دانلود و خرید کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن لیندا الدر ترجمه پیام یزدانی
تصویر جلد کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن

کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن

معرفی کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن

کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن نوشته لیندا الدر و ریچارد پل که با ترجمه پیام یزدانی منتشر شده است، سعی دارد براساس مفاهیم و اصول تفکر انتقادی مطالعه درست را آموزش دهد.  

درباره کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن

اگر بتوانید پاراگراف را خوب بخوانید، فصل را هم می‌توانید خوب بخوانید چون هر فصل کتاب چیزی نیست جز مجموعه‌ای از پاراگراف‌ها. و اگر فصل را بتوانید خوب بخوانید، کتاب را هم می‌توانید خوب بخوانید چون هر کتاب چیزی نیست جز مجموعه‌ای از فصل‌ها. خوانندهٔ اهل مطالعه باری‌به‌هرجهت کتاب را نمی‌خواند؛ بلکه هدف‌مند می‌خواند. هدف چنین خواننده‌ای، به‌علاوهٔ جنسِ متنی که می‌خواند، تعیین‌کنندهٔ نحوهٔ خواندن اوست. چنین خواننده‌ای بسته به شرایط به شیوه‌های مختلف و به هدف‌های مختلفی می‌خواند. اما درهرحال هدف کلی همهٔ خواننده‌ها یکی است: می‌خواهند بفهمند حرف حساب نویسنده در مورد موضوع چیست. این کتاب به شما یاد می‌دهد درست و اصولی و دقیق کتاب بخوانید.

خواندن کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند خوب کتاب بخوانند و درک بهتری از جهان داشته باشند پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب آشنایی با هنر دقیق خواندن

پس به طور کلی ما متن را می‌خوانیم تا منظور نویسنده را بفهمیم. در وهلهٔ بعد، طرز خواندن ما بستگی دارد به مقصودمان از خواندن و نوعِ متن. مثلاً اگر قصدمان فقط لذت و سرگرمی باشد، اینکه متن را کاملاً بفهمیم شاید چندان اهمیتی برای‌مان نداشته باشد. فقط از تخیلاتی که متن در ذهن‌مان برمی‌انگیزد لذت می‌بریم. هیچ عیبی هم ندارد، به‌شرطی که حواس‌مان باشد این جور خواندن به معنای درک عمیق متن نیست. به طور کلی می‌شود گفت وقتی چیزی می‌خوانیم قصدمان این‌هاست:

۱. لذت صِرف که مهارت خاصی لازم ندارد.

۲. درک اجمالی که احیاناً مستلزم گزیده‌خوانی متن است.

۳. کسب اطلاعات فنی مشخص که مستلزم مهارت در گزیده‌خوانی است.

۴. ورود به یک جهان‌بینی جدید و فهمیدن و شناخت آن، که مستلزم مهارت در دقیق‌خوانی است به‌منظور تعمق درمورد پرسش‌ها و مسائلی که موجب وسعت ذهن ما خواهد شد.

۵. یادگیری یک رشتهٔ جدید که مستلزم مهارت در دقیق‌خوانی است به‌منظور درونی‌سازی و اِشراف بر نظامی مدون از معناها.

نحوهٔ خواندن شما را باید تا حدودی چیزی که می‌خوانید معین کند. خوانندهٔ اندیشمند متنی درسی را در قیاس با مثلاً مطلبی که در روزنامه آمده با ذهنیت متفاوتی می‌خواند؛ یا حتی وقتی دارد متنی درسی در زمینهٔ زیست‌شناسی می‌خواند، طرز خواندنش فرق می‌کند با موقعی که دارد متن درسی در رشتهٔ تاریخ می‌خواند.

گذشته از چنین تفاوت‌هایی، خواندن هر متنی مستلزم برخی تمهیدات و مهارت‌هاست. موضوع اصلی این کتاب هم همین تمهیدات و مهارت‌هاست.

توجه به مقصود نویسنده

علاوه بر روشن بودن مقصودمان از خواندن، مقصود نویسنده از نوشتن متن هم باید برای‌مان روشن باشد. هردو این‌ها به فهم متن مربوط می‌شوند. مثلاً نمونه‌هایی را که در ادامه آمده در نظر بگیرید. فکر کنید با توجه به مقاصد متفاوت هرکدام از این نویسنده‌ها احیاناً چه تغییری در نحوهٔ خواندن‌تان خواهید داد:

- سیاستمداران و مشاوران رسانه‌ایِ آن‌ها که متن‌های انتخاباتی را تنظیم می‌کنند؛

- سردبیران مطبوعات که تعیین می‌کنند چه گزارش‌هایی برای مخاطب جذاب‌تر است و برای حفظ این جذابیت گزارش را چگونه باید نوشت؛

- نویسندگانی که به سفارش شرکت‌های بازاریابی متن‌های تبلیغاتی می‌نویسند (به منظور فروش کالاها یا خدمات)؛

- شیمی‌دانی که گزارش آزمایشگاه می‌نویسد؛

- رمان‌نویسی که رمان می‌نویسد؛

- شاعری که شعر می‌نویسد؛

- دانشجویی که گزارش تحقیق می‌نویسد.


Elena
۱۴۰۰/۰۳/۳۰

کتاب رو فقط به دانشجویان ورودی دانشگاه‌ها پیشنهاد میدم. با این شرط که بدونن این همه هنر متن خوانی نیست و فقط به درد همون کتابهای درسی و مقالات علمی میخوره اما در این حد و برای این مخاطب کتاب

- بیشتر
ابوالفضل شمس
۱۴۰۲/۰۹/۱۷

کتاب رو الان تموم کردم. ارزش خرید و خواندن داشت. دم مترجم هم واقعا گرمه گرم. شدیدا ترجمه جذاب و خوبی بود.

vikewar
۱۴۰۰/۱۱/۲۱

کتاب خوبیه ..

برای خوب آموختن باید خوب خواند. اینکه معدودی کتاب را خوب بخوانیم بسیار مهم‌تر است از بد خواندن کتاب‌های متعدد.
ر.د.ب
ما در حین خواندن کلمات را به معنا ترجمه می‌کنیم. نویسنده هم پیش‌تر همین کار را کرده: اندیشه‌ها و تجربه‌هایش را به کلام ترجمه کرده. کاری که ما باید بکنیم این است که همین کلمه‌ها را بخوانیم و از نو ترجمه‌شان کنیم به معناهایی که نویسنده در اصل در نظر داشته. منتها برمبنا و به‌کمکِ اندیشه‌ها و تجربه‌های خودمان. ترجمهٔ دقیق کلمات به معناهای مورد نظر نویسنده آمیزه‌ای است از تحلیلگری و سنجشگری و خلاقیت.
esrafil aslani
فرض بنیادین مجموعهٔ تفکر نقاد این است: ما چیزی جز تفکر خود نیستیم. احساسات ما (خشم، ترس، اندوه، محبت)، آرمان‌هایمان، تصمیم‌ها و اعمال‌مان، همه محصول فرایندی است که نامش را فکر کردن گذاشته‌ایم. کیفیت زندگی ما مستقیماً تابع کیفیت تفکر ماست.
یاسی
کسی که ذهنیت برداشت‌گرایانه داشته باشد تابع تداعی‌هاست، از این پاراگراف به آن پاراگراف می‌پرد و هیچ تمایز و مرزبندی روشنی میان تفکر خود با تفکر نویسنده ایجاد نمی‌کند. تفکرش انسجام ندارد، درنتیجه متن را هم نامنسجم می‌خواند. نقادانه نمی‌اندیشد، درنتیجه نگرش نویسنده را فقط وقتی درست می‌داند که با باورهایش منطبق باشد. خودفریب است، درنتیجه تشخیص نمی‌دهد تفکرش بی‌نظم است. خشک‌اندیش است، درنتیجه از آنچه می‌خواند چیزی نمی‌آموزد.
یاسی
کیفیت زندگی ما مستقیماً تابع کیفیت تفکر ماست.
Keyvan B
ذهن برداشت‌گرا هر نوع دانشی را که فرامی‌گیرد به شکلی غیرنقادانه با پیش‌داوری‌ها، سوگیری‌ها، افسانه‌ها و تصورات قالبی درمی‌آمیزد. این روشن‌بینی را ندارد که دریابد ذهن چگونه معناها را خلق می‌کند، و برخلاف ذهن اندیشمند نمی‌تواند در حین خواندنْ متن را بررسی و ارزیابی کند.
یاسی
تفکری که منظور ماست، تفکر نقاد، چیزی است آموختنی؛ و مهارت یافتن در آن تمرین بسیار می‌خواهد. ذهن طبیعی ناپروردهٔ ما، ذهن «نامتفکر»، اغلب چیزهایی را درست و بدیهی و طبیعی می‌انگارد که هرگز درستی یا نادرستی آن‌ها را ارزیابی نکرده‌ایم. قضاوت‌ها و نتیجه‌گیری‌هایی می‌کند که هیچ از ماهیت آن‌ها خبر نداریم.
امیرمحمد
اکثر مردم جهان ازآنجاکه خواندن نقادانه را نیاموخته‌اند، سخت تحت تأثیر رسانه‌های خبری کشورشان هستند.
پویا پانا
واقعیت این است که بیش‌تر مردم خشک‌اندیش‌اند و عموماً دربرابر دیدگاه‌های مخالف جبهه می‌گیرند. جهان را از دیدگاه‌های متعددی می‌توان نگریست، اما اغلب مردم توانایی ورود به این دیدگاه‌ها را ندارند، چه رسد به آزمودن یا پذیرش آن‌ها.
پویا پانا
«بهترین دولت دولتی است که کم‌ترین فرمان را صادر کند.»
پویا پانا

حجم

۳۱۷٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۰ صفحه

حجم

۳۱۷٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۰ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان