معرفی و دانلود کتاب در جست‌وجوی گنج: قصه‌های شمس + خلاصه رایگان

۳.۷ امتیاز(از ۳ رأی)
شهاب‌الدین عباسی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب در جست‌وجوی گنج: قصه‌های شمس

«در جستجوی گنج: قصه‌های شمس» نوشته شهاب‌الدین عباسی است. این کتاب مجموعه داستان‌ها و حکایت‌هایی در خصوص شمس تبریزی است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

شمس برای سخن خویش تأثیر و ارزش والایی قایل بود، آن قدر که برای دیدنش به بالا می‌نگری و کلاه از سرت می‌افتد. او سخن خود را یکسره سودمند می‌دانست و آن را راهنمای نیل به نجات و رستگاری می‌شمرد: «محمدگویانی مومن است، پُر است از ایمان خود. از خویش فراغت من ندارد. اگر این سخن بماند با او، همه عمر بس‌اش است، و در قیامت نیز و پل صراط نیز، تا به وصال حق. و اگر این در او نماند، او به اصلِ خود باز رفت و این سخن نیز به موضع خود باز رفت.»

شمس سخن را در قالب شفاهی‌اش جاری می‌کرد و به تعبیر خودش عادت به نوشتن نداشت:

«من عادتِ نبشتن نداشته‌ام هرگز. سخن را چون نمی‌نویسم در من می‌ماند، و هر لحظه مرا روی دگر می‌دهد. سخن بهانه است، حق نقاب بر انداخته ست، و جمال نموده.»

او سخن حضوری خود را کاملاً قابل تحویل یا تبدیل به سخن مکتوب، و نقل قول‌پذیر نمی‌دانست: «مرا عجب می‌آید که کسی سخن مرا چگونه نقل می‌کند. به ذات پاک ذوالجلال، که مولانا سخن مرا اگر نقل کند به از این نقل کند و معنی‌های خوب انگیزد به از این، اما آن سخنِ من نقل نکرده باشد.» و تصریح می‌کند که سخن‌اش نمی‌میرد، و بعد از هزار سال به دیگران خواهد رسید.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب در جست‌وجوی گنج: قصه‌های شمس و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدر جست‌وجوی گنج: قصه‌های شمس

بسیار کتاب زیبا و جذابی است

simin
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۲/۰۹/۲۲

بیشتر متونِ کتاب به فارسیِ امروزی برگردانده نشده بود و عینا خودِ مقالات شمس تو کتاب گردآوری شده بودن خیلی از قسمت هایِ کتاب رو متوجه نمیشدم

بریده‌هایی از کتاب

سوفی
علاقه شمس به یک‌رنگی و بی‌ادعایی چندان بود که می‌گفت: «کافران را دوست می‌دارم، از این وجه که دعوی دوستی نمی‌کنند، می‌گویند: آری، کافریم، دشمن‌ایم. اکنون دوستی‌اش تعلیم دهیم، یکانگی‌اش بیاموزیم. اما این‌که دعوی می‌کند که من دوست‌ام و نیست، پرخطر است.»
سوفی
شمس چنان که خود می‌گوید نگرش شادمانه و سرزنده‌ای به زندگی داشت، و این را از بزرگی انسان می‌دانسته که شخص، دیگران را شادمان سازد و به خوشی و شادمانی خود بسنده نکند.
صبا
«سگ را دلم در آن بند است که خدا او را چنان دارد که چنان زید که کس او را نزند و نرنجاند.» مقالات، ۸۵۷
صبا
«مرا خویی‌ست که نخواهم که هیچ دلی از من آزرده شود. این‌که جماعتی خود را در سماع بر من می‌زنند و بعضی یاران ایشان را منع می‌کنند مرا آن خوش نمی‌آید، و صد بار گفته‌ام برای من کسی را چیزی مگویید، من به آن راضی‌ام.» فیه مافیه، ۷۴.