کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی مارک منسن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی

کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی

معرفی کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی

کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی (An unconventional guide to happiness) نوشته مارک منسن و ترجمه حامد شانکی، اثری در حوزه‌ی خودیاری و روان‌شناسی کاربردی است که انتشارات میلکان آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب با نگاهی متفاوت و گاه طنزآمیز، به موضوعات مهمی مانند روابط انسانی، ارزش‌های شخصی، سلامت روان و مهارت‌های زندگی می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از تجربه‌های شخصی و مثال‌های ملموس، تلاش کرده است راهکارهایی برای بهترزیستن و مواجهه با چالش‌های روزمره ارائه دهد. اثر حاضر برخلاف بسیاری از آثار مشابه، به‌جای ارائه‌ی نسخه‌های کلیشه‌ای و مثبت‌اندیشی افراطی، بر پذیرش واقعیت‌ها و مسئولیت‌پذیری فردی تأکید کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی اثر مارک منسن

کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی (نوشته‌هایی درباره‌ی بهترزیستن) نوشته‌ی مارک منسن، اثری است که در قالب مجموعه‌ای از مقالات و فصل‌های موضوعی به بررسی ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی پرداخته است. این کتاب که در دسته‌ی خودیاری و توسعه‌ی فردی قرار گرفته، مفاهیمی مانند روابط سالم، ارزش‌های شخصی، هوش احساسی و سلامت روان را واکاوی کرده است. مارک منسن در این کتاب برخلاف جریان غالب کتاب‌های موفقیت، بر اهمیت پذیرش محدودیت‌ها، آسیب‌پذیری و مسئولیت‌پذیری تأکید کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل یا مقاله به یک موضوع مشخص اختصاص یافته و با مثال‌ها و روایت‌های واقعی، خواننده را به تأمل درباره‌ی باورها و رفتارهایش دعوت می‌کند. نویسنده تلاش کرده است با رویکردی انتقادی، برخی از باورهای رایج در حوزه‌ی خودیاری را به چالش بکشد و راهکارهایی عملی و قابل‌اجرا برای مواجهه با مشکلات زندگی ارائه دهد. در مجموع، کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی اثری است که سعی کرده تصویری واقع‌بینانه‌تر از خوشبختی و رضایت ارائه و مخاطب را به بازنگری در ارزش‌ها و انتخاب‌های خود ترغیب کند.

کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی، اثر دیگری از نویسنده‌ی کتاب مشهور «هنر ظریف رهایی از دغدغه‌ها» یا همان «هنر رندانه‌ی به هیچ گرفتن» است.

خلاصه کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی

کتاب بر ارائه‌ی دیدگاه‌هایی تازه درباره‌ی خوشبختی، روابط انسانی و رشد فردی متمرکز است. مارک منسن ابتدا سه رکن اساسی روابط سالم را معرفی می‌کند؛ احترام متقابل، اعتماد متقابل و محبت متقابل. او توضیح داده که عشق به‌تنهایی برای پایداری یک رابطه کافی نیست و روابط سالم بر پایه‌ی این سه عنصر شکل می‌گیرد. این نویسنده به موضوع ارزش‌های شخصی می‌پردازد و نشان می‌دهد که تعریف هر فرد از موفقیت و خوشبختی، ریشه در ارزش‌هایی دارد که انتخاب می‌کند. او با مثال‌هایی از زندگی واقعی و شخصیت‌های تاریخی، اهمیت انتخاب ارزش‌های سازنده و کنترل‌پذیر را برجسته می‌کند و هشدار می‌دهد که ارزش‌های ناسالم می‌تواند به نتایج مخربی منجر شود. کتاب به مهارت‌های هوش احساسی می‌پردازد و پنج عنصر اصلی آن را معرفی می‌کند؛ خودآگاهی، خودتنظیمی، انگیزه، همدلی و ارزش‌های خوب. نویسنده با ارائه‌ی تمرین‌ها و مثال‌های کاربردی، راه‌هایی برای تقویت این مهارت‌ها پیشنهاد داده؛ همچنین اهمیت سلامت روان و عوامل مؤثر بر آن ازجمله ژنتیک، تجربیات زندگی و عادات روزمره بررسی شده است. منسن تأکید کرده که سلامت روان صرفاً به‌معنای نبود بیماری نیست؛ بلکه به کیفیت کلی زندگی و روابط فردی و اجتماعی بستگی دارد. در بخش‌هایی از کتاب، نویسنده به موضوع تغییر و کمک به دیگران می‌پردازد و توضیح می‌دهد که هیچ‌کس نمی‌تواند دیگری را مجبور به تغییر کند؛ بلکه تنها می‌توان با الگوبودن، پرسیدن سؤال‌های بهتر و ارائه‌ی حمایت بی‌قیدوشرط، زمینه‌ی رشد را برای دیگران فراهم کرد. مفهوم آسیب‌پذیری و نقش آن در ایجاد روابط عمیق‌تر و رضایت‌بخش‌تر، به‌عنوان یکی از کلیدهای خوشبختی واقعی معرفی شده است. نویسنده با تأکید بر پذیرش ضعف‌ها و بیان صادقانه‌ی احساسات، راهی برای رهایی از فشارهای بیرونی و دستیابی به رضایت درونی پیشنهاد می‌دهد.

چرا باید کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی را بخوانیم؟

کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی با رویکردی متفاوت نسبت به آثار رایج در حوزه‌ی خودیاری، به‌جای تمرکز بر مثبت‌اندیشی افراطی یا ارائه‌ی نسخه‌های ساده‌انگارانه، بر پذیرش واقعیت‌های زندگی و مسئولیت‌پذیری فردی تأکید کرده است. این کتاب با مثال‌های ملموس و زبان صریح، به خواننده کمک می‌کند تا ارزش‌های شخصی خود را بازنگری کند و مهارت‌هایی مانند هوش احساسی و آسیب‌پذیری را در زندگی روزمره به کار گیرد. از ویژگی‌های شاخص این اثر، پرداختن به موضوعاتی است که معمولاً در کتاب‌های موفقیت کمتر به آن‌ها توجه می‌شود؛ مانند اهمیت شکست، نقش تجربیات منفی در رشد فردی و ضرورت پذیرش محدودیت‌ها. خواندن این کتاب می‌تواند به درک عمیق‌تر خود، روابط و معنای خوشبختی کمک کند و راهکارهایی برای مواجهه با چالش‌های واقعی زندگی ارائه دهد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به‌دنبال بازنگری در ارزش‌ها و باورهای خود هستند، با چالش‌های روابط انسانی یا سلامت روان دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا علاقه‌مند به توسعه‌ی فردی و یادگیری مهارت‌های زندگی هستند. همچنین این اثر برای افرادی که از نسخه‌های کلیشه‌ای موفقیت خسته شده‌اند و به‌دنبال رویکردی واقع‌بینانه‌تر به خوشبختی و رضایت هستند، مناسب است.

درباره مارک منسن

مارک منسن (Mark Manson) نویسنده، کارآفرین، مشاور و وبلاگ‌نویسی آمریکایی است که در ۹ مارس ۱۹۸۴ در آستینِ ایالت تگزاس متولد شد. او برای ادامه‌ی تحصیل به بوستون رفت و در سال ۲۰۰۷ در رشته‌ی علوم مالی از دانشگاه بوستون فارغ‌التحصیل شد. فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۲۰۰۹ با راه‌اندازی وبلاگ شخصی‌اش آغاز کرد و پس از مدتی به‌صورت تمام‌وقت به نویسندگی و تولید محتوا پرداخت. نوشته‌های او عمدتاً به موضوعاتی چون فرهنگ، روابط انسانی، تصمیم‌گیری، روان‌شناسی و رشد فردی پرداخته‌اند. کتاب «هنر رندانه‌ی به هیچ گرفتن» دومین اثر او است که شهرتی جهانی برایش به همراه آورد و در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز قرار گرفت. از دیگر آثار او می‌توان به «اوضاع خیلی خراب است»، «عشق کافی نیست»، «شادبودن کافی نیست»، «زیاد به خودت سخت نگیر» و «راهنمای نامتعارف خوشبختی» اشاره کرد. آثار مارک منسن به بیش از ۶۵ زبان ترجمه شده و فروش آن‌ها از مرز ۱۴ میلیون نسخه در بیش از ۲۰ کشور گذشته است.

بخشی از کتاب راهنمای نامتعارف خوشبختی

«راستش را بخواهید، بیشتر درس‌هایی که در دانشگاه می‌خوانید، چندان مفید نیست؛ نه به‌این‌دلیل که استادها ضعیف‌اند یا محتوای درس‌ها بی‌ارزش است که البته گاهی همین‌طور است، بلکه چون بیشتر این درس‌ها هرگز با باقی زندگی‌تان ارتباطی نخواهد داشت. اما گاهی کاملاً تصادفی، درسی را پیدا می‌کنید که تأثیر زیادی در زندگی‌تان می‌گذارد. این اتفاق برای من در سال دوم دانشگاه اتفاق افتاد. باید واحدی از گروه علوم انسانی می‌گذراندم و نمی‌خواستم در کلاس‌هایی مثل «ادبیات رمانتیک دههٔ ۱۸۴۰» گیر بیفتم؛ بنابراین به سراغ چیزی رفتم که کمتر شبیه علوم انسانی به نظر می‌رسید: یک درس فلسفه به نام «منطق و استدلال». احتمالاً این مفیدترین درسی بود که در تمام زندگی‌ام گذراندم.

از همان روز اول، عاشق این درس منطق شدم. هر روز صبح، وارد کلاس می‌شدیم و با سؤالی مثل این روی تخته مواجه می‌شدیم: «هربار که قطاری به ایستگاه می‌رسد، مسافران زیادی روی سکو حضور دارند. شما به ایستگاه می‌رسید و مسافران زیادی را روی سکو می‌بینید. آیا این لزوماً به این معناست که به‌زودی قطاری خواهد آمد؟» تقریباً همهٔ کلاس جوابشان «بله» بود و بعد وقتی استاد می‌گفت جواب درست «نه» است، حسابی عصبانی می‌شدند. اینکه همیشه با آمدن قطار افراد زیادی روی سکو هستند، به این معنا نیست که افراد زیاد روی سکو همیشه باعث آمدن قطار می‌شوند.»

۱۴۰۴/۰۷/۲۸

این کتاب در مورد سلامت روان و مهارت های ارتباط موثر با دیگران هست و اینکه چطور حال روحی بهتری در زندگی داشته باشیم. کتاب خیلی خوبیه و بسیار کمک کننده هست. این کتاب به ما کمک میکنه آرامش داشته

- بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

عشق محصول رابطهٔ سالم است، نه زیربنای آن
آیا تا حالا در کاری غرق شده‌اید؟ یعنی کاری را شروع می‌کنید و آن‌قدر درگیرش می‌شوید که وقتی از حالت نیمه‌هیپنوتیزم بیرون می‌آیید، می‌بینید سه ساعت گذشته ولی انگار فقط پانزده دقیقه بوده؟
f.r
پول، رابطهٔ جنسی، مقام، موقعیت اجتماعی و... همه فقط مدت کوتاهی روحیهٔ شما را خوب می‌کند. خیلی زود باز هم به همان فرد ناراضی و افسردهٔ سابق تبدیل می‌شوید. باور کنید که نباید برای پرکردن خلأهای درونی‌تان دنبال تأیید بیرونی باشید. من قبلاً این کار را کرده‌ام و می‌توانم ثابت کنم که نتیجه ندارد.
تمام روابط سالم سه جزء مشترک دارند: ۱. احترام متقابل؛ ۲. اعتماد متقابل؛ ۳. محبت متقابل.
فقط بنشینید و با ذهنتان تنها باشید. اگر با مدیتیشن آشنایی ندارید، به احتمال زیاد این کار برایتان سخت خواهد بود یا حداقل بسیار ناخوشایند یا کسل‌کننده خواهد بود.
احترام در رابطه یعنی هر دو یکدیگر را در جایگاه والایی می‌بینید. وقتی برای کسی احترام قائل هستید، او را برای ویژگی‌هایش یا شخصیتش تحسین می‌کنید.
چرا تنهانشستن با افکار خودمان تا این حد آزاردهنده است؟ پاسکال معتقد بود که ناتوانی ما در پذیرش کسالت یعنی نیاز مداوم ما به تحریک و پرت‌کردن حواس باعث می‌شود کارهایی انجام دهیم که احمقانه‌اند و هم به خودمان و هم به دیگران آسیب می‌زنند.
ما ویژگی‌های خاصی از افکار و احساساتمان را دوست نداریم؛ بنابراین احتمالاً شدت نیاز ما به پرت‌کردن حواس، به نسبت همان چیزهای ناخوشایندی که در ذهنمان جریان دارد، افزایش می‌یابد. هرچه بیشتر دنیای درونی خود را انکار یا رد کنیم، بیشتر به‌دنبال چیزهای بیرونی برای اشغال ذهنمان خواهیم بود. این خودانکاری، به رفتارهای مخرب و هیجان‌طلبی و اعتیاد منجر می‌شود.
بدانید می‌توانید عاشق کسی شوید که به‌هیچ‌وجه برایتان مناسب نیست.
سلامت روان ما در زندگی روزمره‌مان تأثیر می‌گذارد و بسیاری چیزها را شکل می‌دهد: نحوهٔ واکنشمان به استرس، تصمیم‌گیری، تعامل با دیگران، حس رضایت و هدفمندی در جهان و... .