کتاب تصادف
معرفی کتاب تصادف
کتاب تصادف (مجموعه رمانهای پلیسی) با عنوان انگلیسی The crash، نوشته فریدا مک فادن با ترجمه رفیع رفیعی صفایی، رمانی است که نشر گویا در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این رمان با روایتی پرکشش، داستان زنی جوان را روایت میکند که درگیر ماجرایی پیچیده و پرتنش میشود؛ ماجرایی که از یک تصادف ساده آغاز میشود و بهتدریج ابعاد تاریک و رازآلودی از زندگی شخصیتها را آشکار میکند. نویسنده با نگاهی دقیق به جزئیات روانشناختی و اجتماعی، فضایی پرتعلیق و پرابهام خلق کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تصادف اثر فریدا مک فادن
کتاب تصادف رمانی پلیسی و معمایی از فریدا مکفادن است که با محوریت زندگی زنی جوان به نام تیگان روایت میشود. داستان در بستری شهری شکل گرفته و با تمرکز بر مسائل اجتماعی، روانی و اخلاقی، لایههای مختلفی از روابط انسانی و قدرت را به تصویر کشیده است. کتاب با یک مقدمهی پرتنش آغاز میشود که راوی در آن خود را در موقعیتی بحرانی و مرگبار مییابد و سپس با بازگشت به گذشته، روند اتفاقات را بهتدریج بازگو میکند.
رمان تصادف فصلهای کوتاهی دارد و از زاویهی دید اولشخص روایت میشود و مخاطب را بهطور مستقیم درگیر احساسات، تردیدها و تصمیمات شخصیت اصلی میکند. مکفادن با استفاده از عناصر تعلیق، راز و افشاگری، فضایی میسازد که خواننده را تا انتها درگیر نگه میدارد. در این رمان، علاوهبر ماجرای اصلی، دغدغههایی چون فقر، بارداری ناخواسته، فشارهای اجتماعی و اخلاقی و مواجهه با گذشتهی مبهم نیز مطرح شده است.
خلاصه داستان تصادف
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با صحنهای تکاندهنده آغاز میشود؛ راوی در موقعیتی قرار گرفته که ناخواسته جان فردی را میگیرد و درگیر احساس گناه و شوک است. سپس داستان به یک هفتهی قبل بازمیگردد و زندگی تیگان را دنبال میکند؛ زن جوانی که در شرایط مالی دشوار و بارداری ناخواسته به سر میبرد. تیگان در آپارتمانی کوچک و محقر زندگی میکند و با مشکلاتی چون قضاوتهای اطرافیان، بیماری جسمی و فشارهای روانی دستوپنجه نرم میکند. او پس از یک رابطهی اتفاقی با مردی متأهل و ثروتمند به نام سایمون لامار، باردار شده و حالا با پیشنهاد مالی بزرگی از سوی او روبهروست؛ پیشنهادی که مشروط به امضای توافقنامهی عدم افشاست.
جکسون، وکیل سایمون، واسطهی این معامله است و رابطهای انسانیتر با تیگان برقرار میکند، اما با بازگشت سایمون و مواجههی دوباره، خاطرات سرکوبشدهی تیگان از آن شب تلخ زنده میشود و او درمییابد که قربانی تجاوز شده است. تیگان با ردکردن قرارداد و تهدیدهای سایمون، تصمیم میگیرد حقیقت را فاش کند، حتی اگر به قیمت ازدستدادن آیندهی مالیاش تمام شود. در ادامه، او در مسیر سفر به خانهی برادرش دچار تصادف میشود و در شرایطی بحرانی و پرخطر، میان مرگ و زندگی قرار میگیرد. داستان با ورود مردی ناشناس به صحنهی تصادف، تعلیق و ابهام را به اوج میرساند.
چرا باید کتاب تصادف را بخوانیم؟
این رمان با روایت پرکشش و فضاسازی ملموس، تجربهای متفاوت از داستانهای پلیسی و معمایی ارائه میدهد. فریدا مکفادن با پرداختن به موضوعاتی چون بارداری ناخواسته، فشارهای اجتماعی، سوءاستفاده از قدرت و مواجهه با خاطرات سرکوبشده، داستانی چندلایه و انسانی خلق کرده است. شخصیتپردازی تیگان و نمایش تردیدها، ترسها و شجاعتهای او امکان همذاتپنداری عمیقی را فراهم میکند. همچنین روند تدریجی افشای رازها و تعلیق مداوم، خواننده را تا پایان با خود همراه میسازد. این رمان نهفقط یک معمای جنایی، بلکه روایتی از مقاومت، انتخاب و مواجهه با حقیقت است.
خواندن کتاب تصادف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان رمانهای معمایی و پلیسی، کسانی که دغدغهی مسائل اجتماعی و روانشناختی را دارند و افرادی که به روایتهای پرتعلیق و شخصیتمحور علاقهمندند، پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که با موضوعاتی چون بارداری ناخواسته، فشارهای اخلاقی و مواجهه با گذشتهی آسیبزا درگیرند، جالب و تأملبرانگیز خواهد بود.
درباره فریدا مک فادن
فریدا مکفادن، زادهی یک می ۱۹۸۰، نویسنده و پزشک آمریکاییتبار است. او در کنار فعالیت حرفهای خود در رشتهی پزشکی با تخصص مغز و اعصاب، بهعنوان رماننویس مطرحی شناخته میشود و در ژانر روانشناسی و طنز پزشکی آثار متعددی خلق کرده است. داستانهای او از تجربهها و دانش پزشکیاش وام گرفته شده و با بهرهگیری از این دانش، رمانهایی هیجانانگیز و پرتعلیق نوشته است. مکفادن نویسندهی پرفروش نیویورکتایمز، Amazon Charts ،USA Today، واشنگتنپست، والاستریت ژورنال، ساندی تایمز و Publisher’s Weekly است و آثارش به بیش از ۴۰ زبان زندهی دنیا ترجمه شدهاند.
مکفادن در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد در رشتهی پزشکی فارغالتحصیل شد و همان سال فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد. او در سال ۲۰۱۰ در زمینهی آسیبهای مغزی تخصص گرفت. تجربهی پزشکی به او کمک کرده تا سناریوهای پزشکی را با دقت بالا وارد داستانهایش کند و جزئیات واقعی را به آثار خود اضافه کند. درآمد حاصل از پزشکی به او امکان داده با احساس امنیت و آرامش بیشتری به نوشتن بپردازد، هرچند خود او بسیار به نویسندگی متعهد است و تنها یک تا دو روز در هفته به فعالیتهای پزشکی میپردازد. او از ۱۱سالگی شروع به نوشتن کرد، اما اولین کتاب خود را در سال ۲۰۱۳ از طریق Amazon KDP منتشر کرد و بهتدریج به نویسندهای پرفروش تبدیل شد.
پرداختن به موضوعات اجتماعی و روانشناختی، استفاده از تعلیق و پیچشهای داستانی، شخصیتپردازی قوی، تمرکز بر پیچیدگیهای روانشناختی و ترکیب دانش پزشکی با داستانپردازی از ویژگیهای شاخص آثار اوست. از آثار مکفادن میتوان به کتابهای آسیب مغزی، راز دروغین همسر یک بیوه، هیچوقت دروغ نگو، بانوی طبقهی بالا، خدمتکار، در قفلشده و میخوای یه راز رو بدونی؟ اشاره کرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
اولین جایزهی مهم فریدا مکفادن جایزهی International Thriller Writers برای رمان خدمتکار بود که در سال ۲۰۲۳ دریافتش کرد. کتاب راز خدمتکار او نیز موفق به دریافت جایزهی Goodreads Choice Awards در بخش بهترین رمانهای معمایی و هیجانانگیز شد.
کتابهای مکفادن هر سال در فهرست پرفروشهای سایتهای معتبر دیده میشوند. کتاب هرگز دروغ نگو، پس از مجموعه رمان خدمتکار، یکی از مهمترین و محبوبترین آثار او از دید خوانندگان به شمار میرود و موفق به کسب جایگاههای زیر شده است: حضور در فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز، رتبهی اول در میان پرفروشترینهای ژانر تریلر پزشکی در سایت آمازون و رتبهی هفتم در فهرست ۴۸ کتاب محبوب معمایی و جنایی چند سال اخیر کاربران گودریدز.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
نشر نون با ترجمهی نشاط رحمانینژاد، انتشارات نارنگی با ترجمهی کبری توکلی، انتشارات پرتقال با ترجمهی ندا بهرامینژاد، نشر لی لا با ترجمهی نسیبه رجبی و... در سالهای مختلف این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب تصادف
«من هرگز جان کسی را نگرفتهام.
من قاتل نیستم. انسانی درستکارم. نه دروغ میگویم، نه خیانت میکنم، نه دست به دزدی میزنم. حتی بهندرت صدایم را بلند میکنم. در تمام زندگیام، کارهایی که موجب شرمساریام باشد، اندک بوده است.
ولی بااینحال، اکنون در اینجا ایستادهام.
انتظار داشتم کسی که زیر من گیر افتاده است، مقاومت کند؛ اما نه اینچنین. فکر نمیکردم که اینگونه به خود بپیچد و تا این حد تقلا کند.»