کتاب خرد و توسعه
معرفی کتاب خرد و توسعه
درباره کتاب خرد و توسعه
رضا داوری اردکانی در کتاب خرد و توسعه. به بحث درباره خرد و نقش آن در ابعاد گوناگون توسعه میپردازد.
این کتاب با بحثی درباره خرد توسعه آغاز میشود و با سخنی درباره دانایی و فلسفه و علم به پایان میرسد. بقیه مطالب هم به نحوی با خرد سیاسی و وضع توسعهنیافتگی ارتباط دارند.
خواندن کتاب خرد و توسعه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
علاقهمندان به مباحث فلسفی- جامعهشناسانه را به خواندن این کتاب دعوت میکنیم.
بخشی از کتاب خرد و توسعه
فرهنگ به یک معنی جان گفتار و رفتار مردمان و اقوام است. ولی این جان، جان کل جهان بشری نیست و تا دوره جدید هرگز یک فرهنگ جهانی وجود نداشته است. در دوران پیش از تجدد اقوام در شیوه اندیشه و زندگی و آئین و آداب با هم اختلافها داشتهاند و این اختلافها بیشتر به اختلاف فرهنگ بازمیگشته است. فرهنگها نه فقط متفاوتند بلکه هر فرهنگی در طی زمان نیز دگرگون میشود. به عبارت دیگر فرهنگ امر ثابتی نیست و در تاریخ هر قوم و کشور فرهنگ به یک صورت باقی نمیماند. فرهنگ جدید اروپایی هم که سراسر جهان را تسخیر کرده است از این حکم مستثنی نیست و اکنون دیگر وضعی که در ابتدای رنسانس یا در قرن هجدهم داشته است، ندارد. اگر بپرسند این تحول و تغییر در کدام جهت بوده است، پاسخ من اینست که فرهنگ هر چه و هر جا باشد از جایی آغاز میشود و قوام مییابد و به تدریج سخت و صلب میشود و به صورت قشر خشک درمیآید. در این مورد نمیتوان از فرهنگ خوب و بد سخن گفت زیرا یک فرهنگ زمانی که در حال پدید آمدن و بسط بوده نشاط داشته اما چون به مرحله تحقق رسیده به جای اینکه جان آداب و رسوم و عادات و گفتارها و اعمال باشد، به صورت جسمی کمجان یا نیمهجان درآمده و عین آن آداب و عادات شده است. شاید این یک اصل کلی حاکم بر همه فرهنگها باشد. به این جهت درباره فرهنگ نمیتوان حکم واحد صادر کرد بلکه معمولاً فرهنگ بسته به اینکه در چه مرحلهای قرار دارد، ارزیابی میشود. نکتهای که باید به آن توجه شود اینست که اگر فرهنگها به طور کلی تاریخ و صورتهای به هم پیوسته دارند معنیش این نیست که در تاریخ جهان گسستهای فرهنگی روی نداده و روی نخواهد داد.
حجم
۲۹۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه
حجم
۲۹۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه
نظرات کاربران
خرد و توسعه کتابی هست که بایستی گفت ای کاش هر مسول در کشور قبل از رسیدن به میز یکبار آنرا بخواند
دکتر داوری اردکانی، از بزرگترین فیلسوفان کنونی ایران، بلکه جهان است که متاسفانه مانند اکثر متفکران بزرگ، در زمان حیاتش ناشناخته است. خواندن آثار ایشان ما را وارد عرصه تفکر میکند؛ تفکری خلاف آمد عادت