کتاب آنانیموس فریور خراباتی + دانلود نمونه رایگان

کتاب آنانیموس

انتشارات:نشر مون
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب آنانیموس

کتاب الکترونیکی آنانیموس (Anonymous) نوشتهٔ فریور خراباتی را نشر مون منتشر کرده است. این اثر روایتی داستانی و رئالیستی از زندگی یک خانوادهٔ ایرانی در چند دههٔ اخیر است که با نگاهی طنزآمیز و جزئی‌نگر به روابط خانوادگی، خاطرات، دغدغه‌ها و تحولات اجتماعی می‌پردازد. نویسنده با زبانی صمیمانه و روایتی خودمانی، نسل‌های مختلف خانواده را از زاویهٔ دید یک راوی جوان به تصویر می‌کشد و از خلال روایت‌های روزمره به مسائل هویتی، اجتماعی و فرهنگی جامعهٔ معاصر ایران نزدیک می‌شود. نسخه‌ٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آنانیموس

«آنانیموس» اثری داستانی و در قالب رمان است که با محوریت روایت اول‌شخص، زندگی یک خانوادهٔ گسترده را در چند نسل دنبال می‌کند. فریور خراباتی در این کتاب باتکیه‌بر خاطرات و روایت‌های خانوادگی، تصویری از جامعهٔ ایرانی در دهه‌های اخیر ارائه داده است. کتاب از دل تجربه‌های شخصی و جمعی به موضوعاتی چون روابط خانوادگی، مهاجرت، تغییرات اجتماعی، باورهای مذهبی و سیاسی و فرازونشیب‌های زندگی روزمره می‌پردازد. ساختار کتاب مبتنی‌بر روایت‌های پیوسته و گاه طنزآمیز است که در آن شخصیت‌ها با ویژگی‌های منحصربه‌فرد و باورپذیر معرفی می‌شوند. نویسنده با استفاده از جزئیات دقیق و توصیف‌های ملموس، فضایی آشنا و واقعی خلق کرده است که خواننده را به دل زندگی شخصیت‌ها می‌برد. «آنانیموس» نه‌تنها داستان یک فرد یا خانواده بلکه بازتابی از زیست جمعی و تحولات اجتماعی ایران معاصر است. خراباتی با بهره‌گیری از زبان طنز نشان داده است که روایت تاریخ و روابط اجتماعی الزاماً روایتی خشک و رسمی نیست بلکه با استفاده از زبان طنز و خودمانی ذدرباره فریور خراباتی

فریور خراباتی نویسنده و طنزپرداز در سال ۱۳۶۵ در اصفهان به دنیا آمد اما خانوادهٔ او اصالتاً اهل کرمانشاه هستند. او از معدود نویسندگانی است که تاریخ را با نگاهی طنزآمیز و متفاوت روایت می‌کند و با همین سبک توانسته مخاطبان زیادی را جذب کند. خراباتی نوشتن را از نوجوانی و وبلاگ‌نویسی آغاز کرد و پس از پایان دوران دانشجویی، نخستین فعالیت حرفه‌ای خود را با ستون‌نویسی طنز در مطبوعات و همکاری با نشریاتی چون خط‌خطی و بی‌قانون شروع کرد. ورود او به عرصهٔ فیلم‌نامه‌نویسی و تولید محتوای تلویزیونی نقطهٔ عطفی در کارنامه‌اش بود؛ جایی که برای برنامه‌هایی همچون فرمول یک، یک فنجان سلامتی، شکرستان عروسکی، خندوانه و روزی روزگاری مریخ قلم زد و از سال ۱۳۹۵ نیز به نگارش سناریوهای انیمیشن مشغول شد. سبک آثار او بر پایهٔ روایت تاریخی با زبانی شیرین و طنزآلود است؛ سبکی که تاریخ را از خشکی و یکنواختی دور کرده و به آن جذابیت و طراوت بخشیده است. خراباتی مطالعه‌ٔ آثار عبید زاکانی و گل‌آقا را لهام‌بخش خود می‌داند و معتقد است طنزنویس باید مسائل جدی و تأمل‌برانگیز را از دریچهٔ طنز به مردم نشان دهد. مشخصات آثار او به این شرح است:

کتاب آخ باخ ورماخت: به روایت طنزآمیز تاریخ آلمان از دوران باستان تا سقوط دیوار برلین می‌پردازد.

برزه دماغ: داستانی طنز از زندگی و روابط خانواده‌ای کرمانشاهی است.

طنزیمات رولت روسی: با نگاهی شیرین تاریخ روسیه را مرور می‌کند و در بخش‌هایی به ایران هم می‌پردازد.

عجایب الاتفاقات: مجموعه‌ای از رویدادهای عجیب تاریخی جهان را بازگو می‌کند.

جفت‌پا وسط تاریخ: با نگاهی طنز به تاریخ کشورهای کمتر شناخته‌شده می‌پردازد.

بسیاری از این آثار به‌صورت کتاب صوتی نیز منتشر شده‌اند و با صدای هنرمندانی چون مونا فرجاد، کوروش سلیمانی و امیرحسین رستمی در دسترس قرار گرفته‌اند.می‌تواند پلی میان آموزش و سرگرمی باشد؛ پلی که هم آگاهی می‌آفریند و هم لحظاتی خوش برای خواننده و شنونده رقم می‌زند.

خلاصه داستان آنانیموس

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان «آنانیموس» با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که در آن نویسنده از انگیزهٔ خود برای نوشتن دربارهٔ نسل‌ها و آدم‌های اطرافش می‌گوید. روایت اصلی از خاطره‌ای در سال ۱۳۷۶ شروع می‌شود؛ زمانی که راوی نوجوان، هم‌زمان با صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی، نخستین شکست عشقی خود را تجربه می‌کند. این خاطره بهانه‌ای می‌شود تا راوی به گذشتهٔ خانواده‌اش برگردد و نسل‌های مختلف را معرفی کند: از پدربزرگ و جدش که هرکدام قصه‌ها و ویژگی‌های خاص خود را دارند، تا عمه‌ها، عموها و دیگر اعضای فامیل که هرکدام سرگذشتی متفاوت و گاه متضاد دارند. در طول روایت داستان‌هایی از زندگی اعضای خانواده، مهاجرت‌ها، باورهای سیاسی و مذهبی و روابط میان‌نسلی بازگو می‌شود. شخصیت‌ها با تمام ضعف‌ها، آرزوها، شکست‌ها و موفقیت‌هایشان به تصویر کشیده می‌شوند. راوی با نگاهی انتقادی و طنزآمیز، به تفاوت‌های نسلی، تغییر ارزش‌ها و تأثیر رویدادهای تاریخی و اجتماعی بر زندگی افراد خانواده می‌پردازد. روایت کتاب هم‌زمان که به جزئیات زندگی روزمره می‌پردازد، دغدغه‌هایی چون هویت، تعلق و معنای موفقیت را نیز مطرح می‌کند. در پسِ روایت‌های خانوادگی، تصویری از جامعهٔ ایرانی و تحولات آن در چند دههٔ اخیر شکل می‌گیرد، بی‌آنکه داستان به سمت قضاوت یا نتیجه‌گیری قطعی برود.

چرا باید کتاب آنانیموس را بخوانیم؟

«آنانیموس» با روایتی جزئی‌نگر و طنزآمیز، تصویری زنده و ملموس از زندگی خانوادگی و اجتماعی ایرانیان در چند دههٔ اخیر ارائه می‌دهد. این کتاب با پرداختن به خاطرات، روابط میان‌نسلی و دغدغه‌های روزمره، امکان همذات‌پنداری و بازاندیشی دربارهٔ هویت فردی و جمعی را فراهم می‌کند. خواندن این اثر فرصتی است برای مرور تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران از زاویهٔ دیدی نزدیک و شخصی و آشنایی با فرازونشیب‌های زندگی نسل‌های مختلف در بستر خانواده‌ای ایرانی.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های خانوادگی، روایت‌های نسلی و داستان‌هایی با پس‌زمینهٔ اجتماعی و فرهنگی ایران مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ هویت، روابط خانوادگی یا تحولات اجتماعی را دارند، می‌توانند از خواندن «آنانیموس» بهره ببرند.

درباره فریور خراباتی

برزه دماغ: داستانی طنز از زندگی و روابط خانواده‌ای کرمانشاهی است.

عجایب الاتفاقات: مجموعه‌ای از رویدادهای عجیب تاریخی جهان را بازگو می‌کند.

جفت‌پا وسط تاریخ: با نگاهی طنز به تاریخ کشورهای کمتر شناخته‌شده می‌پردازد.

بخشی از کتاب آنانیموس

«من و نگار هم‌سن بودیم و هر دو شاگرد مدرسهٔ راهنمایی؛ آن روز مثل نود درصد مردم، از مدرسه دوان‌دوان به خانه آمده بودیم تا آخرین بازی ایران در دور مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه را تماشا کنیم. روز خاصی بود، حتی برای من که خیلی فوتبال را پیگیر دنبال نمی‌کردم و از عالمِ فوتبال فقط عاشق روبرتو باجو و آلبرتینی و کاستاکورتا بودم. از چند روز قبل، همه‌جا در مدرسه، خیابان، مغازه، اتوبوس، تاکسی و حتی پیاده‌روها، بازی ایران و استرالیا نقل دهان مردم شده بود. تقریباً هیچ‌کس امیدی به صعود ایران به جام جهانی نداشت، همان‌طور که من امیدی به اینکه نگار عوض بوسنیچ به من نگاه کند. مارک بوسنیچ! مارک بوسنیچ کثافت خوشگل!

جواد خیابانی با شور و حرارت مسابقه را گزارش می‌کرد و ما از دارودستهٔ بوسنیچ گل می‌خوردیم. هر دو دقیقه یک بار، توپ به تیرک دروازهٔ ما می‌خورد و مهدی پاشازاده هر سه دقیقه یک بار توپ را از روی خط دروازه بیرون می‌کشید و من هم‌زمان نگار را زیرچشمی می‌پاییدم و عین روباهی موذی حرکاتش را زیر نظر داشتم.»