کتاب درسگفتارهای لکان
معرفی کتاب درسگفتارهای لکان
کتاب «درسگفتارهای لکان» نوشتۀ فرزام پروا است و انتشارات سیب سرخ آن را منتشر کرده است. کتاب درسگفتارهای لاکان مجموعه سخنرانیهای دکتر فرزام پروا در مؤسسۀ حکمت و فلسفه دربارۀ نظریات فروید و لکان است.
درباره کتاب درسگفتارهای لکان
کتاب درسگفتارهای لکان درواقع بر اساس سخنرانیهای دکتر فرزام پروا در مؤسسۀ حکمت و فلسفه در سال ۱۳۹۸ است. ۶ جلسۀ ابتدایی درس ها شرح اجمالی بر کل مسیر روانکاوی است؛ کشف روانکاوی توسط زیگموند فروید تا بازگشت به او (فروید) و گسترش دانش روانکاوی و در مرحلۀ بعدی فراتر رفتن از فروید توسط لکان. از آنجا که فرزام پروا قصد داشت دیالوگی با فلسفه و حکمت برقرار کند، بر ریشههای فلسفی آن تأکید کرده و تلاش کرد تا نشان دهد ابداعات تئوریک لکان چگونه در کنار دانش های دیگری چون فنومنولوژی، زبانشناسی، انسانشناسی و اگزیستانسیالیسم محصول و نتیجۀ سایکوز (جنون) است.
دکتر فرزام پروا، روانپزشک و روانکاو در ۶ جلسۀ بعدی مسیر کلی روانکاوی را با ارجاع به به متون فروید و لکان پیش برد. او همچنین از تعبیر رؤیاهای زیگموند فروید و بخشهایی از سخنرانی او همزمان با جنگ جهانی اول در معرفی روانکاوی در دانشگاه وین انجام داده بود استفاده کرد.
فهرست مطالب کتاب درسگفتارهای لکان عبارت است از: «پیشگفتار»، «مسیر سنگلاخ لکان»، «لکان در ایران»، «ریشههای درختی تنومند و سایهگستر»، «بازگشت به فروید»، «چشمهای به نام سایکوز (جنون)»، «فرا رفتن از فروید»، «مقدمات و بحثهای اولیه»،« سخنرانی اول از کتاب رؤیاهای فروید»، «دنبالۀ سخنرانی اول فروید»، «دنبالۀ سخنرانی اول فروید»، «جلسۀ پنجم»،«آخرین درس» و «روانکاوی و ادبیات».
خواندن کتاب درسگفتارهای لکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به فلسفۀ مدرن و دوستداران نظریات و مکاتب فلسفی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درسگفتارهای لکان
«روانکاوی که توسط فروید کشف شده، اصطلاحات مختلفی با خود آورده، مثل ناخودآگاه، سائقها، سائق زندگی یا سائق مرگ، یا خاطره پوشانها یا انواع و اقسام اصطلاحات دیگر که کمکم در این جلسات قرار است با آنها آشنا بشوید. حالا بااینهمه اصطلاحی که فروید به کار برده است، چه ضرورتی وجود داشته که یک کسی مثل لکان هم بیاید، یکعالم اصطلاحات دیگر روی آن اصطلاحات بریزد؟ ضرورتش ازاینجهت است که لکان بتواند افراد را از آن سوءتفاهمات و کجفهمیهایی که در مورد فروید وجود دارد بیرون بیاورد. یعنی اینکه بهعنوانمثال وقتی فروید کلمۀ سکسوالیته را به کار میبرد، کلی سوءتفاهم به وجود میآید. (البته در پرانتز این را هم بگویم که خود اصطلاحات لکان هم گاهی اوقات برای دو موضع کاملاً متفاوت از یک حرف یا یک کلمه استفاده کرده است.»
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه