کتاب نزدیک تر شو سارا گرن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نزدیک تر شو

کتاب نزدیک تر شو

معرفی کتاب نزدیک تر شو

کتاب نزدیک تر شو (Come Closer) نوشته سارا گرن، داستان زنی به نام آماندا است که زندگی معمولی‌اش به‌تدریج زیر سایه‌ی صداهایی مرموز، رؤیاهایی عجیب و رفتارهایی که انگار از آن او نیست فرو می‌ریزد. این روایت از دل زندگی روزمره و زناشویی طبقه‌ی متوسط شروع می‌شود و کم‌کم به سمت فضایی تاریک، ناپایدار و پر از سؤال می‌رود و مرز میان اختلال روانی، جن‌زدگی و شر درونی انسان را به چالش می‌کشد. شایان شاهرودی این تریلر را برای نشر گویا ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نزدیک تر شو

کتاب نزدیک تر شو؛ درباره‌ی آماندا، معمار جوانی است که در ظاهر زندگی نسبتاً آرامی دارد؛ شغل ثابت، خانه‌ای که خودش طراحی کرده و شوهری منظم و قابل‌اعتماد به نام اد. اما این آرامش سطحی، ترک‌های ریزی دارد که کم‌کم پیدا و عمیق‌تر می‌رسد. کتاب در قالب رمانی پلیسی‌جنایی با عناصر پررنگ ماورایی و روان‌شناختی پیش می‌رود. متن کتاب از جزئیات زندگی روزمره، رابطه‌ی زناشویی، محیط کار و محله‌ی صنعتی و نیمه‌متروک آماندا فاصله نمی‌گیرد، بلکه همین جزئیات را تبدیل به صحنه‌ی اصلی یک فروپاشی آرام می‌کند. رؤیاهای تکرارشونده، حضور زنی مرموز در خواب و خاطره‌ی دوست خیالی کودکی، با یک کتاب اشتباهی به نام جن‌زدگی، از گذشته تا امروز گره می‌خورند و خواننده را میان دو تفسیر معلق نگه می‌دارند: تسخیرشدگی یا اختلال روانی.

متن، همزمان که تعلیق پلیسی و حس تهدید را حفظ کرده، به رابطه‌ی قدرت در زندگی مشترک، وسواس نظم، میل سرکوب‌شده، و شکاف میان تصویر زن خوب و منظم و میل به سرپیچی هم می‌پردازد. سارا گرن با استفاده از زاویه‌ی دید اول‌شخص، خواننده را در ذهن آماندا حبس کرده است؛ جایی که هیچ قطعیتی درباره‌ی واقعیت وجود ندارد و هر نشانه‌ای می‌تواند هم توضیح روان‌شناختی داشته باشد و هم رنگی از جن و شیطان.

خلاصه داستان نزدیک تر شو

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب نزدیک تر شو از جایی شروع می‌شود که آماندا، معمار جوان، درگیر یک پروژه‌ی ساده‌ی طراحی داخلی است؛ اما یک شوخی توهین‌آمیز در محل کار، صدای تق‌تق‌های بی‌منبع در خانه و رؤیای اقیانوس سرخ، آرام‌آرام نظم زندگی‌اش را به‌هم می‌ریزند. او کتابی اشتباهی درباره‌ی جن‌زدگی دریافت می‌کند و با تستی روبه‌رو می‌شود که بخشی از نشانه‌هایش با وضعیت خودش همخوان است. از این‌جا به بعد، مرز میان انتخاب‌های آگاهانه و کاری که انگار دیگری آن‌ها را انجام می‌دهد، محو می‌شود: بازگشت به سیگار، دزدی‌های کوچک، خشونت لحظه‌ای علیه همسرش و جذابیت وسوسه‌انگیز زنی که در خواب و بیداری حضور دارد. کتاب هر لحظه این سؤال را پیش می‌کشد که شر از کجا می‌آید: از بیرون، یا از عمیق‌ترین لایه‌های خودِ آماندا.

چرا باید کتاب نزدیک تر شو را بخوانیم؟

ترکیب تعلیق پلیسی، فضای وهم‌آلود، و جزئیات دقیق زندگی روزمره، این کتاب را به متنی تبدیل کرده است که هم می‌‌شود آن را به‌ عنوان داستان تسخیرشدگی خواند و هم به‌ مثابه‌ی پرتره‌ای از فروپاشی روانی و زناشویی. این اثر برای کسانی جذاب است که دنبال رمانی پرکشش و درعین‌حال چندلایه هستند.

خواندن نزدیک تر شو به دوستداران رمان‌های معمایی و ترسناک، داستان‌هایی با حال‌وهوای ماورایی، و کسانی که به روایت‌های روان‌شناختی علاقه دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به خوانندگانی که از تعلیق تدریجی و فضای ناپایدار و پرابهام لذت می‌برند، توصیه می‌کنیم این تریلر را بخوانند.

بخشی از کتاب نزدیک تر شو

«ماه ژانویه بود که یک پروژهٔ جدید به دستم رسید. از طرف شرکتی که در آن کار می‌کردم، من را برای تغییر دکوراسیون یک لباس‌فروشی در یک مرکز خرید روباز فرستادند. پروژه سنگین نبود و جمعهٔ همان هفته تمام شد. وقتی اصلاحات آخر را انجام دادم، پروژهٔ نهایی را بردم و گذاشتمش روی میز رئیس شرکت یعنی لیان فیلدز.۱ چون آن موقع به‌خاطر یک جلسهٔ مهم در اتاقش نبود، روی یک برگهٔ کوچک نوشتم: "هر موقع پروژه رو بررسی کردی، نظرت رو بهم بگو." و آن را روی پوشه گذاشتم.

چند ساعت بعد شنیدم درِ اتاقش با صدای بلندی باز شد.

با فریاد صدایم زد: "آماندا! بیا اینجا ببینم."

باعجله به سمت دفترش رفتم. وقتی وارد شدم، دیدم یک‌مشت کاغذ را به سمتم گرفته و بهم زل زده. عصبانیت در صورت تپلش موج می‌زد.

گفت: "این چیه؟"

گفتم: "نمی‌دونم."

همه‌چیزش دقیقاً شبیه طرحی بود که ارائه کرده بودم؛ همان تیترها، همان قالب و فرم. دست‌هایم می‌لرزید. نمی‌فهمیدم مشکل کجاست، تا این‌که لیان برگه‌ها را دستم داد و چشمم به اولین جمله افتاد: "لیان فیلدز یه قرمساقِ آشغاله."»

shabnam_sh
۱۴۰۵/۰۱/۳۱