کتاب انجمن شاعران مرده
معرفی کتاب انجمن شاعران مرده
کتاب انجمن شاعران مرده اثر نانسی اچ. کلاین باوم نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی است و در سال ۱۹۸۸ به چاپ رسیده است. این کتاب که بر اساس فیلمی با همین نام با بازی رابین ویلیامز نوشته شده، داستان یک معلم انگلیسی الهامبخش را بازگو میکند که دانشآموزان سرکوبشدهی خود را تشویق میکند تا در لحظه زندگی کنند. نسخهی فارسی این کتاب توسط زهرا طراوتی ترجمه و توسط نشر نیماژ منتشر شده است.
دربارهی کتاب انجمن شاعران مرده
تاد اندرسون و دوستانش در آکادمی ولتون به سختی میتوانند باور کنند که زندگی چقدر میتواند با چیزی که تا به امروز تجربه کردهاند متفاوت باشد، زیرا استاد انگلیسی جدیدشان، جان کیتینگ پرزرقوبرق و خوشسخن، آنها را به چالش کشیده تا زندگی خود را تغییر دهند! در دبیرستان ولتون دانشآموزان مجبور به رعایت قوانین بسیار خشک و سختگیرانهای هستند و اساسنامهی مدرسه بر چهار شعار استوار است: سنت، افتخار، انضباط و سرافرازی. اما پسران داستان، با الهام از کیتینگ، انجمن شاعران مرده را احیا میکنند، یک باشگاه مخفی که در آن، فارغ از محدودیتها و انتظارات مدرسه و والدین، اجازه میدهند که شور و شوقهایشان در آن جاری شود و لذتهای جدیدی را تجربه کنند. انجمن شاعران مرده نام یک گردهمایی است که در زمان تحصیل خود کیتینگ پنهانی بر پا میشد و دختران و پسران جوان، مخفیانه در یک غار دور هم جمع میشدند و شعرهای مورد علاقهی خود و یا اشعاری را که خودشان سروده بودند، میخواندند.
همانطور که کیتینگ پسرها را با سخنان عالی بایرون، شلی و کیتس آشنا میکند، آنها نه تنها زیبایی زبان، بلکه لزوم اهمیت دادن به هر لحظه را کشف میکنند. اما آنها به زودی متوجه میشوند که آزادی تازهیافتهشان میتواند عواقب غمانگیزی نیز داشته باشد. آیا انجمن و فردیت و استقلالی که از این انجمن الهام گرفته میشود، میتواند از فشار مقامات مصمم برای نابود کردن رویاهای آنها جان سالم به در ببرد؟
بسیاری از خوانندگانی که از خواندن کتاب انجمن شاعران مرده لذت بردهاند، معتقدند که با این کتاب قدر لحظات زندگیمان را بیشتر خواهیم فهمید؛ همچنین به خاطر میآوریم که ما فقط و فقط یک بار زندگی میکنیم و باید تمام تلاشمان را بکنیم تا برای خودمان زندگی کنیم، نه دیگران. پایان داستان نیز بسیار غیرمنتظره است و مخاطب ممکن است اصلا به چنین پایانی فکر نکند و با خواندن چنین پایانی کاملا شوکه شود. این کتاب از خط نخست خواننده را جذب میکند و حتی ممکن است از فرط جذابیت، خواندن کتاب را یک روزه به پایان برسانید!
خواندن کتاب انجمن شاعران مرده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب انجمن شاعران مرده رمانی جذاب است که داستان دانشآموزانی را به تصویر میکشد که به واسطهی سختگیریهای بیشازحد مدرسه، معلمها و والدینشان، معنای حقیقی زندگی را از یاد بردهاند و با افکار سنتی احاطه شدهاند و در این میان، معلمی سعی میکند آنها را به مسیری هدایت کند تا زندگی را با چشمی دیگر ببینند و سعی کنند از زندگی کردن در لحظه لذت ببرند. اگر شما نیز علاقهمند به خواندن کتابی جذاب با چنین محتوایی هستید، محتوایی که امید را در شما زنده کند و شور و شوق زندگی را به شما برگرداند، خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم.
درباره نانسی اچ. کلاین باوم
نانسی اچ. کلاین باوم، روزنامهنگار و نویسندهی آمریکایی، در ۳۰ اکتبر ۱۹۴۸ به دنیا آمد. او مدرک لیسانس روزنامهنگاری را از دانشگاه نورث وسترن و مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه کلمبیا در رشتهی مطالعات، تاریخ و ادبیات آمریکا دریافت کرد.
کلاین باوم رمانهای زیادی را بر اساس برنامهها و فیلمهای موفق تلویزیونی نوشته است. این رمانها با کتاب او در سال ۱۹۸۵ بر اساس فیلم علمی تخیلی کودکان به نام D.A.R.Y.L شروع شد. در سال ۱۹۷ نیز او رمانی بر اساس مجموعهی تلویزیونی آمریکایی دردهای سن رشد (۱۹۸۵-۱۹۹۲) با عنوان دردهای سن رشد: یک رمان نوشت. دو سال بعد او کتاب انجمن شاعران مرده را منتشر کرد، رمانی که بر اساس فیلمنامهی اصلی فیلمی به نویسندگی و تهیهکنندگی تام شولمن، فیلمنامهنویس آمریکایی نوشته شده بود. کلاین باوم این کتاب را همزمان با فیلمبرداری این فیلم با بازی رابین ویلیامز نوشت.
فیلمنامهی انجمن شاعران مرده عمدتا از دیالوگ تشکیل شده بود و کلاین باوم هیچ اطلاعی از محل فیلمبرداری نداشت، بنابراین مجبور شد تخیلات خود را از موقعیتهای جغرافیایی و سایر شرایط در متن بگنجاند. او در مصاحبهای توضیح داد که پیشینهاش در مدرسهی مقدماتی، به او کمک کرد تا جاهای خالی متن را پر کند.
انجمن شاعران مرده امروزه نیز همچنان رمانی پرطرفدار است و کلاین باوم در مصاحبهای خاطرنشان میکند که ترجمهی آلمانی این کتاب به طور گسترده خوانده میشود و حتی دارای یک کلوپ طرفداران نیز هست.
پس از موفقیت رمان انجمن شاعران مرده، کلاین باوم چندین رمان دیگر نیز نوشت، از جمله هفت دلاور: داستان طلای آمریکایی (۱۹۹۶) و دکتر دولیتل (۱۹۹۸) بر اساس فیلمی با بازی بازیگر آمریکایی، ادی مورفی. علاوه بر این، او چندین اقتباس از کتابهای تصویری دکتر دولیتل، اثر نویسندهی بریتانیایی-آمریکایی، هیو لوفتینگ برای کودکان نوشته است.
دربارهی فیلم انجمن شاعران مرده
انجمن شاعران مرده یک فیلم درام آمریکایی محصول سال ۱۹۸۹ به کارگردانی پیتر ویر، نویسندگی تام شولمن و با بازی رابین ویلیامز است. داستان این فیلم در سال ۱۹۵۹ در مدرسهی شبانهروزی نخبگان محافظهکار ولتون آکادمی روایت میشود؛ داستان یک معلم انگلیسی که با آموزش شعر به دانشآموزان خود الهام میبخشد.
انجمن شاعران مرده، فیلمی الهامبخش، دوستداشتنی و هیجانانگیز است که با اجرای شگفتانگیز رابین ویلیامز و ارتباط قوی میان بازیگران جوانش، مخاطب را کاملا میخکوب میکند. این فیلم فقط از بینندگانش میخواهد که با قدرت بیشتری رویاپردازی کنند و پرشورتر زندگی کنند.
این فیلم یک موفقیت تجاری بود و جوایز متعددی از جمله نامزدی اسکار بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد برای رابین ویلیامز را دریافت کرد. این فیلم برندهی جایزه بفتا برای بهترین فیلم، جایزهی سزار برای بهترین فیلم خارجی و جایزهی دیوید دی دوناتلو برای بهترین فیلم خارجی شد. شولمن برای این نویسندگی این فیلم، جایزهی اسکار بهترین فیلمنامهی غیراقتباسی را دریافت کرد.
این فیلم به کارگردانی پیتر ویر، تمام شخصیتهای مرتبط را در صحنهی آغازین معرفی میکند، اما مدتی طول میکشد تا با بیشتر آنها آشنا شویم و آنها را مجزا از یکدیگر و با ویژگیهای خودشان بشناسیم. با این حال، هنگامی که کلاس انگلیسی آنها شروع میشود و روشهای غیرمتعارف معلم جدیدشان پتانسیل واقعی آنها را به رخ میکشد، انجمن شاعران مرده به یک درام لذتبخش، سرگرمکننده و کاملا نوستالژیک تبدیل میشود که دیدن آن بسیار دلگرمکننده و سرگرمکننده است.
کتاب انجمن شاعران مرده را بخوانیم یا فیلم آن را ببینیم؟
در بسیاری از مواقع، زمانی که یک فیلم بر اساس یک کتاب ساخته میشود، اکثر افرادی که هم کتاب را میخوانند و هم فیلم را میبینند معتقدند که خواندن کتاب لذتبخشتر خواهد بود، زیرا جزئیات بیشتری در کتاب ذکر شده و در فیلم به واسطهی محدودیت زمانی، بسیاری از جزئیات و روایات حذف میشوند. اما در رابطه با انجمن شاعران مرده، با توجه به این که کتاب بعد از فیلم نوشته شده، موضوع ممکن است اندکی متفاوت باشد و بحث و جدلهای بسیاری برای پاسخ به این سوال که بهتر است کتاب را بخوانیم و یا فیلم را ببینیم، وجود دارد.
بسیاری از هواداران فیلم انجمن شاعران مرده، معتقدند که در فیلم جزئیات زیادی وجود دارد که کتاب فاقد آن است. آنها همچنین معتقدند هنگام تماشای فیلم میتوانید یک شخصیت را به خوبی درک کنید، اما در کتاب انجمن شاعران مرده نویسنده در توصیف تمام شخصیتها چندان عمیق نشده است.
در عوض، کتاب چیزهایی میگوید که فیلم هرگز به آنها اشاره نمیکند. به همین دلیل، افراد زیادی نیز وجود دارند که معتقدند کتاب انجمن شاعران مرده بهتر از فیلم آن است. یکی دیگر از دلایل این افراد برای بهتر دانستن کتاب، این است که با خواندن این کتاب خود خواننده میتواند شخصیتها را طوری که دلش میخواهد تصور کند، اما زمانی که یک فیلم را میبینیم، بسیار سخت خواهد بود که شخصیتها را به شکل دیگری غیر از بازیگری که آنها را بازی کرده است، به تصویر بکشیم.
جملاتی از کتاب انجمن شاعران مرده
مدیر نولان موقرانه اعلام کرد: «مشعل دانش را از پیر به جوان، دست به دست بگردانید.» و هر پسر، شمع بغلدستیاش را روشن کرد.
«خانمها و آقایان، فارغالتحصیلان ممتاز و دانش آموزان... امسال، سال ۱۹۵۹، بیانگر صدمین سال حضور آکادمیِ عالیِ ولتون است. یکصد سال پیش، در سال ۱۸۵۹، چهلویک دانشآموز در همین مکان نشستند و سؤالهایی از آنها پرسیده شد که حالا از شما در شروع هر ترم تحصیلی پرسیده میشود. نولان به شکلی اغراقآمیز، مکثی کرد و آنگاه نگاهش را در فضایی که پر بود از چهرههای جوان ترسیده و هیجانزده، اینسو و آنسو گرداند. آنگاه غرّید: «آقایان! ارکان چهارگانه کداماند؟»
وقتی شاگردان، خبردار به پا خاستند، بیقراری پاها سکوت سنگین فضا را شکست. تاد اندرسن۴ شانزده ساله، از اندک دانشآموزانی که لباس فرم مدرسه را نپوشیده بود، وقتی باقیِ بچهها به پا خاستند مردّد بر جای خود ماند. مادرش سقلمهای به او زد تا از جا بلند شود. چهرهاش افسرده و غمگین بود و چشمانش را غباری از خشم و آشفتگی پر کرده بود. در سکوت، پسرهای دور و برش را تماشا کرد که هماهنگ فریاد میزدند: «سنت! افتخار! انضباط! سرافرازی!»
سلام. بشدت توصیه می کنم بخونید و بعد فیلمش رو هم ببینید. این معلم ادبیات به من یاد داد چطور یک معلم ادبیات خوب باشم.
انجمن شاعران مرده، داستانی پیرامون تغییر، آگاهی و پیدا کردن دیدگاهی نو! این کتاب من رو به دنیای پر از شور و شوق و جسارت و امید و تکاپویِ نوجوانیم برد، و باعث شد بعد از مدتها همون احساساتِ پرشورِ درونم
اون روزایی که رابین ویلیامز (بازیگر نقش معلم در فیلم) تازه خودکشی کرده بود اسم این کتاب بین بچه های دانشکده می چرخید! چون اینجا اسطوره ای از اشتیاق به زندگی بود... بگذریم. کتاب قشنگیه، هر چند که الان، یه
کتابی مرموز و جالب و کمی عجیب کاش هر کسی در زندگیش یه معلم شبیه کیتینگ داشته باشه تا جرئت زندگی کردن رو بهش یاد بده نه فقط فرمولهای تکراری و درسهای خسته کننده. مطمئنا با وجود حتی یک معلم خوب
حسی که در حین خوندن کتاب خواهید داشت رو هیچوقت فراموش نمیکنید:) در یک کلام فوق العاده
این کتاب عالیه. کیتینگ معلمیه که ما تو همه ی مدارس بهش احتیاج داریم. نظام آموزشی و خانواده های ایرانی خلاقیت و شجاعت رو تو بچه ها کشتن. اگه همچین معلمی داشتیم اینجوری نمیشد.
شونزده سالگی خوندمش و تو جلسات نقدش شرکت کردم خوندنش یادمه دلپذیر بود بخونیدش
* اسپویل * این کتاب فوق العاده منو وادار کرد جان کیتینگ ها و نولان های زندگیمو پیدا کنم(که چقدر نولان ها زیاد هستن دور از جون شما). نمی گم آقای پِری ها(پدر نیل)چون هدف پدر مادر همیشه بهترین چیز برای
#کتاب_گویا *** -انسان خسته نیست به ستوه آمده است ! نگویید غمگین بگویید دلتنگ...🍵😌
خوندن این کتاب برای هر معلم و پدر و مادری واجبه👌