کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعه هفت جلدی)
معرفی کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعه هفت جلدی)
کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعهٔ ۷جلدی) نوشتهٔ نادر ابراهیمی در انتشارات روزبهان چاپ شده است. نادر ابراهیمی برای نوشتن رمان آتش بدون دود، جایزهٔ لوح زرین و دیپلم افتخار ۲۰سال ادبیات داستانی ایران و جوایز دیگری چون براتیسلاوا، تعلیم و تربیت یونسکو و کتاب سال ایران را از آن خودش کرد. جلد دوم این اثر درخت مقدس نام دارد.
درباره کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعه ۷ جلدی)
کتاب آتش بدون دود دربارهٔ گالان و سولماز است. گالان از قبیله یموت است و سولماز از قبیله گوکلان. یموت و گوکلان بهسبب جنگهای خونین که اکنون هم گالان و برادران سولماز سردمداران چنین جنگی هستند، قسم خوردهاند که نه یموت از گوکلان دختر بستاند نه گوکلان از یموت. گالان اما عاشق است و رسم نمایشی صحرا، ربودن دختر از خانهٔ پدرش را به شیوهای واقعی و مرگطلبانه برپا میکند. پدر سولماز (بیوک اوچی کدخدای گمیشان) در اوج خشم آینده را نیک و روشن میبیند: شاید سولماز باعث وحدت صحرا شود... جلد دوم این مجموعهٔ ۷جلدی روایت سالها بعد از ماجرای گولان و سولماز است.
آتش بدون دود رمان بلندی از نادر ابراهیمی است که در ۷ جلد نوشته شده است. این رمان روایتگر زندگی ۳ نسل از مردم صحرانشین ترکمن از عهد قاجار و پادشاهی ناصرالدینشاه تا پهلوی دوم و حکومت محمدرضا پهلوی است. آتش بدون دود داستانی عاشقانه ولی سرشار از غرور و خشونت است. او در این کتاب از رویارویی علم و جهل و اختلاف نظر نسلها صحبت میکند. عشق و افسانهٔ ترکمن را بهتصویر میکشد و از پایبندی به اعتقادات و وطندوستی میگوید. ابراهیمی در این رمان پس از اشاره به زیباییهای ترکمنصحرا در ۳ جلد اول، در ۴ جلد بعد به شیوهای داستانی - تاریخی به بیان مبارزات انقلابی معاصر پرداخته است.
کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعه ۷ جلدی) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر به رمانهای طولانی ایرانی و سیر در اندیشهها و آداب و فرهنگ مردم ایران در نقاط مختلف و زمانهای مختلف علاقه دارید، از مطالعهٔ آتش بدون دود لذت خواهید برد.
درباره نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین سال ۱۳۱۵ در تهران بهدنیا آمد. او تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکدهٔ حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی به درجهٔ کارشناسی رسید. پیوستن او به یک سازمان سیاسی باعث شد تا بارها دستگیر و زندانی شود. ابراهیمی در زندگی خود به کارهای بسیار زیادی پرداخته است که شرح مفصل آن را در کتاب ابوالمشاغل نوشته است. نادر ابراهیمی علاوهبر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینههای فیلمسازی، ترانهسرایی، ترجمه و روزنامهنگاری نیز فعالیت کردهاست. ابراهیمی، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان، از اندک سخنوران ایرانی بهشمار میرود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده است. وی همچنین در زمینهٔ ادبیات کودک و بازسازی افسانههای قدیمی هم دستی بر آتش داشت و بسیاری از کارهای او، جوایز مختلف جهانی را برنده شدهاند. نادر ابراهیمی در ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، در تهران دار فانی را وداع گفت.
بخشی از کتاب آتش بدون دود (جلد دوم از مجموعه ۷ جلدی)
«پیرمردهای ازکارافتاده را بهتلخی ریشخند میکرد و دست میانداخت _بیهیچ دلیلی. و شاید تنها به این دلیل که اسب نمیتاختند و به جنگ نمیرفتند.
پیرانی چنین، زمانی که گالان پا به اوبه میگذاشت به چادرهای خود میرفتند؛ زیرا:
_ آهای اُلدوزِ وامانده! آنجا توی آفتاب نشستهیی که چه؟ آفتاب، مال جوانهاست! آفتاب مال آنهاست که میجنگند و تنشان گرمی میخواهد. تو دزد آفتابی الدوز، و حقّ دیگران را میخوری…
_ آهای داشلی! چند سال است که همینطور مفت میخوری و راه میروی؟ تو کِی خیال داری بمیری؟ توی چادر تو باید آدم زندگی کند؛ و آدم کسی است که میتواند خوب اسب بتازد…
بیرحمیِ گالان، نفرتانگیز بود.
هیچکس نمیدانست که با گالان چگونه باید باشد تا خشم او را برنینگیزد مگر بویانمیش، تنها رفیق شفیق گالاناوجا، تنها مردی که گالان، گهگاه، حرفش را میشنید و میپذیرفت.
بویانمیشِ جوان، همسنّوسال گالان بود، کوچکاندام و بسیار دلیر؛ امّا به خواست گالان، سالها بود که دیگر پا به سرزمین گوکلانها نمیگذاشت و دوشادوش گالان نمیجنگید.»
حجم
۲۱۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۹۲ صفحه
حجم
۲۱۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۹۲ صفحه
نظرات کاربران
هرچه جلوت میریم،جذاب وجذاب تر میشه مگه داریم این همه شکوه واین همه درس مردانگی واین همه روشنایی فکر نویسنده عالی وخواندنی تا ته ته جلد هفتش
در یک کلام، خواندنی و اثر گذار
باینکه با فرهنگ و رسم و رسوم ترکمن های عزیز زیاد آشنایی ندارم ولی بعضی مطالب کتاب رو دور از شان ترکمن ها میدونم فکر نمیکنم پدر کشی و پسر کشی تو هیچ یک از اقوام کشورمون کار پسندیده ای باشه من که
من هنوز همه کتاب رانخوندم ولی از همون مقدار بریده ها هم خوندم خیلی خوشم اومده.
به عنوان فردی که سهجلدِاولِ کتاب رو خونده عرض میکنم که: این کتاب کمی با کتاب اول متفاوت است و کمی مهربانتر رفتار میکنه: بیرحمیها و خونریزیهای کمتری نسبت به جلد اول میبینیم. اما ... اما ... اما کیه که بدونه
عالی مثل همیشه