کتاب مرزها و رابطه ها ملیسا اربن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مرزها و رابطه ها

کتاب مرزها و رابطه ها

معرفی کتاب مرزها و رابطه ها

کتاب مرزها و رابطه‌ها (چگونه با مرزگذاریِ درست، زندگیِ آسوده‌تری داشته باشیم) نوشته‌ ملیسا اربن و ترجمه‌ی عاطفه برقعی، اثری از نشر میلکان است که به موضوع مرزبندی در روابط انسانی می‌پردازد. این کتاب با رویکردی کاربردی و شخصی به بررسی اهمیت تعیین مرزهای سالم در ارتباط با دیگران می‌پردازد و راهکارهایی برای شناسایی، بیان و حفظ این مرزها ارائه می‌دهد. نویسنده با بهره‌گیری از تجربیات شخصی، داستان‌های واقعی و پژوهش‌های روان‌شناختی، تلاش کرده است تا مفاهیم مرزبندی را به‌ زبان ساده و ملموس برای مخاطبان توضیح دهد. عنوان اصلی این کتاب The Book of Boundaries: Set the Limits That Will Set You Free است و نسخه‌ی الکترونیکی آن را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مرزها و رابطه ها

کتاب مرزها و رابطه‌ها به موضوع مرزبندی در روابط میان‌فردی می‌پردازد و تلاش کرده است با زبانی صمیمی و روایت‌های شخصی، اهمیت مرزگذاری را در زندگی روزمره نشان دهد. این کتاب با تمرکز بر تجربه‌های واقعی نویسنده و دیگران به بررسی دلایل دشواری مرزبندی، احساسات گناه و اضطراب ناشی از آن و همچنین پیامدهای مثبت مرزگذاری سالم می‌پردازد. ساختار کتاب براساس روابط مختلف (خانوادگی، دوستانه، کاری و حتی رابطه با خود) شکل گرفته است و هر فصل با مثال‌ها و نسخه‌های عملی به مخاطب کمک می‌کند تا موقعیت‌های نیازمند مرزبندی را شناسایی کند و واکنش مناسب را بیاموزد. ملیسا اربن در این کتاب علاوه‌بر ارائه‌ی تعاریف و مفاهیم پایه‌ای به چالش‌های فرهنگی و فردی مرزبندی نیز پرداخته است و راهکارهایی برای بیان شفاف نیازها و حفظ مرزها در شرایط مختلف ارائه داده است.

خلاصه کتاب مرزها و رابطه ها

کتاب مرزها و رابطه‌ها با روایت زندگی شخصی ملیسا اربن آغاز می‌شود؛ جایی که نویسنده از تجربه‌ی اعتیاد، بازپروری و نقش مرزبندی در نجات زندگی‌اش سخن گفته است. او توضیح داده است که چگونه نداشتن مرزهای سالم او را به سمت رفتارهای مخرب و روابط ناسالم سوق داده و در نهایت با تعیین اولین مرز جدی، مسیر زندگی‌اش تغییر کرده است. اربن در ادامه مرز را به‌عنوان محدوده‌ای تعریف کرده است که فرد برای حفظ امنیت و سلامت روان خود در روابط تعیین می‌کند و تأکید کرده است که مرزگذاری نه نشانه‌ی خودخواهی بلکه ضرورتی برای سلامت روان و رضایت از زندگی است. در بخش‌های بعدی نویسنده به دلایل دشواری مرزبندی پرداخته و توضیح داده است که چرا بسیاری از افراد، به‌ویژه زنان در بیان نیازها و خواسته‌های خود دچار احساس گناه یا نگرانی می‌شوند. او با مثال‌هایی از زندگی واقعی نشان داده است که چگونه می‌توان با زبان شفاف و دوستانه، مرزها را بیان کرد و در صورت لزوم پیامدهای نادیده‌گرفتن آن‌ها را نیز مشخص کرد. کتاب با ارائه‌ی نسخه‌های عملی و تقسیم‌بندی مرزها به سه سطح (سبز، زرد، قرمز)، به مخاطب کمک می‌کند تا متناسب با موقعیت، واکنش مناسب را انتخاب کند. در ادامه اربن به اهمیت تمرین و تکرار در مرزبندی اشاره کرده و راهکارهایی برای حفظ مرزها در برابر مقاومت دیگران ارائه داده است. او تأکید کرده است که مرزبندی سالم نه‌تنها به بهبود روابط با دیگران منجر می‌شود بلکه موجب افزایش اعتمادبه‌نفس، سلامت روان و رضایت از زندگی فردی نیز خواهد شد.

چرا باید کتاب مرزها و رابطه ها را بخوانیم؟

کتاب مرزها و رابطه‌ها با رویکردی ملموس و کاربردی به یکی از چالش‌های رایج زندگی امروز یعنی مرزبندی در روابط می‌پردازد. این کتاب با ارائه‌ی مثال‌های واقعی و نسخه‌های قابل‌اجرا به مخاطب کمک می‌کند تا موقعیت‌های نیازمند مرزبندی را شناسایی کند و با زبان مناسب، نیازها و خواسته‌های خود را بیان کند. از ویژگی‌های شاخص این اثر، توجه به احساسات گناه و اضطراب هنگام مرزبندی و ارائه‌ی راهکارهایی برای عبور از این موانع است. همچنین تقسیم‌بندی مرزها به سه سطح و ارائه‌ی جملات پیشنهادی برای هر موقعیت، فرایند مرزبندی را برای مخاطب ساده‌تر و قابل‌فهم‌تر کرده است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به بهبود کیفیت روابط، افزایش اعتمادبه‌نفس و ایجاد احساس امنیت و آرامش در زندگی کمک کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که در روابط خانوادگی، دوستانه یا کاری با مشکل بیان نیازها و خواسته‌های خود مواجه‌اند یا از نادیده‌گرفته‌شدن مرزهایشان رنج می‌برند. همچنین به افرادی که احساس گناه یا اضطراب هنگام مرزبندی دارند یا به‌دنبال بهبود سلامت روان و افزایش اعتمادبه‌نفس هستند، مطالعه‌ی این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب مرزها و رابطه ها

«در نهایت باید از همین ابتدا بگویم مرزبندی، نمایانگر قدرت و نوعی مزیت است (و اگر شما تابه‌حال چنین تصوری درباره‌اش نداشتید، شاید به این دلیل باشد که مزایای بسیاری دارید که اکتسابی نیستند). من به‌خاطر اینکه سفیدپوستم، موهایم صاف است، بدن سالمی دارم و لاغرم، تمکن مالی دارم، در جامعه تا اندازه‌ای قدرت دارم؛ یعنی با این مزایا و قدرت می‌توانم با اعتمادبه‌نفسی نسبی دربارهٔ مرزهایم صحبت کنم و از دیگران انتظار داشته باشم به خواسته‌هایم احترام بگذارند. اما افرادی که در گروه‌های دیگر قرار دارند - مثل رنگین‌پوستان، معلولان، افراد چاق – مزایا و قدرت و روابط افراد مشابه مرا برای مرزبندی ندارند. طبیعی است وقتی در یکی از این گروه‌ها باشید، بیشتر از مرزبندی می‌ترسید و واقعیت این است که سایر افراد هم احتمالاً به مرزهایتان احترام نمی‌گذارند. من باید در کارم از این اختلاف قدرت آگاه باشم، اما این آگاهی فقط زمانی ارزش دارد که به تغییر رفتار و اقدامی پایدار منجر شود. شناسایی آن تنها قدمی کوچک است و من می‌دانم قادر نیستم تجربیات زندگی همه را در این کتاب بگنجانم. از تک‌تک کسانی که جزئیات محرمانهٔ زندگی‌شان را این‌چنین سخاوتمندانه با من در میان گذاشتند قدردانی می‌کنم؛ بااینکه ما با هم صحبت نکرده‌ایم، امیدوارم داستان خودتان را در میان داستان‌هایی که گفته‌ام پیدا کنید و با خواندن آن‌ها اعتمادبه‌نفس لازم را به دست آورید و مرزهایی برای رهایی‌تان تعیین کنید.»

۱۴۰۳/۰۴/۱۸

کتاب خوبی است. به نکته های خوبی در مورد مرزبندی در روابط اشاره می‌کنه. من عمدتاً با همچین چالش های در زندگی روزمره ام مواجه هستم، و این کتاب باعث شده که به ایجاد مرز در ارتباطاتم فکر کنم.

سحر
۱۴۰۳/۰۸/۳۰

خوبه به خصوص برای خیلی از ماها که بهمون یاد ندادن دربرابر دخالت افراد مختلف چطوری باید برخورد کنیم

Sima
۱۴۰۳/۰۹/۱۶

بنظر من خوندنش برای‌ همه‌ی آدم‌ها در هر سن و جایگاهی مفیده؛ به دلیل اینکه به تماااام ابعاد یک رابطه(عاشقانه، دوستی، همکاری، خانوادگی و...) پرداخته می‌شه و قسمت جالبش برای من این بود بر خلاف خیلی از کتاب‌های روانشناسیِ ترجمه

نازنین
۱۴۰۳/۱۲/۲۵

بعضی بخش های متن عکس کتاب اومده و فونتش خیلی ریزه با اینکه صفحه گوشی من نسبتا بزرگه بازم خواندنش سخته

حمیدرضا شکوهی
۱۴۰۳/۰۴/۱۷

عالی بود

۱۴۰۳/۱۲/۱۸

این کتاب برای افراد نوجوان به نظرم زیاد مناسب نیست چون بیشتر در مورد مرز بندی روابط عاطفی و مرز بندی درباره خانواده خود و همسر و اینا صحبت میکنه .

ذلیخا
۱۴۰۴/۰۳/۰۶

مطالعه این کتاب یکی از مهم ترین کارهایی بود که در تابستان ۱۴۰۴ انجام دادم.چون متوجه شدم که مرز گذاری آنقدر مفید و کارساز هست که به خاطرش خودم رو به چالش بکشم و لذتش رو ببرم.👌

Victor
۱۴۰۴/۰۱/۱۳

کتاب بشدت خفنه. ترجمه خوبی داره. پیشنهاد میدم بخونیدش چوت واقعا کاربردی هست

Yasi
۱۴۰۴/۰۸/۲۹

اگر در مرزگذاری مشکل دارید، تحت فشار و اصرار نمی تونید مقاومت کنید و تن به خواسته ی دیگران می دین، در شرایط معذب کننده یا ناراحتی در ارتباط با خانواده، همکار یا دوست هاتون هستید چون مرزهاتون رو رعایت

میلاد
۱۴۰۴/۰۸/۰۱

موضوع مرزبندی در روابط فردی و اجتماعی برای ما که با فرهنگِ مدارا، احترام، وابستگی و مسئولیت، ممکن است با توقعات بی‌جا و نقض حریم شخصی مواجه باشیم حتما ارزش مطالعه خواهد داشت. این کتاب بیشتر نظرات و تجربیات شخصی نویسنده‌اش

بریده‌هایی از کتاب

دیگران باید به مرز من احترام بگذارند و نیازی نیست آن را بفهمند یا با آن موافق باشند.
Martha'e Dark
اگر نمی‌توانید به حدوحدودهایم احترام بگذارید، مضطرب می‌شوم، در روابطمان احساس امنیت نمی‌کنم و ناخودآگاه از شما دوری می‌کنم. این نوع رابطه برای من سازنده نیست و شما را از زندگی‌ام حذف خواهم کرد.
Martha'e Dark
دیگران به اندازه‌ای که خودم بخواهم می‌توانند از من اطلاعات به دست بیاورند. این ارزیابی نیست، بلکه طبیعت انسانی است.
Momentary pleasure
وقتی مردم احساس می‌کنند دارید چیزی را از آن‌ها می‌گیرید، حتی اگر از اول هم هیچ حقی بر آن نداشته باشند، از دستتان عصبانی می‌شوند. این انسان‌ها از هر روشی استفاده می‌کنند (مانند دفاع از خود، خصومت، مقصردانستن شما و دغل‌کاری) که برایشان مرزبندی نکنید؛ زیرا می‌دانند اگر کاری کنند که به خودتان احساس بدی پیدا کنید، زندگی مانند گذشته و بدون مرز ادامه خواهد داشت. وقتی مدتی به دیگران اجازه می‌دهید مرزتان را نادیده بگیرند، این اتفاق می‌افتد و آن‌ها عادت می‌کنند به روش‌هایی که خودتان اجازه دادید از شما سوءاستفاده کنند.
سحر
وقتی دربارهٔ مرزتان بیش از اندازه توضیح می‌دهید یا نیازهایتان را توجیه می‌کنید، مرزتان آن‌طور که باید در نظر طرف مقابل محکم به نظر نمی‌رسد، پس به خود اجازه می‌دهد بهانه بیاورد، به شما احساس گناه دهد یا شما را تحت فشار قرار دهد که مرزتان را نادیده بگیرید.
bahar
برای خودم هم مرزهایی تعیین کردم و با خودم قرار گذاشتم در همهٔ کارها مانند انسانی سالم با عادت‌های سالم رفتار کنم. این مرز مانند مانترایی تا چند سال راهنمای زندگی‌ام بود. مثلاً از خودم می‌پرسیدم: «آیا یه آدم سالم با عادت‌های درست، با ماشین دوست‌هاش به مهمونی‌ای می‌ره که نمی‌دونه چه کسایی اونجان؟ نه. پس با ماشین خودت برو که هروقت خواستی برگردی» یا «آیا یه آدم سالم با عادت‌های سالم با دوست‌های جدید ’ورزش دو‘ قرار شام می‌ذاره، اما برای خودش آب گازدار با لیمو سفارش می‌ده؟ بله. پس برو و خوش باش.»
Momentary pleasure
هر توضیح اضافه‌ای هنگام مرزبندی شاید نتیجهٔ معکوس داشته باشد. وقتی شروع به توضیح‌دادن می‌کنید طرف مقابلتان فرصت دارد با ذکر دلیل با مرزتان مخالفت کند و در ذهن خودش نیاز شما به مرزبندی را رد کند. فرض کنید نانسی دربارهٔ دلیل کارش زیادی به همسایه‌اش توضیح می‌دهد و خانم همسایه بعداز شنیدن حرف‌های او می‌گوید: «این‌قدر زندگی رو سخت نگیر، این فقط یه پیاده‌رویه، همین! ما حتی قرار نیست وقت پیاده‌روی با هم حرف بزنیم.» وقتی بیش از حد دربارهٔ موضوعی توضیح می‌دهید، مجبورید به‌جای تأکید بر مرزهایتان دلایل خود را توجیه کنید. درصورتی‌که نانسی بدون هیچ توضیح اضافی می‌توانست بگوید: «امروز نمی‌تونم باهاتون پیاده‌روی کنم، روز خوبی داشته باشین!»
مرزها محدویت‌هایی واضح‌اند که شما در روابطتان با دیگر انسان‌ها برای خود تعیین می‌کنید، تا امنیت و سلامت خود و رابطه‌تان را حفظ کنید.
Fatemeh7
Momentary pleasure
«حواست باشه، کارت درست نیست.»

۷۰%