معرفی و دانلود کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست + خلاصه رایگان

کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست

تقدیر انسان را رها نمی‌کند، لحظه به لحظه از نو نوشته می‌شود

۳.۹ امتیاز(از ۲۴۷ رأی)

معرفی کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست

کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست، نوشته هاکان منگوچ و ترجمه فائزه پورعلی، توسط انتشارات نسل نواندیش منتشر شده است (چاپ ۳۹ تا ۴۵: ۱۴۰۳). این رمان فلسفی، معنوی و انگیزشی از ملاقاتی ظاهراً ساده آغاز و به‌تدریج به سفری درونی درباره‌ی تقدیر، انتخاب، رنج، عشق و معنای مواجهه‌های انسانی تبدیل می‌شود. نویسنده با تکیه بر تجربه، گفت‌وگو و آموزه‌های صوفیانه نشان می‌دهد که بعضی دیدارها اتفاقی گذرا نیستند و می‌توانند مسیر نگاه انسان به خودش و جهان را تغییر دهند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست اثر هاکان منگوچ

کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست نوشته‌ی هاکان منگوچ و رمانی فلسفی است که بر رابطه‌ی تقدیر و اراده تمرکز کرده است. رمان حاضر با یادداشتی کوتاه، دعوتی غیرمنتظره و دیداری در فضایی معنوی شکل می‌گیرد؛ دیداری که ابتدا بی‌اهمیت به نظر می‌رسد، اما کم‌کم به نقطه‌ای تعیین‌کننده بدل می‌شود. نویسنده از خلال این موقعیت به یک پرسش می‌پردازد؛ آیا آدم‌ها واقعاً اتفاقی وارد زندگی هم می‌شوند یا هر ملاقات حامل درسی پنهان است؟ گفت‌وگوهای درونی، نقل‌قول‌های عرفانی، تأمل درباره‌ی رنج و جست‌وجوی معنا رمان حاضر را شکل داده است.

رمان هیچ ملاقاتی تصادفی نیست مسیر دگرگونی دو شخصیت را دنبال می‌کند؛ یکی مردی که در جایگاه راهنما ظاهر می‌شود و دیگری جوانی آشفته که میان خشم، وابستگی، ترس و میل به رهایی سرگردان است. بخش مهمی از کشش اثر از برخورد این دو جهان متفاوت شکل می‌گیرد. نویسنده از عشق، دلبستگی، غرور، اعتماد، تسلیم و نیاز به شناخت خویش سخن می‌گوید. حضور استاد، اشاره به شمس و مولانا و طرح قانون‌های سفر صوفی‌ها نیز به رمان حاضر حال‌وهوایی داده است که در آن تجربه‌های روزمره با معناها گره می‌خورند.

کتاب حاضر به سفری تبدیل می‌شود که قرار است لایه‌های پنهان شخصیت‌ها را آشکار کند. رفاه، کنترل‌گری، ترس از بی‌پناهی و وابستگی به داشته‌های بیرونی در این مسیر زیر سؤال می‌روند. آنچه رمان را پیش می‌برد، گفت‌وگوهایی است که هر بار زاویه‌ای تازه از بحران و بیداری را روشن می‌کنند. رمان میان آرامش و التهاب در نوسان است. هیچ ملاقاتی تصادفی نیست خواننده را به مکث و فکرکردن وامی‌دارد.

عنوان فرعی این کتاب عبارت است از: تقدیر انسان را رها نمی‌کند، لحظه‌به‌لحظه از نو نوشته می‌شود و عنوان انگلیسی آن عبارت است از No encounter is by chance: fate does not give up people. it is constantly being written and rewitten. سمانه عباسی ویراستار کتاب حاضر است.

خلاصه داستان هیچ ملاقاتی تصادفی نیست

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با یادداشتی مرموز آغاز می‌شود که هاکان را به مقبره‌ی امیرسلطان فرامی‌خواند. او در آن مکان با دنیز روبه‌رو می‌شود؛ جوانی خشمگین و پریشان که از شکست عاطفی و آشفتگی درونی رنج می‌برد. این دیدار کوتاه به پایان نمی‌رسد و ماه‌ها ادامه پیدا می‌کند. دنیز که درگیر خانواده، ترس، وابستگی و ناتوانی در تصمیم‌گیری است، از هاکان کمک می‌خواهد. مسیر رابطه‌ی این دو شخصیت کم‌کم به سفری بیرونی و درونی بدل می‌شود؛ سفری که قرار است معنای اعتماد، رهاکردن کنترل و روبه‌روشدن با خود را آشکار کند.

جمله زیبا از هیچ ملاقاتی تصادفی نیست

چرا باید کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمان رابطه‌ی دیدارهای روزمره و معناهای پنهان آن‌ها را بررسی می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این رمان می‌تواند درمورد عشق، وابستگی، رنج و تفاوت آن‌ها با یکدیگر فکر کند.
  • این کتاب گفت‌وگوهایی دارد که مسئله‌ی اعتماد، تسلیم و کنترل‌گری را مطرح کرده است.
  • کتاب حاضر از آموزه‌های صوفیانه، نقل‌قول‌ها و تجربه‌های شخصی برای ساختن یک فضای فکری استفاده کرده است.

خواندن کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب هستی‌شناسی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به ادبیات داستانی معاصر ترکیه و قالب رمان فلسفی و معنوی.
  • خوانندگانی که به مفاهیم عرفانی و تأمل درباره‌ی تقدیر، عشق و رنج علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند در قالب رمان با مسئله‌ی وابستگی، خشم و رهاکردن کنترل روبه‌رو شوند.
  • دوستداران آثار داستانی که سفر بیرونی را با جست‌وجوی درونی پیوند می‌زنند.

درباره هاکان منگوچ

هاکان منگوچ (Hakan Mengüç)، نویسنده و موسیقی‌دان ترکیه‌ای، از طریق نگارش کتاب‌ها و ایراد سخنرانی‌هایش به تبیین مفاهیم عرفانی، معنای زندگی و سبک زیستن پرداخته است. او روزگار کودکی را در بورسا سپری کرد و سپس راهی استانبول شد. از همان سنین کم به نواختن سازهای پیانو و نی تمایل نشان داد و در ایام نوجوانی به مطالعه‌ی آثار معنوی موجود در کتابخانه‌ی خانگی مشغول شد.

نوشته‌های هاکان منگوچ را غالباً با آثار پائولو کوئیلو قیاس می‌کنند. او همواره تلاش کرده است تا افکار و دیدگاه‌های خویش را به زبان‌های گوناگون ازجمله ترکی، انگلیسی و فارسی در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد. فعالیت مستمر او در فضای مجازی با اشتراک‌گذاری محتواهای معنوی و تسکین‌دهنده، محبوبیت خاصی را برایش به ارمغان آورده است.

در میان آثار مکتوب هاکان منگوچ می‌توان کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست را نام برد. کتاب دلت که پاک باشد به قلم او متنی شبیه به سفرنامه دارد که از مواجهه‌ی نویسنده با صوفیان آفریقا و اقامتش در آن دیار حکایت می‌کند. او در اثر دیگرش با عنوان من نی هستم، مخاطب را به همراهی با آواز نی در کاوش‌های درونی فرا می‌خواند و وجوه اشتراک این ساز با روح انسان را نمایان می‌سازد.

کتاب ۲۱ قانون مولانا به قلم هاکان منگوچ قالبی پرسش‌وپاسخی دارد که به کاوش در اندیشه‌های مولوی می‌پردازد؛ تلاشی برای دستیابی به پاسخ‌هایی بنیادین که با الزامات دنیای کنونی نیز هم‌خوانی داشته باشند. کتاب دلت که پاک باشد، داستانت پایان خوشی خواهد داشت نیز ادامه‌دهنده‌ی همین مسیر معنوی و امیدبخش محسوب می‌شود.

جوایز و افتخارات نویسنده

گوشه‌ای از افتخارات و لوح‌های تقدیر اهداشده به هاکان منگوچ (Hakan Mengüç) عبارتند از:

هاکان منگوچ در سال ۲۰۰۸ موفق به اخذ جایزه‌ی سخنرانی در برابر انجمن مشاوران ارشد (Üst Düzey Danışmanlık Topluluk Önünde Konuşma Ödülü) شد. در سال ۲۰۱۵ عنوان بهترین نویسنده و گوینده در دانشگاه بوزوک (Bozok) به او اختصاص یافت و در سال ۲۰۱۶ نیز در دانشگاه ارجیس (Erciyes) در شهر قیصریه (Kayseri)، لوح یادبود «سخنران تأثیرگذار و موفق سال» به او تعلق گرفت.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست منتشر شده است؟

کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست، نخستین‌بار با ترجمه‌ی شیرین آژیر توسط انتشارت اوستا در سال ۱۴۰۱ فیپا دریافت کرده است. این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

• هیچ ملاقاتی تصادفی نیست ترجمه‌ی علی‌اصغر کلهری، نشر یار نیک‌‫، ۱۴۰۳.‬
  • هیچ ملاقاتی تصادفی نیست : سرنوشت و بازنویسی بی‌پایان زندگی ترجمه‌ی فریده محمدی، نشر بله، ‌‫۱۴۰۴.‬
  • هیچ ملاقاتی تصادفی نیست : تقدیر انسان را رها نمی‌کند، لحظه به لحظه از نو نوشته می‌شود ترجمه‌ی علی‌اصغر کلهری، نشر آراستگان، ‌‫۱۴۰۳.‬
  • هیچ ملاقاتی تصادفی نیست ؛ سرنوشت دست از سر انسان برنمی‌دارد. هر لحظه از نو و دوباره نوشته می‌شود ترجمه‌ی نسیم جدیدی، نشر اندیشه مولانا، ‌‫۱۴۰۲.‬

بخشی از کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست

««آگاهی کودکان بسیار ارزشمند است.

مثلاً می‌توانند به بزرگسالان یاد بدهند که بی‌دلیل شاد باشند و پافشاری کنند تا به خواسته‌شان برسند...»

وقتی هوا شروع به تاریک شدن کرد، از جادۀ اصلی پیاده به سوی نزدیک‌ترین روستا ادامه دادیم. دیگر نیاز داشتیم یک چشمه، مزرعه یا باغ پیدا کنیم. پاهایمان از رمق افتاده بود. شانسمان امروز، در پیدا کردن خودرویی برای هیچهایک، یار نبود. به احتمال زیاد مجبور خواهیم شد همین اطراف جایی مهمان شویم.

تابلوی یک روستا را دیدیم و در مسیرش پیش رفتیم. بعد از اینکه از دروازۀ سرسبز روستا گذشتیم، به میدان روستا رسیدیم.

صدای اذان عصر به گوش می‌رسید، اولین جایی که دیدم خانه‌های اجاره‌ایِ ده بود، بلافاصله وارد شدیم.

به مردی که کنار اجاق بود گفتم که از راهی طولانی آمده‌ایم و توضیح دادم که ماشین نداریم. پرسیدم که در روستا چشمه‌ای هست که آب بخوریم یا نه و اینکه آیا کسی پیدا می‌شود که از باغچه‌اش به ما میوه بدهد؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابهیچ ملاقاتی تصادفی نیست

۱۴۰۱/۱۲/۰۲

کتابی که دوس دارم به همه هدیه بدم! 🙂

Mohaddeseh
۱۴۰۱/۱۰/۱۷

خیلی دوست داشتنی بود و با روحیات من تطبیق داشت توصیه میکنم دوستان حتما بخونند و لذت ببرند ممنونم از دوست عزیزم که این کتاب رو ب من معرفی کرد

مرتضى تيمورى
۱۴۰۲/۰۴/۲۴

خیلی خووب بود کتابی بود که تکونت میده فکرتو به کار میندازه❤️

Majid
۱۴۰۲/۰۲/۱۵

واقعا کتابی که می‌تونه انسان آروم کنه و باعث بشه زندگی قشنگتر متوجه بشه و مطمعنم بعد خواندن این کتاب زندگی انسان زیباتر میشه به همه توصیه میکنم

۱۴۰۲/۰۷/۲۳

شروع سفر از استامبول به سمت ایزنیک پس ازآشنایی با دومینیک که بعدازسال ها کار در دوران بازنشستگی به سرطان مبتلا شده بودومهمان او شدن، در طول مسیر شاهد آشنایی با خانواده مراد واهدا خون به فرزندشان وهمراه شدن با...بیشتر

۱۴۰۴/۰۶/۱۵

به قدری این کتاب منو شیفته ی خودش کرد که دوست دارم به عزیزانم هدیه بدمش ، چقدر درس زندگی درونش گنجانده شده بود،،، افتخار میکنم به خودم که خواننده ی همچین اثری هستم....هاکان منگوچ حتی ذره ای هم از...بیشتر

مهدی رضا.M2
۱۴۰۳/۰۴/۳۰

همین الان تمومش کردم. در یک کلمه : بینظیر . به نظرم کتابیست که باید هر کسی بخواند .در خوندنش شک نکنید حتی یک لحظه .

Eliy Jfr
۱۴۰۳/۰۱/۱۳

خیلی قشنگه،،، قطعا از خوندنش پشیمون نمیشید...🫶🏼🌱

توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۵/۰۱/۰۱

به شدت کتاب سطحیه برای کسانی که کتاب زیاد می خونن

کاربر زهرا
۱۴۰۴/۱۲/۱۶

شاید کتاب خیلی عمیقی نباشه ولی چون در دورانی از زندگیم بودم نیاز به این جملات داشتم تا کمی آرومتر بشم در واقع نقل وقول هایی که از مولانا وشمس بود قشنگ بود حس خوبی داشت وگرنه موضوع سفر شخصی...بیشتر

komorebi
۱۴۰۵/۰۱/۰۶

من وقتی ی کتابی رو میخوام بخونم هم تیکه هایشو میخونم هم نظرات کسایی ک خوندنش جدای عنوان جالبی که داشت نظر یک دوست عزیزی بود ک منو مجاب به خوندنش کرد "کتابیه ک دوست دارم به همه هدیه‌اش بدم" منم خودم کتابی...بیشتر

k1chiani
۱۴۰۵/۰۱/۱۰

من آدمِ کتابخونی نیستم و هیچ کتابی رو تا اخر نمیتونم بخونم چون وسطش حوصلم سر میره. این کتاب اولین کتابی بود که تا آخر خوندم و وقتی چشمم به کلمه ی پایان خورد ناراحت شدم :)

مهدی
۱۴۰۴/۰۴/۳۰

هر پایان به معنی نابودی نیست، برعکس شروعی تازست 🌙🤍 استفاده کردیم، دمتون گرم

تیچر دهکده
۱۴۰۵/۰۱/۱۱

کتاب خوبی بود. بریده های قشنگی داشت. ولی یکم سطحی بود. مثلا در یک قسمتش گفته شده بود هیچ حیوانی تا به حال از گرسنگی نمرده! در صورتی که میدونیم بله حیواناتی بودن که ازگرسنگی مردن. و احساس کردم یکم...بیشتر

neda
۱۴۰۵/۰۱/۰۹

کتاب بسیار زیبا و خوبی بود.. این جملات بخش هایی از این کتاب زیباست که من برای خودم یاداشت برداری کردم انسان به بزرگی قلب و به میزان علم خود ازاد است.. انسانی که نترسد انسان ازادی است ... لحظه رو زندگی کن و احساس...بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

yasi:)
بعضی حرف‌ها به‌تنهایی عمق زیادی ندارند. اینکه چه کسی آن حرف را می‌زند به آن معنا و ارزشی وسیع می‌بخشد.
مرضیه
«اگر قسمت تو باشد از یک مورچه هم درسی یاد می‌گیری. اگر قسمت نباشد، دنیا هم جلویت زانو بزند برای تو اشتباه خواهد بود.» مولانا
یه منتظر
«بله زندگی این‌طور است دیگر دِنیز جان. وقتی محتاج چیزی باشی از تو فرار می‌کند، اما وقتی بی‌نیاز از آن شدی، خودبه‌خود به طرفت می‌آید.
یه منتظر
مولانا هم می‌گوید: «انسان‌ها هم مانند کتاب هستند. به جلدش نگاه نکنید و فریب نخورید. ارزش واقعی‌شان را وقتی متوجه می‌شویم که آن‌ها را می‌خوانیم.»
پلوتون
اگر خواسته‌ات برآورده می‌شود به دنبال یک خیر باش اگر برآورده نشود، دنبال هزاران خیر در آن باش.
m_royaei
لحظاتی فرا می‌رسد که در حال انجام دادن کاری هستی که گفته بودی هرگز انجام نمی‌دهم، چیزی را تحمل می‌کنی که می‌گفتی هرگز تحمل نمی‌کنم، لحظاتی را دوست خواهی داشت که گفته بودی هرگز دوستش نخواهم داشت، به یکباره می‌گذاری و می‌روی، وقتی تصور می‌کردی هرگز نمی‌توانی بروی، در زمانی می‌گویی مُردم، اما باز زندگی می‌کنی.
بیتا
زیاد فکر کردن شعلۀ عمل کردن را خاموش می‌کند. ذهن پر از دام است. مدام سکندری می‌زند. نمی‌خواهد راه برود، رشد کند، یاد بگیرد و به‌سختی بیفتد. ترجیح می‌دهد جایی را که به آن عادت دارد به همان شکل حفظ کند. می‌خواهد وضعیت موجود را حفظ کند. برای همین خیلی از فرصت‌ها از بین می‌رود، خیلی از آزمون‌ها و خیلی از معجزه‌ها...
مرضیه
آدمی وقتی در تلاش است تا حال فرد دیگری را خوب کند، راهی برای خوب کردن حال خود هم پیدا می‌کند.
katy
راه‌های زیبا میانبر ندارند