معرفی کتاب از نو
معرفی کتاب از نو
کتاب الکترونیکی «از نو (جعبهابزاری برای مدیریت احساسات)» نوشتهٔ ایتن کراس با ترجمهٔ مینا صفری و انتشار نشر نوین، اثری در حوزهٔ روانشناسی کاربردی و خودیاری است که به موضوع مدیریت هیجانها و احساسات میپردازد. نویسنده، استاد دانشگاه میشیگان و مدیر آزمایشگاه هیجان و خودکنترلی، با ترکیب روایتهای شخصی، پژوهشهای علمی و مثالهای ملموس، راهکارهایی برای شناخت و تنظیم احساسات ارائه میدهد. این کتاب برای کسانی نوشته شده که میخواهند با چالشهای هیجانی روزمره بهتر کنار بیایند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از نو
«از نو» اثری است که در مرز میان روایت شخصی و پژوهش علمی حرکت میکند و دغدغهٔ اصلی آن، فهم و مدیریت هیجانات انسانی است. کتاب در دورهای نوشته شده که توجه به سلامت روان و مهارتهای هیجانی اهمیت بیشتری یافته است. نویسنده با الهام از تجربههای خانوادگی و حرفهای خود، به این میپردازد که چرا احساسات گاهی ما را به دردسر میاندازند و چگونه میتوان بهجای سرکوب یا نادیدهگرفتن آنها، به تنظیم و استفادهٔ آگاهانه از هیجانها رسید. کتاب با داستانهایی از بازماندگان نسلکشی، تجربههای شخصی نویسنده و مثالهایی از زندگی روزمره آغاز میشود و سپس به سراغ یافتههای علمی و ابزارهای عملی برای مدیریت احساسات میرود. «از نو» نه صرفاً یک متن علمی است و نه فقط روایتی شخصی؛ بلکه تلاشی است برای پلزدن میان دانش روانشناسی و نیازهای واقعی انسان معاصر. نویسنده در این مسیر، به تفاوتهای فرهنگی، نقش محیط و روابط اجتماعی و حتی تأثیر فناوری بر زندگی هیجانی انسان نیز توجه دارد. کتاب در چند بخش اصلی، از شناخت هیجانها تا ابزارهای تغییر فردی و جمعی، خواننده را همراهی میکند و در نهایت، بر اهمیت تمرین و برنامهریزی برای تغییر پایدار تأکید دارد.
خلاصه کتاب از نو
«از نو» با روایتی شخصی از خانوادهٔ نویسنده و تجربههای بازماندگان هولوکاست آغاز میشود و به این پرسش میپردازد که انسانها چگونه با هیجانات طاقتفرسا کنار میآیند. نویسنده با مثالهایی از زندگی روزمره، از اضطرابهای کوچک تا بحرانهای بزرگ، نشان میدهد که هیجانها بخش جداییناپذیر زندگیاند و نمیتوان آنها را خاموش کرد، اما میتوان یاد گرفت که چگونه آنها را تنظیم و مدیریت کرد. کتاب توضیح میدهد که هیجانها واکنشهایی پیچیده به رویدادهای معنادار هستند و هم عناصر آگاهانه و هم ناآگاهانه دارند. نویسنده تفاوت میان احساس و هیجان را شرح میدهد و تأکید میکند که حتی هیجانات منفی مانند اضطراب، غم یا خشم نیز کارکردهای مهمی دارند و حذف کامل آنها نه ممکن است و نه مفید. در ادامه، کتاب به ابزارهای تغییر هیجانی میپردازد: استفاده از حواس (مانند موسیقی یا لمس)، هدایت توجه (پرهیز یا مواجهه با احساسات)، تغییر زاویهٔ دید (بازسازی شناختی و فاصلهگذاری ذهنی)، نقش محیط و فضا، تأثیر روابط اجتماعی و فرهنگ. نویسنده نشان میدهد که مدیریت هیجان فقط به درون فرد محدود نمیشود، بلکه محیط، روابط و فرهنگ نیز نقش تعیینکنندهای دارند. در بخش پایانی، کتاب بر اهمیت تمرین و برنامهریزی برای تغییر پایدار تأکید میکند و با معرفی مدل ووپ (آرزو، پیامد، مانع، برنامه)، راهی برای تبدیل دانش به عمل ارائه میدهد. نویسنده تأکید میکند که هیچ راهحل واحدی برای همه وجود ندارد و هرکس باید جعبهابزار هیجانی خود را بسازد و تمرین کند.
چرا باید کتاب از نو را خواند؟
این کتاب با ترکیب روایتهای شخصی، پژوهشهای علمی و مثالهای ملموس، تصویری واقعی و کاربردی از زندگی هیجانی انسان ارائه میدهد. «از نو» به جای نسخهپیچیهای کلی، ابزارها و راهبردهایی متنوع برای مدیریت احساسات معرفی میکند و نشان میدهد که تنظیم هیجان مهارتی آموختنی و قابلتمرین است. خواننده با مطالعهٔ این کتاب، درک عمیقتری از هیجانها، نقش محیط و روابط و اهمیت انعطافپذیری در مواجهه با احساسات پیدا میکند و میتواند راهکارهایی متناسب با زندگی خود بیابد.
خواندن کتاب از نو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کسانی مناسب است که با اضطراب، استرس، خشم یا احساسات سرکوبشده دستوپنجه نرم میکنند و بهدنبال راههایی علمی و عملی برای مدیریت هیجانات خود هستند. همچنین برای دانشجویان، روانشناسان، مشاوران و هرکسی که به سلامت روان و رشد فردی علاقه دارد، منبعی مفید است. اگر کسی به دنبال افزایش تابآوری، بهبود روابط یا یافتن تعادل هیجانی در زندگی روزمره است، «از نو» میتواند راهگشا باشد.
فهرست کتاب از نو
- بخش اول: به دنیای هیجانات و احساساتتان خوش آمدید این بخش به چیستی هیجان، تفاوت احساس و هیجان، نقش تکاملی هیجانات و اهمیت آنها در زندگی میپردازد و نشان میدهد که چرا نمیتوان هیجانها را حذف کرد. - بخش دوم: دگرسویی از درون به بیرون نویسنده ابزارهای تغییر هیجانی را معرفی میکند: استفاده از حواس (مانند موسیقی، لمس، بو)، هدایت توجه (پرهیز یا مواجهه با احساسات)، و تغییر زاویهٔ دید (بازسازی شناختی، خودگویی فاصلهدار، سفر ذهنی در زمان). هر ابزار با مثالهای واقعی و یافتههای علمی توضیح داده میشود. - بخش سوم: تغییر از بیرون به درون این بخش به نقش محیط، فضا، روابط اجتماعی و فرهنگ در مدیریت هیجان میپردازد. نویسنده نشان میدهد که چگونه فضاهای فیزیکی، روابط و هنجارهای فرهنگی میتوانند شدت و کیفیت هیجانات را تغییر دهند و ابزارهایی برای اصلاح محیط و روابط ارائه میدهد. - بخش چهارم: تغییر با برنامهریزی در این بخش، مدل ووپ (آرزو، پیامد، مانع، برنامه) معرفی میشود تا خواننده بتواند دانش خود را به عمل تبدیل کند و تغییرات هیجانی را در زندگی روزمره نهادینه کند. نویسنده بر اهمیت تمرین، انعطافپذیری و شخصیسازی جعبهابزار هیجانی تأکید دارد. - نتیجهگیری جمعبندی پیامهای اصلی کتاب و تأکید بر اینکه مدیریت هیجان مهارتی است که با تمرین و آگاهی قابلتقویت است و هرکس باید ابزارهای مناسب خود را بیابد.
بخشی از کتاب از نو
«هیجاناتْ راهنماهای ما در زندگیاند. آنها موسیقی و جادو هستند، نشانههای نازدودنی و بیزوال حضور ما روی زمین. هدف این نیست که از هیجانات منفی فرار کنیم یا تنها دنبال هیجانهایی باشیم که حس خوب به ما میدهند، بلکه هدف توانایی دگرسویی است؛ هدف این است که همهٔ آنها را تجربه کنیم، از آنها بیاموزیم و در مواقع لازم، بهراحتی از یک حالت هیجانی به حالت هیجانی دیگری درآییم. و مانند هر مهارت ارزشمندی، رسیدن به این هدف نیازمند تمرین است. من زندگی هیجانیمان را مانند سازی گرانبها میبینم؛ اثری هنری که قادر است چیزی شبیه به امر الهی را متجلی سازد. چیزی بسیار شبیه به ویولن استرادیواریوس. ما همه با یک دستگاه هیجانی به دنیا میآییم؛ مثل سازی ظریف که نیاز به یادگیری شیوهٔ نواختنش داریم. اما هیچگاه به ما آموزش داده نشده است که چگونه آن را با مهارت بنوازیم. چگونه آرشه را درست بگیریم، نتهای کشیده را اجرا کنیم یا وقتی قطعهای را اشتباه نواختیم، دوباره به حالت درست برگردیم. البته، مانند هر سازی، میتوانیم آن را بد بنوازیم، بهطوری که صدای آن چنان آزاردهنده شود که همهٔ اطرافیانمان گوشهایشان را بگیرند. بدون یادگیری اصول اولیهٔ نواختن ساز، چگونگی تفسیر صدایش و تنظیم آن، فقط نویز تولید میکنیم. مت ماسدام کسی است که میداند چگونه استرادیواریوس هیجانی خود را بنوازد. او بهجای آنکه هیجاناتش را مزاحمت یا نویز تلقی کند، آنها را همچون دادههایی مفید در نظر گرفت و در طول مسیر، از ابزارهایی برای مدیریتشان استفاده کرد (چند مورد از این ابزارها را در ادامه بررسی خواهیم کرد). و با وجود اینکه استثنایی است، در تواناییاش برای مدیریت احساساتش منحصربهفرد نیست. او با ترکیبی از تعلیم، خودیابی و ویژگیهای ژنتیکی، آموخت که چگونه از مجموعهای از ابزارها استفاده کند؛ ابزارهایی که همهٔ ما آنها را داریم، اما بهندرت از توان کامل آنها استفاده میکنیم. بیشتر ما هنگام تلاش برای تنظیم زندگی هیجانیمان، به شهود، شرطیسازی فرهنگی و شانس محض متکی هستیم. این مسئله مشکلساز است، زیرا اگر ویولن هیجانی خود را بهدرستی ننوازید، این خطر وجود دارد که آن ویولن شما را بنوازد. و اینجاست که حق انتخاب داریم. همچون مت، ما هم قادریم سازمان را بهزیبایی بنوازیم. همهمان این توانایی را داریم. اولین قدم این است که متوجه شویم اساساً میتوانیک این کار را انجام دهیم. متأسفانه، همانطور که در ادامه خواهیم دید، زندگی تجربههای بیشماری به ما میدهد که انگار اثباتکنندهٔ خلاف این باور هستند.»