دانلود و خرید کتاب کتاب کار استدلال دیوید آر مارو ترجمه یاسر خوش‌نویس
تصویر جلد کتاب کتاب کار استدلال

کتاب کتاب کار استدلال

معرفی کتاب کتاب کار استدلال

کتاب الکترونیکی «کتاب کار استدلال» نوشتهٔ دیوید آر مارو با ترجمهٔ یاسر خوش‌نویس در انتشارات اختران چاپ شده است. در این کتاب «مطرح کردن یک استدلال» به معنای ارائهٔ مجموعه‌ای از دلایل یا شواهد در پشتیبانی از یک نتیجه است. در اینجا استدلال صرفاً بیان دیدگاه‌هایی خاص نیست و تنها بحث و جدل هم نیست. استدلال‌ها تلاش‌هایی برای تأیید یا پشتیبانی از دیدگاه‌ها بر مبنای دلایل هستند. در این معنا استدلال‌ها بی‌فایده نیستند، بلکه در واقع ضروری‌اند.

درباره کتاب کار استدلال

این کتاب با بررسی استدلال‌های نسبتاً ساده آغاز می‌شود و سپس به استدلال‌های مبسوط و کاربرد آن‌ها در مقالات و سخنرانی‌های شفاهی می‌پردازد. فصل‌های ۱ تا ۶ کتاب دربارهٔ نوشتن و ارزیابی استدلال‌های کوتاه هستند. 

فصل ۷ شما را در زمینهٔ ارائهٔ طرحی از استدلال‌های مبسوط و سپس نوشتنِ تفصیلی این گونه استدلال‌ها راهنمایی می‌کند. در فصل ۸ به سراغ نوشتن مقالات استدلالی خواهید رفت. فصل ۹ قواعدی را معرفی می‌کند که به طور اختصاصی به سخنرانی شفاهی مربوط هستند. مجدداً باید گفت که تمامی فصل‌های بعدی کتاب به فصل‌های ۱ تا ۶ وابسته‌اند، چراکه استدلال‌های مبسوط اساساً چند استدلال کوتاه را ترکیب می‌کنند و بسط می‌دهند و استدلال‌های کوتاه در فصل‌های ۱ تا ۶ بررسی شده‌اند. بنابراین، حتی اگر از ابتدا به این دلیل به کتاب مراجعه می‌کنید که در نوشتن مقاله یا ارائهٔ سخنرانی به شما کمک کند، از فصل‌های ابتدایی عبور نکنید. دست‌کم بخش‌های مربوط به توضیح هریک از قواعد را بخوانید. با این کار، هنگامی که به فصل‌های بعدی و موردعلاقه‌تان رسیدید، ابزارهای موردنیاز خود را در اختیار خواهید داشت. مدرسان ممکن است فصل‌های ۱ تا ۶ را در ابتدای نیمسال تدریس کنند و فصل‌های ۷ تا ۹ را هنگامی درس دهند که قرار است دانشجویان مقالاتی بنویسند یا سخنرانی کنند.

بخش اول کتاب با سه پیوست به پایان می‌رسد. پیوست یکم فهرستی از مغالطه‌هاست؛ یعنی انواعی از استدلال‌های گمراه‌کننده که چنان وسوسه‌کننده و رایج‌اند که حتی نام‌های اختصاصی دارند. پیوست دوم سه قاعده را برای ساختن و ارزیابی تعریف‌ها مطرح می‌کند و پیوست سوم نیز که در ویرایش قبلی کتاب نبود، به ترسیم نقشه‌های استدلال‌ها اختصاص دارد. ترسیم نقشه ابزاری قدرتمند برای فهم این امر است که چگونه اجزای یک استدلال کنار هم قرار می‌گیرند. هنگامی که به این پیوست‌ها نیاز پیدا کردید، به سراغ آن‌ها بروید.

بخش دوم کتاب شامل نمونه پاسخ‌هایی برای تمرین‌های شماره‌های فرد کتاب است. بیشتر این پاسخ‌ها با شرح‌هایی همراهند که نقاط قوت و ضعف آن‌ها را توضیح می‌دهد.

بخش سوم کتاب حاوی فعالیت‌های بیشتری در زمینهٔ تفکر انتقادی است که برمبنای قواعد و تمرین‌های بخش اول شکل گرفته‌اند. برخی از این فعالیت‌ها را می‌توانید به‌تنهایی انجام دهید، اما برخی دیگر باید در کلاس یا با مشارکت همکلاسی‌هایتان انجام گیرند.

کتاب کار استدلال را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به کسانی که مایل به بررسی انواع استدلال‌ها و تفکر انتقادی هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب کار استدلال

اولین گام در تنظیم یک استدلال این است که از خودتان بپرسید: «سعی داری چه چیزی را ثابت کنی؟» به یاد داشته باشید که نتیجه جمله‌ای است که دلایلی را به نفع آن مطرح می‌کنید. جملاتی که دلایل شما را بیان می‌کنند مقدمه هستند.

جملات زیر از وینستون چرچیل را در نظر بگیرید:

من خوش‌بین هستم. به نظرم چیز دیگری بودن ثمرهٔ چندانی ندارد.

این یک استدلال و همچنین طنزی جالب‌توجه است، چراکه چرچیل دلیلی را برای خوش‌بین بودن خود مطرح می‌کند. مقدمهٔ او این است: «به نظرم چیز دیگری بودن ثمرهٔ چندانی ندارد.»

مقدمه‌ها و نتایج همواره آشکار نیستند. برای‌مثال، شرلوک هولمز باید یکی از استنتاج‌هایش را در «ماجرای شعلهٔ نقره‌ای» توضیح دهد:

توی اسطبل سگی بسته بودند اما بااینکه کسی داخل اسطبل بود و اسبی را بیرون آورد، سگ پارس نکرد. ... روشن است که ... سگ او را به‌خوبی می‌شناخته.

هولمز دو مقدمه دارد. یکی از آن‌ها آشکار است: سگ به مرد پارس نکرد. مقدمهٔ دیگر واقعیتی کلی است که همهٔ ما دربارهٔ سگ‌ها می‌دانیم و هولمز آن را مفروض می‌گیرد: سگ‌ها تنها به غریبه‌ها پارس می‌کنند. این دو مقدمه در کنار یکدیگر نتیجه می‌دهند که مرد غریبه نبوده است. سپس، معلوم می‌شود که همین نکته کلید حل معماست.

هنگامی که از استدلال‌ها به‌صورت ابزاری برای کاوش و بررسی استفاده می‌کنید، ممکن است گاه تنها از نتیجه‌ای آغاز کنید که قصد دارید از آن دفاع کنید. پیش‌از هر کاری، نتیجه را به‌روشنی بیان کنید. ممکن است بخواهید استدلال چرچیل را گامی فراتر ببرید و استدلال کنید که من و شما نیز باید خوش‌بین باشیم. در این صورت، این امر را به‌صراحت بیان کنید. سپس از خود بپرسید چه دلایلی برای رسیدن به چنین نتیجه‌ای دارید. چه دلایلی می‌توانید برای اثبات این امر ارائه دهید که همگی باید خوش‌بین باشیم؟

می‌توانستیم به مرجعیت فکری چرچیل متوسل شویم. اگر چرچیل خوش‌بینی را توصیه می‌کند، ما که هستیم که روی حرف او حرفی بزنیم؟ اما این توسل شما را چندان پیش نخواهد برد، چون افراد دیگری با همین شهرت بدبینی را توصیه کرده‌اند. باید خودتان به این موضوع بیندیشید. دلیل شما برای این دیدگاه که باید خوش‌بین باشیم چیست؟

یک دلیل می‌تواند این باشد که خوش‌بینی انرژی ما را برای تلاش با هدف موفقیت افزایش می‌دهد، درحالی‌که اگر ازپیش احساس شکست کنیم، هرگز تلاش را آغاز نخواهیم کرد. احتمال اینکه خوش‌بینان موفق شوند و به اهدافشان دست یابند بیشتر است (شاید چرچیل هم همین نکته را در نظر داشته). اگر مقدمهٔ شما چنین است، آن را صریحاً بیان کنید.

مهدی
۱۴۰۱/۰۱/۱۹

اگه میشه یه تخفیف برا این کتاب بذارید. من وضعیت مالیم خیلی خرابه ولی با این حال تنها دلخوشیم تو زندگی کتاب خوندنه

F .Malooze
۱۴۰۱/۰۵/۰۹

لطفا در طاقچه بی نهایت قرارش بدید

محمد
۱۴۰۲/۰۶/۰۲

آیا وقت آن نرسیده است که کتب تفکر نقادانه را به صورت صوتی درآورید ؟

ما معمولاً بر اساس علائق و تنفر، بیم و امیدها، سود و زیان‌ها، القا و تلقین‌ها و خطاها و فریب‌های ذهن حکم می‌دهیم و بعد به سراغ دلایلی می‌رویم که حکم ما را تأیید می‌کنند. برای‌مثال، من به سیگار علاقه دارم؛ درنتیجه در مقابل استدلال‌های مخالف مقاومت می‌کنم یا حتی استدلال‌هایی موافق سیگار مطرح می‌کنم. مثلاً می‌گویم اگر سیگار را قطع کنم، چاق می‌شوم و چاقی بد است؛ بنابراین سیگار مفید است! در این شرایط، استدلال‌هایی که نشان می‌دهند سیگار مضر است مرا قانع نمی‌کنند که سیگار را ترک کنم.
احسان رضاپور
برای اینکه شما را متقاعد کنم تیرانداز ماهری هستم، کافی نیست نشان بدهم که تیر را وسط خال زده‌ام. شما باید (البته مؤدبانه) از من بپرسید: «درست است، اما چندبار تیرتان خطا رفته؟» زدن خال تنها با یک بار تیراندازی یک چیز است و زدن خال در میان هزار بار تیراندازی چیزی دیگر؛
hasan behjoo
قاعدهٔ ۸: از مثال‌هایی استفاده کنید که نمایندهٔ جمعیت باشند حتی تعداد زیادی مثال هم ممکن است در حکم نمایندهٔ مجموعه‌ای که تعمیم دربارهٔ آن مطرح شده نباشند
محمد طاهر پسران افشاریان
استدلال‌هایی که از همبستگی به علت می‌رسند اغلب متقاعدکننده‌اند. بااین‌حال یک مشکل ثابت درمورد چنین ادعاهایی وجود دارد. مشکل این است که هر همبستگی را می‌توان به طرق مختلفی تبیین کرد. اغلب با توجه کردن به خود همبستگی نمی‌توانیم دریابیم که بهترین راه برای توضیح علل نهفته در پس همبستگی چیست.
محمد طاهر پسران افشاریان
اولاً، برخی همبستگی‌ها ممکن است صرفاً تصادفی باشند. بعید است که انبساط کیهان موجب افزایش قیمت گوجه‌فرنگی یا کتاب‌های درسی شود. هم کیهان و هم قیمت‌ها درحال تورم‌اند، اما رابطه‌ای علّی میان آن‌ها وجود ندارد
محمد طاهر پسران افشاریان
تفکر نقاد اندیشیدن دربارهٔ خود تفکر را به ما می‌آموزد. یاد می‌گیریم این ماشین ذهن چطور کار می‌کند، و می‌آموزیم که چطور با در اختیار گرفتن تفکرمان، فرمان اعمال خود، فرمان احساسات خود، فرمان نفس خود را در دست گیریم و مسئولیت زندگی‌مان را بپذیریم. مجموعهٔ تفکر نقاد طرحی است برای بهبود کیفیت روابط، یادگیری، و زندگی. برای اخلاقی زیستن. برای آزادی.
احسان رضاپور
داشتن دیدگاهی استوار اشتباه نیست، اشتباه این است که چیزی در دفاع از دیدگاه‌مان در دست نداشته باشیم.
شکوفه صبح
اتفاق جالب‌توجهی در رم افتاد. آدام نوردوِل که یکی از رؤسای قبیله سرخ‌پوست چیپه‌وا است، هنگامی که پس‌از سفر هوایی‌اش از کالیفرنیا با لباس محلی وارد ایتالیا شد، اعلام کرد که به نام مردم سرخ‌پوست و «به‌واسطهٔ حق کشف» کشور ایتالیا را ملک مردمش اعلام می‌کند، همان‌طور که کریستف کلمب چنین کاری را در آمریکا انجام داد. نوردول گفت: «من این روز را روز کشف ایتالیا می‌نامم. کلمب چه حقی داشت که آمریکا را کشف کند، درحالی‌که مردمانی از هزاران سال پیش در آن سکونت داشتند؟ اکنون که به ایتالیا آمده‌ام، همان حق را دارم و کشف کشور شما را اعلام می‌کنم.»
hasan behjoo
طبیعت بشر ذاتاً خوب نیست. طبیعت بشر عبارت است از خصوصیاتی انسانی که خودبه‌خود عمل می‌کنند و نمی‌توان آن‌ها را یاد گرفت. بنابراین، اگر چیزی را بتوان یاد داد آن چیز بخشی از طبیعت بشر نیست. درعین‌حال، خوب بودن خودبه‌خودی نیست؛ افراد باید یاد بگیرند که چگونه خوب باشند.
احسان رضاپور

حجم

۶۸۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۵۴۴ صفحه

حجم

۶۸۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۵۴۴ صفحه

قیمت:
۱۶۰,۰۰۰
تومان