دانلود و خرید کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند رابرت ام. ساپولسکی ترجمه محمدعلی امام هادی
تصویر جلد کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

معرفی کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند نوشتهٔ رابرت ام. ساپولسکی و ترجمهٔ محمدعلی امام هادی و ویراستهٔ نیلوفر طهرانچی است و نشر نوین آن را منتشر کرده است. استرس و هر آنچه در موردش باید بدانیم در این کتاب جالب آمده است.

درباره کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

«ما انسان‌ها زخم معده می‌گیریم چون همیشه استرس داریم. اما گورخرها چی؟ خوش به حالشان. آن‌ها زخم معده نمی‌گیرند چون استرس ندارند.» ساپولسکی توضیح می‌دهد اکثر ما شب‌ها بیدار نمی‌مانیم و نگران این نیستیم که آیا جذام داریم یا مالاریا. در عوض، بیماری‌هایی که از آن می‌ترسیم و آن‌هایی که اکنون ما را آزار می‌دهند، بیماری‌هایی هستند که از تجمع آهسته آسیب ناشی می‌شوند، مانند بیماری قلبی و سرطان. وقتی نگران هستیم یا استرس را تجربه می‌کنیم، بدن ما همان پاسخ‌های فیزیولوژیکی را نشان می‌دهد که حیوان انجام می‌دهد، اما درگیری را به همان روش از طریق جنگ یا فرار حل نمی‌کنیم.

با گذشت زمان، این فعال‌شدن پاسخ استرس ما را به معنای واقعی کلمه بیمار می‌کند. چرا گورخرها زخم معده نمی‌گیرند با ترکیب تحقیقات پیشرفته با شوخ‌طبعی و توصیه‌های عملی، توضیح می‌دهد که چگونه استرس طولانی‌مدت باعث ایجاد یا تشدید طیفی از مشکلات جسمی و روحی، از جمله افسردگی، زخم معده، کولیت، بیماری قلبی و موارد دیگر می‌شود. همچنین راهنمایی‌های ضروری برای کنترل پاسخ‌های استرس ما ارائه می‌دهد.

در ویرایش سوم این کتاب تحسین‌شده و موفق رابرت ام ساپولسکی (چرا گورخرها زخم معده نمی‌گیرند)، فصل‌های جدیدی در مورد چگونگی تأثیر استرس بر خواب و اعتیاد، و همچنین بینش‌های جدیدی در مورد اضطراب و اختلال شخصیت و تأثیر معنویت بر مدیریت استرس ارائه می‌کند.

خواندن کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران کتاب‌های موفقیت و خودیاری پیشنهاد می‌کنیم. اگر شبانه‌روز استرس دارید این کتاب را حتما بخوانید.

بخشی از کتاب چرا گورخرها زخم معده نمی گیرند

«ساعت دو نیمه‌شب است و شما در رختخواب خود دراز کشیده‌اید. روز بعد، کاری بسیار مهم و چالش‌برانگیز دارید؛ مثلاً یک جلسهٔ مهم، یک ارائه یا یک امتحان. بااین‌که باید استراحت شبانهٔ مناسبی داشته باشید، همچنان کاملاً بیدارید. راهبردهای مختلفی را برای آرام کردن خود امتحان می‌کنید؛ به‌آرامی چند نفس عمیق می‌کشید و مناظر آرام کوهستانی را تصور می‌کنید. اما همچنان به این فکر می‌کنید که اگر سریعاً به خواب نروید، حرفه‌تان از دست خواهد رفت. بنابراین، همچنان در رختخواب خود دراز می‌کشید و اضطرابتان هر ثانیه بیشتر می‌شود.

اگر این کار را به طور مداوم انجام دهید، حدود ساعت دو و نیم، زمانی‌که واقعاً بدنتان در حال شل شدن است، یک زنجیرهٔ فکری کاملاً جدید و مزاحم به سرتان نفوذ می‌کند. ناگهان، در میان تمام نگرانی‌های دیگرتان، به درد نامشخصی که در پهلوی خود دارید، احساس خستگی اخیر و آن سردرد مکرر فکر می‌کنید. با خود می‌گویید نکند بیمارم، آن هم یک بیماری کشنده! آه، چرا زودتر علائمش را نفهمیدم، چرا توجهی نکردم، چرا پیش دکتر نرفتم؟

من همیشه در آن مواقع، ساعت دو و نیم صبح، تومور مغزی دارم. شما هم می‌توانید هر علامت نامشخص و قابل‌تصوری را به تومور مغزی نسبت دهید و وحشت خود را این‌گونه توجیه کنید. شاید هم همین کار را انجام می‌دهید. شاید هم دراز می‌کشید و فکر می‌کنید که به سرطان یا زخم معده مبتلا هستید یا سکتهٔ قلبی کرده‌اید. اما بااین‌که شما را نمی‌شناسم، می‌توانم با اطمینان بگویم که وقتی دراز می‌کشید، با خود فکر نمی‌کنید «من قطعاً جذام دارم». درست حدس زدم؟ بعید به نظر می‌رسد که در مورد ابتلا به اسهال خونی وسواس فکری داشته باشید. همچنین تعداد کمی از افراد فکر می‌کنند که بدنشان پر از انگل‌های روده‌ای یا انگل‌های کبدی است!»

zozo
۱۴۰۲/۰۷/۰۴

میشه بی نهایتتتت باشه لطفاااا

نــے‌آیش🐋
۱۴۰۳/۰۵/۱۳

این کتاب، با عنوانِ جالبی که داره کاملا پتانسیلِ این رو داره که شما رو ترغیب به مطالعه‌ش بکنه. اما باید مدنظر داشته باشید که "چرا گورخرها زخم‌معده نمی‌گیرند" در دسته‌ی کتاب‌های روان‌شناسی با مخاطبِ عامه قراره نمی‌گیره و بیشتر

- بیشتر
mimika
۱۴۰۲/۰۶/۱۹

از هر خط این کتاب میشه بسیاری مطالب جالب و مفید آموخت. بخصوص اگر شما هم مثل من استرس باعث اختلال جدی در زندگیتون شده. حتما خواندنش بهتون پیشنهاد میدم.

محمد حلاجی
۱۴۰۳/۰۵/۲۹

این کتاب در مورد بیولوژی استرس هستش.برای من که اطلاعات خاصی در این مورد نداشتم کاملا قابل فهم و مفید بود(ترجمه خوب و نویسنده هم که نیاز به تعریف من نداره). شاید همه فصل هاش مفید نباشه برای افراد عادی

- بیشتر
رزابی
۱۴۰۳/۰۲/۱۳

بده

اگر می‌خواهید خطر بیماری‌های مرتبط با استرس را کاهش دهید، مطمئن شوید که ناخواسته فقیر به دنیا نیایید.
Komeyl Kalhorinia
سیستم فیزیولوژیک بدن ما برای پاسخ‌گویی به شرایط اضطراری حاد تکامل یافته است، اما ما با نگرانی بابت پرداخت وام‌های بانکی، روابط اجتماعی، تبلیغات و افزایش حقوقمان آن را ماه‌ها فعال نگاه می‌داریم. ‫تفاوت بین روش‌های برخورد ما و گورخر با استرس باعث می‌شود که ما با تعاریفی دست‌وپنجه نرم کنیم.
Komeyl Kalhorinia
بدن برای انواع متنوعی از عوامل استرس‌زا، مجموعه‌ای پاسخ دارد که به طرز شگفت‌آوری مشابه هستند (که او آن را سندرم سازگاری عمومی۱۹ نامید، اما اکنون ما به آن پاسخ به استرس می‌گوییم). ‫اگر عوامل استرس‌زا برای مدتی طولانی ادامه داشته باشند، می‌توانند شما را بیمار کنند.
Komeyl Kalhorinia
اگر به تعدادی از زنان داوطلب یک سری عکس از مدل‌های جذاب زن نشان دهید، پس از آن، نسبت به قبل از دیدن عکس‌ها، خلق‌وخویی بدتر و اعتمادبه‌نفسی کمتر خواهند داشت (مسئلهٔ غم‌انگیزتر این است که اگر همین عکس‌ها را به مردان نشان دهید، متعاقباً میزان رضایت آن‌ها از همسرانشان کاهش می‌یابد).
AmirMasoud
این‌گونه نیست که منبع پاسخ استرس به پایان برسد، بلکه اگر پاسخ استرس از حد معینی فعال‌تر شود، می‌تواند از خود عامل استرس زیان‌آورتر باشد؛ به‌خصوص وقتی استرس تماماً روانی است.
AmirMasoud
مذهب می‌تواند در کاهش عوامل استرس‌زا بسیار مناسب عمل کند، اما غالباً در وهلهٔ اول خود سازندهٔ آن عوامل استرس‌زا است.
shahram naseri
مطالعات بی‌شماری نشان می‌دهند که ارتباط بین استرس شغلی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و متابولیکی ریشه در ترکیب کشندهٔ تقاضای بالا و کنترل کم در یک موقعیت شغلی دارند؛ در چنین شغلی، شما باید سخت کار کنید، انتظارات زیادی از شما می‌رود و شما حداقل کنترل را بر فرایند کاری دارید.
shahram naseri
من در یک خانوادهٔ ارتدکس بزرگ شدم و قبلاً فردی کاملاً معتقد بودم، اما اکنون بی‌دین هستم و معنویت در زندگی من هیچ جایی ندارد و معتقدم که دین به طرز قابل‌توجهی آسیب‌زننده است. اما آرزو می‌کنم که کاش می‌توانستم مذهبی باشم. اما دین برای من بی‌معنی است و من حیران در افراد معتقدم. اما آن‌ها مرا تحت تأثیر نیز قرار می‌دهند. پس نتیجه این است که من کلاً این موضوع را نمی‌فهمم. پیش به سوی مطالب علمی.
shahram naseri
ما اکنون به اندازهٔ کافی خوب و طولانی زندگی می‌کنیم که به‌آرامی از هم بپاشیم.
ASMA
در کشورهای درحال‌توسعه، فقیر بودن به معنای مشکل داشتن در تهیهٔ غذاست، درحالی‌که در دنیای غرب فقیر بودن به معنای مشکلاتی در تهیهٔ غذای سالم است).
shahram naseri
پاسخ‌های استرس را می‌توان با عوامل روان‌شناختی تعدیل یا حتی ایجاد کرد، این عوامل روان‌شناختی شامل از دست دادن خروجی‌های ناامیدی و حمایت اجتماعی، تصور بدتر شدن اوضاع و برخی مواقع، از دست دادن کنترل و پیش‌بینی‌پذیری می‌شود.
shahram naseri
اولین نکته این است که استرس‌های کوتاه‌مدت که میزانی خفیف تا متوسط دارند، حافظه را تقویت می‌کنند. این موضوع منطقی است؛ در این شرایط، با نوعی استرس بهینه سروکار داریم که آن را "تحریک" می‌نامیم و باعث هوشیاری و تمرکز ما می‌شود.
shahram naseri
وقتی بله‌های کمی وجود دارد با "نه گفتن" مشکل خواهیم داشت.
AmirMasoud
با مطالعهٔ نوزادان نارس در بخش‌های نوزادان، متوجه شدند بچه‌های نارس که در شرایط تقریباً استریل نگهداری می‌شدند، به‌ندرت لمس می‌شوند. بنابراین فیلد و همکارانش وارد عمل شدند و شروع به لمس آن‌ها کردند؛ به این شکل که سه بار در روز در دوره‌های پانزده‌دقیقه‌ای بدن آن‌ها را نوازش و اندام‌هایشان را حرکت می‌دادند. معجزه شد. بچه‌ها تقریباً ۵۰ درصد سریع‌تر رشد کردند، فعال‌تر و هوشیارتر بودند، از نظر رفتاری سریع‌تر به بلوغ رسیدند و تقریباً یک هفته زودتر از نوزادان نارسی که لمس نمی‌شدند از بیمارستان مرخص شدند. ماه‌ها بعد، آن‌ها هنوز بهتر از نوزادانی بودند که لمس نشده بودند. اگر این کار در هر بخش نوزادان انجام شود، نه‌تنها نوزادان سالم‌تر خواهند بود، بلکه سالانه حدود یک میلیارد دلار در هزینه‌ها صرفه‌جویی خواهد شد.
نارگیل
کسانی که مقابلهٔ موفقی با استرس داشته‌اند، در مواجهه با عوامل استرس‌زای فعلی سعی می‌کنند که آن را کنترل کنند، اما سعی نمی‌کنند اتفاقات گذشته را تحت کنترل خود در آورند. همچنین آنان تلاشی برای کنترل رویدادهای آینده‌ای کنترل‌ناپذیر نمی‌کنند و سعی نمی‌کنند آن چیزی را ترمیم کنند که خراب نیست یا راهی برای بهبود آن وجود ندارد.
shahram naseri
هرچه یک عامل استرس‌زا فاجعه‌بارتر باشد، اعتقاد به کنترل نسبی داشتن بر نتیجه بدتر است، زیرا ناگزیر فکر می‌کنید که اگر شما بیشتر تلاش می‌کردید، اوضاع چقدر بهتر می‌شد. حس کنترل برای عوامل استرس‌زای خفیف بهتر عمل می‌کند.
shahram naseri
در شدت بیماری یکسان، اگر بیمارانی را که با سرطان خود با "روحیهٔ مبارز" مواجه می‌شوند (یعنی خوش‌بین و قاطع هستند) با کسانی مقایسه کنیم که در مقابل سرطان در افسردگی، انکار و سرکوب فرومی‌روند، گروه اول بیشتر عمر می‌کنند.
shahram naseri
حتی در بهترین شرایط هم سالمندان نسبت به جوانان، سبکی مقابله‌ای با فعالیت و جسارت کمتری دارند. جوانان در مواجهه با عوامل استرس‌زا، بیشتر سعی در مقابله و حل مشکل دارند، درصورتی‌که کهنسالان عموماً از عامل استرس‌زا فاصله گرفته یا نگرش خود را نسبت به آن تنظیم می‌کنند.
shahram naseri
فرض کنید در دههٔ شصت زندگی خود هستید، اضافه وزن دارید و در آستانهٔ مقاومت به انسولین قرار دارید. یک دورهٔ استرس مزمن برایتان ایجاد می‌شود که حین آن هورمون‌های استرس به طور مکرر به سلول‌های شما می‌گویند که مقاومت به انسولین ایده‌ای بسیار عالی است. همین کافی است تا شما از آستانهٔ دیابت آشکار عبور کنید.

۷۰%