کتاب غلط باوری
معرفی کتاب غلط باوری
کتاب غلط باوری نوشتهٔ دن آریلی و ترجمهٔ جمیل آریایی است. انتشارات مازیار این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب غلط باوری
کتاب غلط باوری دربارهٔ این است که چه چیزهایی باعث میشود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند. نویسنده در این کتاب میکوشد نشان بدهد که هر فردی در شرایط درست میتواند دریابد که دارد در قیف غلطباوری فرو میرود. این کتاب دربارهٔ راهی است که ما باورهایمان را شکل میدهیم، مستحکم میکنیم، از آنها دفاع میکنیم، و اشاعه میدهیم.
خواندن کتاب غلط باوری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب غلط باوری
«دانشمند برجسته علوم اجتماعی دن آریلی در کتاب غلطباوری استدلال میکند که برای درک جذابیت غیرمنطقی اطلاعات نادرست، ابتداء باید رفتار «غلطباوری» را درک کنیم، مسیری روانشناختی و اجتماعی که باعث میشود مردم به حقایق پذیرفتهشده بیاعتماد شوند، به حقایق جایگزین توجه کنند و حتی نظریههای توطئهای را بپذیرند. اطلاعات نادرست برای همهی ما، خواه راست باشیم خواه چپ، جذابیت دارد و تنها با درک ریشههای روانشناختی آن میتوانیم اثرات آن را کاهش دهیم. کتاب غلطباوری که بر اساس سالها مطالعه و تجربهی شخصی آریلی دربارهی اطلاعات نادرست نوشته شده است، تحلیلی جامع و روشنگرانه از محرکهای روانشناختی آن است که باعث میشود افراد به اعتقادات غیرمنطقی محض روی آورند. آریلی با استفاده از نتایج آخرین پژوهشها، عناصر کلیدی عاطفی، شناختی، شخصیتی، و اجتماعی را شناسایی میکند که مردم را به سمت اطلاعات نادرست و بیاعتمادی میکشاند، و نشان میدهد که چگونه در شرایط مناسب، هر کسی میتواند به نوعی غلطباور تبدیل شود. با وجود این، آریلی نیز امیدوار است که میتوان بر غلطباوری غلبه کرد. هر چند هوش مصنوعی پیشرفته قادر است داستانهای خبری جعلی متقاعدکنندهای در مقیاسی بیسابقه تولید کند، او نشان میدهد که آگاهی از این نیروها که غلطباوری را تغذیه میکنند، ما و جوامعمان را در برابر جذابیت آن مقاومتر میکند. مقابله با غلطباوری نیاز به استراتژیای دارد که بر مبنای تعارض نباشد، بلکه بر پایهی همدلی باشد. هر چه زودتر تشخیص دهیم که غلطباوری نوعی مشکل انسانی است، زودتر میتوانیم خودمان راهحل آن شویم.»
کتاب خیلی خوبی هست. ولی ترجمه و ویراست کمی مشکل داره. فکر میکنم مترجم با ترجمه های متداول خطاهای شناختی آشنا نبوده. خیلی جاها هم مشکل از ویراستار بوده. کسانی که با کتاب های قبلی این نویسنده یا کلا خطاهای