کتاب همسفر زندگی هاکان منگوچ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب همسفر زندگی

کتاب همسفر زندگی

معرفی کتاب همسفر زندگی

کتاب همسفر زندگی، نوشته هاکان منگوچ و ترجمه‌ فائزه پورعلی، مجموعه‌ای از داستان‌ها، تمثیل‌ها، روایت‌های الهام‌گرفته از تجربه‌های شخصی نویسنده و حکایت‌های ملل مختلف است که هرکدام به رنج، شادی، فقدان، امید و معنای زیستن نگاهی تازه دارند. نویسنده در قالب قصه‌هایی کوتاه از آفریقا تا ژاپن و از کلاس درس تا میدان جنگ درونی انسان، مفاهیمی مثل اوبونتو، بخشش، پذیرش درد، عشق، دوستی، پیری، مرگ و امید را به تصویر کشیده است. انتشارات نسل نواندیش در سال ۱۴۰۲ این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب همسفر زندگی اثر هاکان منگوچ

کتاب همسفر زندگی، به قلم هاکان منگوچ، از جایی آغاز می‌شود که نویسنده خواننده را همسفر خطاب می‌کند و توضیح می‌دهد هدفش گردآوری داستان‌هایی است که در خود آموزه‌هایی برای عبور از سختی‌ها و شناخت بهتر خویشتن دارند. کتاب در فصل‌ها و بخش‌های متعدد پیش می‌رود و در هر بخش، یک داستان محوری قرار گرفته که در ادامه‌‌اش، چند صفحه تأمل و توضیح درباره‌ی معنای آن آمده است. به این ترتیب، هم قصه گفته شده و هم برداشت و تفسیر نویسنده از زاویه‌های مختلف مطرح شده است.

کتاب همسفر زندگی به موضوعاتی مثل امید، تاب‌آوری، معنای شکست، کیفیت روابط، نقش مادر، ترس، کمال‌گرایی و هنر دوست‌داشتن می‌پردازد. هاکان منگوچ با ترکیب حکایت‌های کوتاه، ضرب‌المثل‌ها، شعرها، نقل‌قول‌هایی از چهره‌هایی مثل اریک فروم، مولانا، سعدی، آرتور اش و دیل کارنگی و نیز تجربه‌های شخصی خود، فضایی شبیه گفت‌وگویی صمیمانه می‌سازد. مترجم در یادداشت خود بر تأثیر آرامش‌بخش این نوع روایت‌ها و نقش آن‌ها در فاصله‌گرفتن ذهن از چالش‌های روزمره تأکید کرده است و کتاب را سفری دانسته که در آن، خواننده با لایه‌های مختلف رنج، امید، فقدان، پیری، عشق و معنای زندگی روبه‌رو می‌شود.

خلاصه کتاب همسفر زندگی

کتاب همسفر زندگی با زنجیره‌ای از داستان‌ها نشان می‌دهد چگونه می‌توان در دل هر اتفاق، معنایی تازه کشف کرد. از پادشاهی که قطع‌شدن انگشتش جانش را نجات می‌دهد تا آهنگری که زیر تهدید اعدام، فقط به ساختن میخ‌های بهتر فکر می‌کند، از دخترکی که عروسکش را از دست می‌دهد و سال‌ها بعد معنای بازگشت عشق را می‌فهمد تا پیرزنی ۸۳ساله که دوباره به دانشگاه می‌رود، هر داستان بر این نکته تأکید کرده است که درد، فقدان، نقص، پیری، شکست و جدایی می‌توانند آغاز فهمی عمیق‌تر از زندگی باشند.

هاکان منگوچ در ادامه، از اوبونتو، هنر تعمیر رابطه، رهانکردن دوستان، جسارت گفتنِ دوستت دارم، نقش مادر، کیفیت عشق، خطر کمال‌گرایی و قدرت تغییر نگاه سخن گفته است.

چرا باید کتاب همسفر زندگی را بخوانیم؟

این کتاب با استفاده از روایت‌های کوتاه و مثال‌های متنوع، مفاهیمی مثل رنج، امید، فقدان، پیری، ترس، عشق و دوستی را برجسته کرده و نشان داده چگونه می‌توان در دل تجربه‌های دشوار، معنایی تازه یافت. خواننده در خلال این روایت‌ها، با پرسش‌هایی درباره‌ی درد، شکست، روابط و کمال‌گرایی روبه‌رو می‌شود و می‌تواند در زاویه‌ی دیدش به زندگی بازنگری کند.

خواندن کتاب همسفر زندگی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دچار فقدان، شکست، ناامیدی یا سردرگمی در روابط هستند، به معنای زندگی، عشق، دوستی، پیری و مرگ فکر می‌کنند یا به داستان‌هایی علاقه‌مندند که تأمل و خودشناسی را فرامی‌خوانند.

درباره هاکان منگوچ

هاکان منگوچ نوازنده و نویسنده‌ای ترک‌زبان است که در آثارش به مفاهیمی چون عرفان، شیوه‌ی زیستن و معناهای درونی زندگی می‌پردازد. سخنرانی‌ها و ویدیوهای او اغلب فضایی آرام و تأمل‌برانگیز دارد و حس نوعی غرقگی و سکون ذهنی را منتقل می‌کند. او دوران کودکی‌اش را در شهر بورسا گذراند و سپس به استانبول رفت. از همان سال‌های ابتدایی زندگی به موسیقی، به‌ویژه نواختن پیانو و نی، علاقه‌مند شد و در دوره‌ی نوجوانی نیز به مطالعه‌ی کتاب‌های معنوی موجود در خانه گرایش پیدا کرد.

نوشته‌های منگوچ از نظر حال‌وهوا شباهت‌هایی به آثار پائولو کوئیلو دارد و او تلاش می‌کند باورها و مفاهیم مورد نظرش را در اختیار مخاطبانش قرار دهد. فعالیت او در شبکه‌های اجتماعی نیز بر همین مسیر متمرکز است.

در کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست، او با بیانی ساده و روایتی داستانی، سفر هفت‌روزه‌ی یک عارف صوفی‌مسلک و دختری جوان را روایت می‌کند که بدون هیچ توشه‌ای راهی می‌شوند و در طول مسیر به تجربه‌هایی دست می‌یابند که از هر دارایی مادی‌ای ارزشمندتر است. این دو مسافر در جریان سفر، جهان و زبان آن را به‌شکلی عمیق‌تر درک می‌کنند؛ درکی که پیش از این برایشان ممکن نبود. کتاب دلت که پاک باشد بیشتر به سفر تحقیقاتی نویسنده به آفریقا می‌پردازد و حال‌وهوایی نزدیک به سفرنامه دارد؛ روایتی از مشاهده‌ها، دریافت‌ها و هم‌نشینی با صوفیان آفریقایی. در اثر دیگری با عنوان من نی هستم، مخاطب در کنار یک نوازنده‌ی نی وارد سفری درونی می‌شود و از خلال آن، به شباهت میان ساز نی و وجود انسان پی می‌برد. در کتاب ۲۱ قانون مولانا، منگوچ با نگاهی دقیق به‌سراغ پرسش‌های بنیادین می‌رود و در اندیشه‌های مولانا جلال‌الدین بلخی به‌دنبال پاسخ‌هایی متناسب با جهان امروز می‌گردد. از دیگر آثار او می‌توان به داستانت پایان خوشی خواهد داشت و موعد مقرر اشاره کرد.

او در طول فعالیت حرفه‌ای خود جوایز و افتخارات مختلفی نیز دریافت کرده است؛ از جمله جایزه‌ی سخنرانی پیشرو در سال ۲۰۰۸، عنوان محبوب‌ترین جلسه در سال ۲۰۱۱ از سوی انجمن مهندسی صنایع، انتخاب به‌عنوان یکی از جوانان موفق سال در نمایشگاه بین‌المللی شرق مارمارا در سال ۲۰۱۲ و نیز کسب عنوان بهترین نویسنده و محبوب‌ترین سخنران در دانشگاه بوزوک در سال ۲۰۱۵. در سال ۲۰۱۶ نیز به‌عنوان مؤثرترین سخنران در دانشگاه ارجیس شناخته شد و به‌عنوان سخنران افتتاحیه‌ی سال تحصیلی در دانشگاه مرسین حضور یافت.

بخشی از کتاب همسفر زندگی

«انسان اگر اقدام کرده و به‌دنبال این باشد که دستاوردی داشته باشد، مدام تلاش می‌کند بیاموزد و رشد کند. هر سال هم که سن‌وسالش بالا می‌رود، هم رشد می‌کند و هم بزرگ‌تر می‌شود. بنابراین هرگز درجا نمی‌زند. بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود. تجربه‌ها، آگاهی‌ها و توانایی‌های او رفته‌رفته بیشتر می‌شود. ارتباط او با مرگ هم شکل دیگری به خود می‌گیرد. انسانی که هم‌زمان با بالا رفتن سن‌وسالش خود را رشد داده و بزرگ‌تر می‌شود و به‌عبارتی، لذت‌های مختلفی از زندگی می‌برد، هرگز مسئله‌ای با مرگ ندارد. او از مرگ نمی‌هراسد.»

معرفی نویسنده
عکس هاکان منگوچ
هاکان منگوچ
ترکیه‌ای

هاکان منگوچ نوازنده و نویسنده‌ای ترک‌زبان است که در کتاب‌هایش از عرفان، زندگی و طریق زندگی پرده برمی‌دارد. اگر اهل شبکه‌های اجتماعی و محتواهای معنوی باشید، حتما ویدیوهای او را درباره‌ی زندگی و فلسفه‌ی وقایع دیده‌اید. آرامش و احساس غرقگی از ویژگی‌های بارزی است که از دیدن ویدیوها عاید مخاطب می‌شود و این حس وقتی که در حال ورق زدن کتاب‌های عارفانه‌ی او هستیم هم با ما همراه می‌شود.

۲۵%