تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ
معرفی کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ
کتاب الکترونیکی «هیاهوی بسیار برای هیچ» نمایشنامهای کمدی از «ویلیام شکسپیر» است که با ترجمهٔ «عبدالحسین نوشین» و بهکوشش نشر قطره منتشر شده است. این اثر یکی از مشهورترین کمدیهای شکسپیر بهشمار میآید و در دستهبندی تئاتر و ادبیات نمایشی قرار میگیرد. داستان آن بر پایهٔ قصهای ایتالیایی شکل گرفته، اما شکسپیر با خلاقیت خود تغییرات بسیاری در روایت و شخصیتها ایجاد کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ
«هیاهوی بسیار برای هیچ» از جمله نمایشنامههای کمدی شکسپیر است که در اواخر قرن شانزدهم نوشته شده و فضای آن در شهر مسین ایتالیا میگذرد. این نمایشنامه با ساختاری چندلایه، دو داستان عاشقانهٔ موازی را روایت میکند: یکی داستان پرتنش و جدی کلودیو و ههرو و دیگری ماجرای طنزآمیز و پرکشمکش بئاتریس و بندیک. شکسپیر در این اثر، عناصر کمدی، سوءتفاهم، توطئه و بازیهای زبانی را در هم آمیخته و با خلق شخصیتهایی زنده و دیالوگهایی پرشور، اثری سرگرمکننده و درعینحال تأملبرانگیز پدید آورده است. ترجمهٔ عبدالحسین نوشین با توجه به اقتضائات صحنه و تماشاگر ایرانی، برخی لطیفهها و کنایههای متن اصلی را با معادلهای فارسی جایگزین کرده و بخشهایی را که برای مخاطب فارسیزبان نامأنوس بوده، حذف یا توضیح داده است. این نمایشنامه در قالب پنج پرده و چندین صحنه تنظیم شده و با وجود اقتباس از یک قصهٔ ایتالیایی، بخش عمدهای از شخصیتپردازی و ماجراها حاصل نبوغ شکسپیر است. «هیاهوی بسیار برای هیچ» نهتنها تصویری از روابط انسانی و عشق و سوءظن ارائه میدهد، بلکه با طنز و شوخطبعی خاص خود، به نقد هنجارهای اجتماعی و اخلاقی زمانه نیز میپردازد.
خلاصه کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «هیاهوی بسیار برای هیچ» با بازگشت دونپدرو، کلودیو و بندیک از جنگ به شهر مسین آغاز میشود. کلودیو، جوانی نجیب و سرباز، دلباختهٔ ههرو، دختر لئوناتو، میشود و تصمیم به ازدواج با او میگیرد. در همین حال، بئاتریس و بندیک، دو شخصیت شوخطبع و زبانتیز، مدام با یکدیگر درگیر جدلهای لفظی و متلکگویی هستند و هر دو ادعا دارند که هیچگاه عاشق نخواهند شد. دونژوان، برادر ناتنی دونپدرو و شخصیت منفی داستان، با کمک بوراچیو و کنراد نقشهای میکشد تا کلودیو را نسبت به وفاداری ههرو بدبین کند. آنها با صحنهسازی و فریب، کلودیو را متقاعد میکنند که ههرو به او خیانت کرده است. در نتیجه، کلودیو در مراسم عروسی، ههرو را در حضور همه رسوا میکند و ازدواج به هم میخورد. ههرو از شدت ناراحتی بیهوش میشود و خانوادهاش وانمود میکنند که او مرده است تا حقیقت آشکار شود. در کنار این ماجرا، دوستان بئاتریس و بندیک با نقشهای بامزه، هر یک را متقاعد میکنند که دیگری عاشق او شده است. این نقشه باعث میشود که بئاتریس و بندیک نیز به احساسات خود اعتراف کنند. در نهایت، با دخالت شبگردان و کشف حقیقت، بیگناهی ههرو ثابت میشود و سوءتفاهمها برطرف میگردد. داستان با وصال عاشقان و جشن و شادی به پایان میرسد، بیآنکه پایان دقیق و جزئیات آن افشا شود.
چرا باید کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ را بخوانیم؟
این نمایشنامه با ترکیب طنز، عاشقانه و سوءتفاهمهای پیچیده، تصویری زنده از روابط انسانی و ضعفها و قوتهای شخصیتها ارائه میدهد. «هیاهوی بسیار برای هیچ» با دیالوگهای هوشمندانه و شخصیتپردازیهای چندوجهی، هم سرگرمکننده است و هم لایههایی از نقد اجتماعی و اخلاقی را در خود دارد. ترجمهٔ عبدالحسین نوشین نیز با توجه به فضای فرهنگی ایران، اثر را برای مخاطب فارسیزبان قابلدرکتر کرده است. مطالعهٔ این اثر فرصتی برای آشنایی با یکی از مهمترین نمایشنامههای کمدی جهان و تجربهٔ طنز و ظرافتهای ادبی شکسپیر فراهم میکند.
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات نمایشی، دوستداران آثار کلاسیک، دانشجویان رشتههای تئاتر و ادبیات و کسانی که به دنبال شناخت بهتر روابط انسانی و پیچیدگیهای عشق و سوءتفاهم هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به طنز و شوخطبعی در ادبیات علاقه دارند، تجربهای جذاب خواهد بود.
بخشی از کتاب هیاهوی بسیار برای هیچ
«بئاتریس: (به قاصد) راستی خواهش میکنم بگویید ببینم، آیا سینیور کوهبر، جنگجویی که با یک ضربهٔ شمشیر کوه را به دو نیم میکند، از جنگ برگشته یا نه؟ قاصد: کوهبر؟ من کسی را به این نام نمیشناسم. هیچ مرد سرشناسی در سپاه ما به این نام نیست. لئوناتو: برادرزادهٔ عزیز، مقصودت کیست؟ ههرو: مقصود دخترعموی من، سینیور بندیک است. قاصد: آهاه! بله بله. سینیور بندیک خوش و خرم از جنگ برگشته و شوختر و بذلهگوتر از پیشخدمت شما خواهد رسید. بئاتریس: آهاه، پس خوب میشناسیدش. لابد این را هم خوب میدانید که شهرت خودستایی بندیک همهجا رسیده. در همین مسین جارچی انداخته بود که هرکس در تیراندازی خود را حریف بندیک میداند به میدان بیاید. حتی «کوپیدن» ربالنوع عشق را که در تیراندازی یکتاست به جنگ طلبیده بود. البته هیچکس محلش نگذاشت. فقط دلقک عموی من بهجایِ کوپیدن دعوتش را قبول کرد که با تیرکمان با او تیراندازی کند. راستی بگویید ببینم چند نفر را در این جنگ کشت و خورد؟»