
کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم
معرفی کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم
کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم با عنوان انگلیسیِ I decided to live as me نوشتهٔ کیم سوهیون، ترجمهٔ ناهید شیرزاد و ویراستهٔ «زهره خرمایی» است. انتشارات میلکان این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ موفقیت و خودیاری قرار گرفته، در باب جنبههای روانشناسیِ راهورسم زندگی است. نویسنده خواسته پیامآور آرامش و قوت قلب برای آدمهای معمولی زمان ما باشد. با او همراه شوید. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم اثر کیم سوهیون
کتاب «تصمیم گرفتم خودم باشم» که نخستینبار در سال ۲۰۲۴ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۲ منتشر شده، از متن انگلیسی با عنوان I Decided to Live as Me به پارسی ترجمه شده است. نویسندهٔ این اثر از ما خواسته مانند خودمان زندگی کنیم، برای خودمان باشیم، تنها به خودمان اهمیت بدهیم و سعی کنیم نظر دیگران را فراموش کنیم. او معتقد است که این آموزهها بهسادگی به ما خواهد آموخت که از زندگی خودمان تحت هر شرایطی لذت ببریم و قضاوتهای دیگران را نادیده بگیریم. این کتاب شما را به سفری درونی و صادقانه برای بازیابی خودِ اصیل، رهایی از قضاوتهای بیرونی و پذیرش کامل انسانبودن دعوت میکند؛ سفری که در آن دیگر نیازی به اثبات خود نیست و حس رهایی و خودباوری جایگزین فشارهای ناشی از تلاش برای جلب رضایت دیگران و همرنگشدن با جامعه میشود. این کتاب با نثری ساده و پرمایه، مفاهیمی کلیدی همچون عزتنفس، تابآوری در برابر اضطراب و برقراری مرزهای سالم را بهشیوهای عملی و همدلانه شرح داده و با تأکید بر بازتعریف ارزشهای فردی در دنیایی که ارزش انسان را با موفقیتهای تحمیلی میسنجد، راهنمایی برای زیستن صادقانه با تمام ضعفها و ناامنیها و آشتی تدریجی با خودِ واقعی ارائه کرده و برخلاف کتابهای خودیاری شعارزده، بر کافیبودن و اهمیت مراقبت از مرزهای روانی تأکید کرده است.
خلاصه کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم
برای حفظ شأن و عزتنفس خود، ضروری است که در برابر کسانی که به ما محبت نمیکنند، دستکم اندکی مقاومت نشان دهیم و از مهربانی بیدریغ با آنان بپرهیزیم. نباید نگران بدبختی باشیم و به زور احساس ناخوشایندی را بر خود تحمیل کنیم؛ بلکه باید به آنچه هستیم افتخار کنیم؛ زیرا در این جهان هم ثروت شرمآور وجود دارد و هم فقر آبرومندانه. اجازه ندهیم افراد بیگانه به زندگی ما آسیب برسانند و تلاش کنیم تا اعداد و ارقام بیاهمیت را از ذهنمان دور کنیم. نباید بگذاریم سخنان دیگران ما را از مسیر خود منحرف کند و در مقابل، از توهینکردن به دیگران اجتناب ورزیم. در دنیایی که خصومت فراگیر است، جستوجوی شادی و خوشبختی اغلب بینتیجه خواهد بود. بهتر است برای اشتباهات خود بهانهتراشی نکنیم و به یاد داشته باشیم که پس از هر رویارویی، فرصتهای تازهای پیش روی ما گشوده خواهد شد. زندگی هیچکس بینقص نیست؛ پس بیایید انسانهای معمولی باشیم و با شادی زندگی کنیم و اجازه ندهیم دیگران ما را مورد قضاوت قرار دهند. نباید آنقدر فروتن باشیم که احساس شرمندگی و دستپاچگی کنیم؛ زیرا مهمترین فردی که همواره باید به او احترام بگذاریم، خودمان هستیم. به احترام زندگی خود از حقوقمان دفاع کنیم؛ چراکه همگی وظیفه داریم به زندگی خود و دیگران احترام بگذاریم. این خلاصهای از نخستین فصل این کتاب است.
چرا باید کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم را بخوانیم؟
این کتاب راهنمایی است برای پذیرش و دوستداشتن خودِ واقعیمان؛ بیآنکه در پی تقلید از دیگران باشیم یا آرزوی زندگی کسی جز خودمان را داشته باشیم. گفته شده است که این کتاب در کرهٔ جنوبی بسیار محبوب بوده و بهعنوان یکی از پرفروشترین آثار در زمینهٔ خودیاری شناخته میشود.
کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ موفقیت و خودیاری و افرادی که میخواهند خودشان باشند و زندگی کنند، پیشنهاد میکنیم.
درباره کیم سوهیون
کیم سوهیون (Soo-Hyun Kim) نویسندهای اهل کره است. کتاب او با عنوان «من تصمیم گرفتم بهعنوان من زندگی کنم»، برندهٔ جایزهٔ دوم در یک مسابقهٔ نشر الکترونیکی کرهای شد. او گفته که هیچوقت به آموزشگاه خصوصی هنر نرفته، اما شیفتهٔ نقاشی بوده است؛ پس در رشتهٔ طراحی مدرکش را گرفته است. پیش از این بین رشتهٔ طراحی و علوم انسانی سرگردان بوده و حالا هم نقاشی میکشد و هم مینویسد. از دیگر کتابهای او میتوان به «بیستسالهٔ بهتماممعنا»، «خداحافظ بیستسالگی»، «۱۸۰ درجه» و «تصمیم گرفتم خودم باشم» اشاره کرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب «تصمیم گرفتم خودم باشم» برندهٔ جایزهٔ E-puolishing در کره بوده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب «تصمیم گرفتم خودم باشم» با عنوانهای مختلف توسط ناشران و مترجمان متفاوت در سالهای مختلف منتشر شده است. بهعنوان نمونه میتوان به فهرست زیر اشاره کرد:
ترجمهٔ «پریسا رجوند»، نشر آبیژ، ۱۴۰۱،
ترجمهٔ «فریماه بیابانی»، نشر دانشآفرین، ۱۴۰۲،
ترجمهٔ «آرزو بصیری»، نشر آزادنشر، ۱۴۰۳،
ترجمهٔ «سیدمحسن احمدی»، نشر یار نیک، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم
«ما دوست داریم هرچیزی را با عدد درجهبندی کنیم و البته درجهبندی خود را درست هم میدانیم. در این زندگی پر از اعداد و ارقام، همه تقلا میکنند اعداد بیشتری را به اندوختههای خود اضافه کنند، وقتی میخواهند دربارهٔ برقراری رابطه تصمیم بگیرند، مساحت آپارتمان فرد را در نظر میگیرند و عنوانهایی را میخوانند که اعتصاب یا تظاهراتی را شرح میدهند که بیشتر دربارهٔ میزان سود و زیان است تا تعارض ارزشها. ما واقعاً با اعداد و ارقام زندگی میکنیم، فقط بهدنبال قیمتیم و ارزشها را فراموش کردهایم.
اعداد را میتوان بهراحتی مقایسه و رتبهبندی کرد. مثلاً نمیشود مثلث را با دایره مقایسه و رتبهبندی کرد؛ اما همه میتوانند یک را با دو مقایسه و رتبهبندی کنند. زندگی با اعداد یعنی بینهایت مقایسه و درجهبندی.
در این سبک زندگی، همیشه نگرانیم مبادا رتبهٔ ما پایین بیاید. پس مدام موقعیت و رتبهٔ خود را بازبینی میکنیم.
آیا همهچیز را میشود با اعداد اندازهگیری کرد؟ ضریب هوشی اندازهٔ شعور ما را نشان نمیدهد. تعداد دوستان عمق رابطه را ثابت نمیکند. مساحت آپارتمان تضمینی برای روابط خانوادگی سازگار و همدلانه نیست و درآمد خالص نمیتواند بیانگر شخصیت فرد باشد.
ارزش حقیقی را نمیشود با اعداد اندازه گرفت. پس اگر میخواهید منحصربهفرد و بیهمتا باشید نه برتر، باید اعداد را از زندگی خود حذف کنید. چیزهایی که واقعاً در زندگی مهماند، در محدودهٔ اعداد نمیگنجند.»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه