کتاب کینگ میشل ویناور + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب کینگ

کتاب کینگ (King) نمایش‌نامه‌ای از میشل ویناور است که با الهام از زندگی کینگ سی ژیلت، مخترع ریش‌تراش یک‌بارمصرف، نوشته شده و دغدغه‌های اجتماعی، اقتصادی و انسانی او را در بستری نوآورانه و ساختارشکنانه روایت می‌کند. این نمایش با ساختاری غیرخطی و زبانی ویژه، تجربه‌ای متفاوت از خوانش و اجرای مدرن را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد. این نمایش‌نامه را لیلا چرمچی و مهسا زینعلی ترجمه‌اند و نشر قطره منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کینگ

کتاب کینگ اثر میشل ویناور، نمایشی است که در بستر تئاتر معاصر فرانسه جای می‌گیرد و با ساختارشکنی در روایت و زبان، تصویری تازه از درام امروز فرانسه ارائه می‌دهد. این نمایش‌نامه با محوریت زندگی و اندیشه‌های کینگ سی ژیلت، مخترع ریش‌تراش یک‌بارمصرف، نوشته شده و در هفتاد صحنه، سه دوره‌ی زندگی او را با صدای سه بازیگر (جوان، میان‌سال و پیر) روایت می‌کند. ویناور در این اثر، مرز میان نوشتار ادبی و نمایش‌نامه را کمرنگ کرده و با حذف نشانه‌های نگارشی و انتخاب چیدمانی خاص برای دیالوگ‌ها، خواننده را به نخستین کارگردان و بازیگر اثر بدل می‌کند. روایت کتاب از خطی بودن می‌گریزد و بیشتر به بازنمایی وضعیت‌ها و موقعیت‌ها می‌پردازد تا قصه‌گویی کلاسیک. شخصیت‌ها اغلب عادی‌اند و بیشتر نقش شاهد و گزارشگر را دارند تا قهرمانان تیپیکال. در این میان، ایده‌های ژیلت درباره‌ی جامعه‌ی آرمانی، برابری مادی و حذف رقابت، در لایه‌های مختلف متن بازتاب یافته است. کینگ نه‌تنها داستان یک مخترع، بلکه بازتابی از دغدغه‌های اجتماعی و اقتصادی عصر مدرن و پسامدرن است که با زبانی چندصدایی و گاه موسیقایی، ذهن مخاطب را به چالش می‌کشد.

خلاصه داستان کینگ

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب کینگ با تمرکز بر زندگی و اندیشه‌های کینگ سی ژیلت، روایت خود را در قالبی چندصدایی و غیرخطی پیش می‌برد. نمایش‌نامه از هفتاد صحنه تشکیل شده که در آن سه بازیگر با سنین مختلف، سه دوره‌ی زندگی ژیلت را بازتاب می‌دهند و صداهایشان در هم تنیده می‌شود. اثر با صحنه‌ای آغاز می‌شود که بازیگران در حال آماده‌شدن برای ایفای نقش ژیلت هستند و به‌تدریج، روایت از خاطرات کودکی و جوانی ژیلت تا دوران پیری و افول او پیش می‌رود. در بخش‌هایی از نمایش‌نامه، ژیلت با چالش‌های شخصی و حرفه‌ای روبه‌روست: از تلاش برای اختراع ریش‌تراش یک‌بارمصرف و مواجهه با تردیدها و شکست‌های اولیه، تا یافتن سرمایه‌گذار و راه‌اندازی شرکت. در کنار این روایت فردی، ایده‌های اجتماعی و اقتصادی ژیلت درباره‌ی جامعه‌ی آرمانی، برابری مادی و حذف رقابت، به‌صورت گفت‌وگوهای تریو (سه‌صدایی) مطرح می‌شود. این ایده‌ها در قالب رؤیاهایی از شهری آرمانی، توزیع عادلانه‌ی ثروت و حذف پول و مالکیت شخصی بازتاب می‌یابد. نمایش‌نامه‌ی کینگ با ساختاری تکه‌تکه و زبان‌پریش، مخاطب را به بازسازی روایت و کشف معنا دعوت می‌کند. شخصیت‌ها اغلب در نقش شاهد و گزارشگر ظاهر می‌شوند و روایت، بیشتر بر وضعیت‌ها و موقعیت‌ها متمرکز است تا پیشبرد خط داستانی کلاسیک. در نهایت، اثر تصویری از فرازونشیب‌های زندگی ژیلت، رؤیاهای بزرگ و ناکامی‌های او و همچنین نقدی بر نظام سرمایه‌داری و رقابت بی‌پایان ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب کینگ را بخوانیم؟

چندصدایی بودن متن و روایت غیرخطی نمایش، امکان مواجهه با لایه‌های مختلف معنا را فراهم می‌سازد و خواننده را به مشارکت فعال در رمزگشایی از متن فرا می‌خواند. کینگ نمونه‌ای از تئاتر معاصر فرانسه است که می‌تواند دریچه‌ای به سوی شناخت جریان‌های نوین ادبیات نمایشی باز کند.

خواندن نمایش کینگ را به علاقه‌مندان تئاتر معاصر، دانشجویان و پژوهشگران ادبیات نمایشی، و کسانی که دغدغه‌ی نقد نظام سرمایه‌داری و مفاهیم اجتماعی دارند، پیشنهاد می‌کنیم.

درباره میشل ویناور

میشل ویناور (Michel Vinaver) (۲۰۲۲–۱۹۲۷)، نمایش‌نامه‌نویس، دراماتورژ برجسته‌ی فرانسوی و از پیشگامان تحول در ساختار درام مدرن است که با نگاهی فرم‌گرایانه، زبان و دیالوگ را در تئاتر پسا-بکت بازتعریف کرد. او که فعالیت هنری خود را در دهه‌ی ۱۹۵۰ آغاز کرد، با ابداع شیوه‌ای منحصر‌به‌فرد در مونتاژ کلام، مرزهای سنتی روایت را درهم‌شکست و به بیانی دست یافت که در آن واژگان، فراتر از انتقال معنا، به مثابه‌ی عناصری معمارانه عمل می‌کنند. ویناور در آثار خود، به‌ویژه در نمایش‌نامه‌های شاخصی چون «درخواست کار» و «پرتره‌ی یک زن»، به واکاوی نسبت میان فرد و ساختارهای پیچیده‌ی اجتماعی و اقتصادی می‌پردازد. سبک متمایز او در دیالوگ‌نویسی و تمرکز بر جزئیات زبانی، وی را به یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های ادبیات نمایشی معاصر بدل کرده بود.

بخشی از کتاب کینگ

«۲. کینگ جوان

پدر عزیزم این نامه را از لندن برایتان می‌فرستم تا خبری بهتان بدهم که خوشحالتان می‌کند

اینجا گردهای شویندهٔ ساپولیو را عرضه می‌کنم و با وجود تلاش‌هایم روزبه‌روز بازار را به نفع گردهای بون‌اَمی۲۰ بیشتر ازدست می‌دهیم

به این دلیل موجه که بون‌اَمی روزنامه‌ها را پر کرده از تبلیغ به‌حدی که هرچه بیشتر پیش می‌رود بیشتر می‌بینیم که در ذهن مردم بون‌اَمی مترادف گرد شوینده می‌شود

سرسخت‌ترین بازاریاب هم در چنین موقعیتی دست‌وپایش را گم می‌کند و اگر شما نظر مرا بخواهید ساپولیو همان‌قدر آینده دارد که ماهی خال‌خالیِ دودی

اما خبر خوب اینکه من توانستم به نام شما با لردی که اصطبل‌های ملکه ویکتوریا را در کاخ ویندسور اداره می‌کند ارتباط بگیرم

من متقاعدش کردم که نیم‌دوجین از قیچی‌های موتوری شما را برای اصلاح موی اسب سفارش دهد

شما احتمالاً باید سفارش خرید رسمی را با پست بعدی دریافت کنید امیدوارم کارهای ژیلت رونق پیدا کند چون که شایستگی‌اش را دارد

ارادتمند شما پسرتان کینگ»