کتاب مهرطلبی ممنوع
معرفی کتاب مهرطلبی ممنوع
کتاب مهرطلبی ممنوع (Stop people pleasing : and find your power) نوشته هیلی مگی و ترجمه علی موسوی ده شیخ به موضوع راضینگهداشتن دیگران و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی پرداخته است. این کتاب که در سال ۱۴۰۳ توسط نشر مون منتشر شده، کوشیده است با رویکردی تحلیلی و کاربردی به بررسی ریشهها، نشانهها و راههای رهایی از الگوی مهرطلبی بپردازد. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات شخصی، روایتهای واقعی و پژوهشهای روانشناسی به خواننده کمک میکند تا مرز میان مهربانی سالم و مهرطلبی آسیبزا را تشخیص دهد و راهکارهایی برای بازیابی عزتنفس و استقلال عاطفی ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهرطلبی ممنوع اثر هیلی مگی
کتاب مهرطلبی ممنوع (دست از راضی نگه داشتن آدمها بردار) به قلم هیلی مگی، پدیدهی مهرطلبی و تأثیرات آن بر زندگی افراد را بررسی کرده است. این کتاب چهار بخش اصلی دارد. نویسنده ابتدا به تعریف و ریشههای مهرطلبی پرداخته و سپس راهکارهایی برای شناسایی احساسات و نیازهای شخصی، تعیین مرزهای سالم در روابط و مراقبت از خود ارائه داده است. او باتکیهبر روایتهای واقعی و تحلیلهای روانشناختی نشان داده است که مهرطلبی نهتنها رفتار فردی، بلکه الگویی فرهنگی و اجتماعی است که میتواند سلامت روان و کیفیت روابط را تحتتأثیر قرار دهد. ساختار کتاب حاضر خواننده را از شناخت مشکل تا یافتن راهحلهای عملی و تجربهی رشد شخصی همراهی میکند. در این مسیر به تفاوتهای ظریف میان مهربانی و مهرطلبی، نقش تربیت خانوادگی، آسیبهای روانی، هنجارهای جنسیتی و تأثیر فرهنگ بر شکلگیری این الگو پرداخته شده است. کتاب مهرطلبی ممنوع با ارائهی تمرینها و مثالهای ملموس، مخاطب را بهسوی خودآگاهی و تغییر تدریجی رفتارهای مهرطلبانه هدایت میکند.
خلاصه کتاب مهرطلبی ممنوع
کتاب با تمرکز بر مفهوم مهرطلبی به بررسی ریشهها و پیامدهای این الگوی رفتاری میپردازد. نویسنده توضیح داده است که مهرطلبی بهمعنای اولویتدادن مداوم به نیازها و خواستههای دیگران، حتی به قیمت نادیدهگرفتن خود، ریشه در ترس و اضطراب و نیاز به تأیید دارد. این رفتار اغلب از کودکی و تحتتأثیر شیوههای تربیتی، آسیبهای روانی، هنجارهای جنسیتی و فشارهای فرهنگی شکل میگیرد و در بزرگسالی بهصورت ناتوانی در نهگفتن، تعیین مرز و بیان احساسات واقعی بروز میکند. کتاب ابتدا به شناسایی و تحلیل مهرطلبی و تفاوت آن با مهربانی سالم میپردازد؛ سپس با ارائهی روایتهای واقعی و تمرینهای عملی، راههایی برای بازگشت به خود، شناسایی احساسات و نیازها و ایجاد مرزهای سالم در روابط پیشنهاد میدهد. نویسنده تأکید کرده است که شکستن چرخهی مهرطلبی نیازمند خودآگاهی، تمرین مستمر و پذیرش احساسات دشوار است. همچنین به چالشهای عاطفی و روانی ناشی از تغییر این الگو پرداخته و ابزارهایی برای تابآوری و مراقبت از خود معرفی شده است. کتاب نشان داده است که رهایی از مهرطلبی میتواند به افزایش عزتنفس، بهبود روابط و تجربهی زندگی اصیلتر منجر شود.
چرا باید کتاب مهرطلبی ممنوع را بخوانیم؟
کتاب مهرطلبی ممنوع به یکی از مشکلات رایج و کمترشناختهشدهی روابط انسانی میپردازد. این کتاب با ارائهی تمرینهای عملی و مثالهای ملموس به خواننده کمک میکند تا ریشههای مهرطلبی را در زندگی خود شناسایی کند و بهتدریج الگوهای رفتاری ناسالم را تغییر دهد. ویژگی شاخص این اثر، توجه به ظرایف عاطفی و واقعیتهای پیچیدهی روابط انسانی است؛ بهگونهای که نهتنها به تحلیل مسئله بسنده نشده، بلکه راهکارهایی برای مواجهه با احساس گناه، ترس و خشم نیز ارائه شده است. خواندن این کتاب میتواند به افزایش خودآگاهی، بهبود عزتنفس و ایجاد روابط سالمتر کمک کند.
کتاب حاضر به کسانی پیشنهاد میشود که در روابط خود با مشکل نهگفتن، احساس گناه، اضطراب از طردشدن یا ناتوانی در بیان نیازهای شخصی مواجهند. همچنین این اثر برای افرادی که بهدنبال افزایش عزتنفس خود، تعیین مرزهای سالم و رهایی از وابستگی به تأیید دیگران هستند، مناسب است. کتاب حاضر برای علاقهمندان به رشد فردی، روانشناسی و بهبود کیفیت روابط نیز مفید است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- هالی ویتاکر (Holly Whitaker): این کتاب اثری ضروری برای هر فردی است که پس از سالها خوببودن با دیگران، چون خودش را نادیده گرفته، از احساس رنج و فشار و فرسودگی خسته شده است.
haileymagee.com: مهرطلبی (People-pleasing) یک سازوکارِ مقابلهای است که در گذشته ما را از نظر جسمی یا عاطفی در امنیت نگه میداشت، اما در زمان حال زندگیمان را دچار آشفتگی میکند. خوشبختانه این الگو قابلشکستن است و این کتاب به شما نشان میدهد چگونه چنین کنید. کتاب حاضر به شما میآموزد چگونه با شناخت احساسات، نیازها، ارزشها و خواستههای خود، تعیین مرزهای توانمندانه با دوستان، خانواده و شریک عاطفی، پایاندادن به چرخههای هموابستگی، غلبه بر احساس گناه و مواردی دیگر، این الگو را بشکنید. این اثر، راهنمایی کاربردی و الهامبخش و ظریف برای مهرطلبانی است که آمادهاند صدای خود را پیدا کنند، حقیقتشان را بیان کنند و زندگی پویا و شایستهای را که سزاوار آن هستند، بسازند.
درباره هیلی مگی
هیلی مگی (Hailey Magee) مربی، نویسنده و متخصص رشد شخصی و روابط است که تمرکز اصلی کار او بر کمک به افرادی قرار بوده که موفقیت ظاهری دیگر برایشان رضایتبخش نیست و درگیر فرسودگی شغلی، تغییر هویت یا گذارهای مهم زندگی شدهاند. او بهویژه با افرادی کار کرده است که دچار مهرطلبی و وابستگی افراطی به تأیید دیگران بودهاند. این نویسنده تلاش کرده به آنها بیاموزد چگونه مرزهای سالمتری در روابط خود ایجاد کنند، عزتنفس خود را تقویت کنند و به استقلال عاطفی دست یابند. هیلی مگی با بهرهگیری از تجربههای شخصی و بیش از یک دهه فعالیت حرفهای، افراد و گروهها و سازمانها را در مسیر تغییرات معنادار همراهی و به آنها کمک کرده است تا زندگی خود را نه حول محور کار و دستاورد، بلکه براساس معنا، هدف و سرزندگی واقعی بازتعریف کنند. او دارای گواهینامهی رسمی از فدراسیون بینالمللی کوچینگ (ICF) و همچنین دارای مدرک معتبر از مؤسسهی اریکسون اینترنشنال است و رویکردش ترکیبی از شفافیت و پویاییِ کار راهحلمحور با عمق پرسشهای هستیشناسانه است. این رویکرد فعال و چالشبرانگیز، بهویژه برای افرادی جذاب است که احساس میکنند درمان روانشناختی آنها را تا حد ممکن پیش برده و اکنون آمادهاند بهجای «درستکردن» خود، زندگیکردن را آغاز کنند. نخستین کتاب او با عنوان مهرطلبی ممنوع که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد، به بیش از ۱۵ زبان ترجمه شده و بازتاب گستردهای داشته است. آثار و دیدگاههای هیلی مگی در رسانهها و نهادهای معتبری همچون نیویورک تایمز، مؤسسهی گاتمن و وُکس مطرح شده و فعالیتهایش حوزههای متنوعی از کوچینگ فردی و برنامههای گروهی تا همکاریهای سازمانی و شرکتی را در بر گرفته است. او همچنین کارگاهها و برنامههای آموزشی متعددی را با مشارکت نهادهایی مانند ویورک، مایندولی، وومن این میوزیک و دیگر مجموعهها برگزار کرده است. در هستهی اصلی کار هیلی مگی این باور قرار داشته است که بازگشت به معنا فراتر از موفقیت فردی، صرفاً راهی برای رضایت شخصی نیست؛ بلکه مسیری برای التیام جمعی نیز به شمار میآید؛ مسیری که در برابر جهانی که افراد را به انزوا و اتکای صرف به خود سوق میدهد، بر پیوند و اجتماع و مشارکت در خیر جمعی تأکید دارد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر با عنوان چگونه مهرطلب نباشیم!: بیخیال راضی نگهداشتن آدمها شو و تواناییهایت را پیدا کن با ترجمهی نازنین مهری و ویراستاری میثم روائی دیلمی توسط انتشارات میلکان در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است.
بخشی از کتاب مهرطلبی ممنوع
«در بخش ۴، به بررسی راههای متعددی میپردازیم که بعد از ترک مهرطلبی، به غنیتر شدن زندگی ما منتهی خواهند شد. یکی از بزرگترین موهبتهای شکستن الگوی مهرطلبی این است که بالاخره میتوانیم روابطی واقعاً صمیمانه با دیگران برقرار کنیم. وقتی درگیر مهرطلبی بودیم، پشت یک نقاب زندگی میکردیم: هرگز به دیگران فرصت نمیدادیم که ما را بهدرستی بشناسند. نظراتمان را بیان نمیکردیم، از تعارض اجتناب میکردیم و دست از نیازهایمان برمیداشتیم، به این امید که این تلاشها برایمان عشق، شادی و تعلق به ارمغان بیاورد. اما در واقعیت، مهرطلبی مانع شکلگیری صمیمیت بود. هرچقدر هم که دیگران نقاب ما را تحسین میکردند، هرگز این حس رهایمان نمیکرد که اساساً کسی نه ما را میبیند و نه میشناسد.
واژهٔ انگلیسی intimacy به معنی «صمیمیت» از واژهٔ لاتین intimus به معنی «درونیترین» مشتق شده است. اگر میخواهیم صمیمیت را تجربه کنیم، باید اجاره دهیم طرف مقابل درونیترین بخش وجودمان را بشناسد. این کار نیازمند آن است که عمیقترین علایق و رؤیاهایمان را به اشتراک بگذاریم. باید دربارهٔ احساسات و نیازهایمان صادق باشیم، حتی وقتی برایمان دشوار است. درنهایت پذیرش دعوت به صمیمیت به این معنی است که بخش بیشتری از خویشتنمان را در روابطمان دخالت دهیم، درحالیکه سالها بخش کمتری از آن را به روابطمان راه میدادیم.»