معرفی و دانلود کتاب زن در ایران باستان + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر هیرمند

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب زن در ایران باستان

«زن در ایران باستان» نوشته هدایت الله علوی، پژوهشی درباره جایگاه زن و زناشویی و آداب آن در ایران باستان است. کتاب دو فصل دارد. در فصل اول، مقام زن در ایران باستان از جهات گوناگونی همچون صفات برجسته یک زن شایسته در ایران باستان، لباس و آرایش، تحصیلات و حقوق، حجاب، حکومت و هنر بررسی شده است و فصل دوم به موضوع زناشویی در ایران باستان و قوانین و آدابش پرداخته است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب زن در ایران باستان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:زن در ایران باستان
شابک:۹۶۴۵۵۲۱۹۴۷
تعداد صفحه‌ها:۱۲۸ صفحه
قیمت کتاب:۱۵۰۰۰ تومان

۱۴۰۱/۰۷/۲۲

خود نویسنده در طول کتاب همواره این دو نکته رو تکرار میکنه: ۱_ منابع مستند و کافی زیادی در این مورد وجود نداره ۲_ شرایط احتمالی که شرح داده میشه، اکثرا در مورد زنان درباری و طبقه ی بالا ی جامعه هست؛...بیشتر

۱۳۹۹/۰۵/۱۲

این کتاب تصورات زیادی را می‌زداید. اول تصوراتِ ایرانِ باستان‌ستیزانِ افراطی را، سپس تصوراتِ باستان‌گرایانِ افراطی را. برای دانستنِ واقعیتِ ماجرا، این کتاب را بخوانید.

تسنیم
۱۳۹۷/۰۵/۲۳

لطفا رایگانش کنید🙏🙏🙏

زهرا حسینی
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۵/۰۱/۱۹

یسری جاها ش فقط تکرار یه فصل دیگه بود، بنظرم یه ادیت کامل میخواد در مورد ازدواج با محارم هم کاملا توجیه کرده بود که اشکالی نداشته!

پانته‌آ انصاری
مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۱/۱۴

کتاب از نظر روایت‌کننده ، بی‌طرف بود . هرچند اشکالاتی داشت . از جمله اینکه بعضی موضوعات داعم تکرار شده بود . و اینکه یک سری روایت که میتونست از زبان عربی ترجمه بشه و متن‌های قدیمی فارسی بازگردانی و...بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

StarShadow
در این دوره تعدد زوجات وجود داشته است. و هرودوت دربارهٔ ایرانیان آن دوره می نویسد: «هر یک از پارسی ها زنان متعدد و عدهٔ زیادی صیغه و کنیز دارند و بهترین صفت را پس از رشادت، پارسی در این می داند که پسران زیاد به دنیا آورد.»
StarShadow
یک نفر بالای سر عروس، با نخ هفت رنگ، زبان مادرشوهر و خواهرشوهر را می دوزد.
StarShadow
گذشته از اوستا و مسائل مذهبی، در تاریخ ایران نیز به عدد هفت اهمیت خاصی داده شده است که بدون شک باید آن را از اثر نفوذ مذهبی بدانیم. مثلاً در جشن نوروز و مهرگان، در دربار پادشاهان ساسانی در خوانچه ای هفت شاخه از درخت هایی که مقدس می شمردند، می گذاشتند و در هفت پیاله سکهٔ سفید می نهادند. و هنوز هم آراستن سفرهٔ هفت سین مرسوم است.
مقام زن در ایران باستان در ایران باستان، زن مقام ارجمندی را دارا بوده است
مقام زن در ایران باستان در ایران باستان، زن مقام ارجمندی را دارا بوده است. زن یکی از اعضای خانواده محسوب می شده و در تمام شؤون زندگی با مرد برابری می کرده است. برای اثبات این موضوع، شواهد زیادی در دست ماست: در اوستا همه جا نام زن و مرد در یک ردیف ذکر شده و در کارهای دینی که زنان باید انجام دهند و دعاهایی که باید بخوانند، زن را با مرد برابر شمرده است و حتا در صورتی که موبدی حاضر نبود، ممکن بود زن به مقام قضا برسد. در تاریخ هم چنین می بینیم که زنانی مانند همای و پوراندخت و آزرمی دخت به مقام پادشاهی رسیده اند. سن بلوغ برای مرد و زن، یکسان بوده است، گروهی از فرشتگان هم، مانند آناهیتا (ناهید)، زن هستند. در میان امشاسپندان، امرتات (مرداد) و هَوروتَات (خرداد) و سپنتاارمئیتی (سپندارمز) مؤنث هستند؛ سپندارمز نمایندهٔ زمین است و این سپندارمز (فروتنی مقدس) یکی از صفات اهورمزداست و در جهان مادی پرستاری زمین با
در میان سلاطین هخامنشی و اشکانی و ساسانی این رسم وجود داشته است؛ چنان که کمبوجیه دو خواهر خود را به زنی داشت و داریوش اول نیز خواهر خود را به زنی گرفت، اردشیر دوم با دو دختر خود و داریوش سوم با یک دختر خویش ازدواج کرد و یزدگرد دوم نیز دختر خود را به زنی گرفت.
پانته‌آ انصاری
در این جامعهٔ بدوی، وظیفهٔ زنان سنگین بود و آنان نگهبانان آتش و سازندهٔ ظروف سفالین و فراهم آورندهٔ میوه های طبیعی بودند و حتا بر مردان نیز تفوق داشتند و به مقام روحانیت هم می رسیدند و حق داشتند شوهران متعددی برای خود برگزینند؛ این یکی از اختصاصات نخستین ساکنان فلات ایران بوده است.
سامانیان و غزنویان حامیان فرهنگ و ادب ایران
پرتوی ایزدی بانو: جایگاه و مقام زن در ایران باستان
صفویه از آغاز تا سقوط
سلجوقیان و گستره علم و هنر در ایران
ایرج رامتین
خلاصه ده هزار سال تاریخ ایران (قبل از اسلام)
ایرج رامتین
زنان اساطیری (زن در اسطوره، تاریخ، حماسه)
محمدحسین مجدم
ادبیات روس به روایتی دیگر
زهره روحی
غرب و آخرالزمان
اسماعیل شفیعی سروستانی
کوروش، داریوش و امپراطوری هخامنشیان (تاریخ تمدن ایران: جلد چهارم)
کاوه فرخ