست تدوین و اعلام نشد؟ آیا در جنب اینها اخلاقی که بتواند جانشین اخلاق مسیحی شود یا در حکم بازسازی این اخلاق باشد نمی‌توانست به وجود آید. وقتی به تاریخ اخلاق نظر می‌کنیم گرچه به دشواریهای بیشتری می‌رسیم اما مسافتی از راه هم در نظرمان روشن می‌شود. در تاریخ خودمان اشاعره و معتزله را در نظر آوریم. اشعریان که قرار نبود کتاب اخلاق بنویسند، آثاری نظیر کیمیای سعادت و احیاءالعلوم نوشتند.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
معمولا فلسفه را احکامی تلقی می‌کنند که یا باید درست باشد و یا نادرست است ولی فلسفه وقتی وارد تاریخ می‌شود دیگر ورای درست و نادرست قرار می‌گیرد.
محمد مصطفی نورآبادی
اگر در جستجوی اسلاف روشنفکران در جهان قبل از تجدد باشیم شاید هیچ گروهی به اندازه سوفسطاییان به روشنفکری نزدیک نباشند. آنها نه فقط پیشرو روشنفکری بلکه در زمره پیشروان دموکراسی لیبرال و حقوق بشر جدیدند اما تفاوتهایشان با روشنفکران (که به قرون نوزدهم و بیستم تعلق دارند) ناچیز نیست. سوفسطاییان حق را غلبه می‌دانستند و درس غالب شدن می‌دادند و اگر افلاطون آنها را درست وصف و معرفی کرده باشد غالبآ تند و خشنند. شباهتی که میان سوفسطاییان و روشنفکران وجود دارد از حیث نفی است سوفسطاییان به رسوم و سنن و مخصوصآ به سلطه‌های رسمی اهمیت نمی‌دادند. آنها می‌گفتند انسان مقیاس همه چیز است
محمد طاهر پسران افشاریان

حجم

۲۴۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۸۸ صفحه

حجم

۲۴۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۸۸ صفحه

قیمت:
۶۵,۰۰۰
تومان