دانلود و خرید کتاب مدل های ذهنی برتر؛ مفاهیم تفکر کل نگر شین پریش ترجمه رسول فیروزی
تصویر جلد کتاب مدل های ذهنی برتر؛ مفاهیم تفکر کل نگر

کتاب مدل های ذهنی برتر؛ مفاهیم تفکر کل نگر

نویسنده:شین پریش
انتشارات:انتشارات خوب
امتیاز:
۳.۹از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مدل های ذهنی برتر؛ مفاهیم تفکر کل نگر

کتاب مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر اثری از شین پریش است که با ترجمه رسول فیروزی می‌خوانید. این کتاب علاوه بر آشنا کردن مخاطبان با مدل فکری کل‌نگری، از مزایای آن می‌گوید و به مخاطبان کمک می‌کند تا با کمک این مدل تفکر، زندگی خود را متحول کنند.

درباره کتاب مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر

شیوه نگرش ما به دنیا، جهان‌بینی ما و عینکی که از ورای آن به دنیا نگاه می‌کنیم، بر تصمیمات و رفتار مان تاثیر مستقیم می‌گذارد. چه که ما همان کاری را انجام می‌دهیم که در شیوه نگاهمان به دنیا جای دارد. اما آیا روشی هست که بر سایر روش‌ها برتری داشته باشد؟ آیا می‌توان مدل ذهنی و نوع نگرش و بینشی را انتخاب کرد که به ما کمک کند تا هم دایره دیدمان را وسعت ببخشیم و هم تصمیمات بهتری بگیریم؟ 

این همان سوالی است که شین پریش در این کتاب به آن پاسخ می‌دهد. او معتقد است که کل‌نگری، همان مدل ذهنی برتری است که ما به جستجوی آن هستیم. او برای اثبات این ادعا به سراغ شخصیت‌ها و چهره‌های بزرگی می‌رود که هر کدام در زمینه خودشان، بسیار تاثیرگذار بودند. او با کمک الگوبرداری و استفاده از الگوهای ذهنی ماندگار و ابدی آن‌‎ها به ما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیریم و دریابیم که چرا کل‌نگری، مدل ذهنی برتر است. 

مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر همچنین به مباحث دیگری نیز می‌پردازد: شناخت و درک تفاوت نقشه با سرزمین واقعی، شناخت و بهره‌گیری از دایره‌ شایستگی، استفاده از مزایای متعدد تفکر درجه اول و تفکر درجه دوم، انجام آزمایش‌های فکری، استفاده از شیوه‌ تفکر احتمالاتی، مهارت وارونه‌سازی مسائل برای حل آن‌ها، بهره‌گیری از تکنیک‌هایی مثل تیغ اُکام و تیغ هانلون و...همه این موارد از جمله مطالبی هستند که در تایید برتری مدل ذهنی کل‌نگری نوشته شده‌اند. 

قرار است به کمک این کتاب، نگاهتان را به دنیا تغییر دهید و در مسیر اخذ تصمیمات بهتر و بالا بردن کیفیت زندگی خود گام بردارید.

کتاب مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر اثری جذاب و کاربردی برای تمام کسانی است که دوست دارند با مدل‌های فکری مختلف آشنا شوند و بهترین شیوه را برای زندگی خود انتخاب کنند.

درباره شین پریش

شین پریش، نویسنده و بنیان‌گذار موسسه فرنام استریت است. این موسسه پیش از این، وبلاگ شخصی خود او بود که مطالبی درباره تصمیم‌گیری درست، زندگی بامعنا و درک درست جهان را در خود جای داده بود. اما امروزه بیش از بیست و پنج هزار عضو دارد.

از میان فعالیت‌های این موسسه می‌توان به برگزاری کارگاه‌های فکری و تولید پادکست‌ اشاره کرد که آن‌ها هم با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده‌اند. شین پریش همچنین برای نشریات معتبر می‌نویسد.

بخشی از کتاب مدل‌های ذهنی برتر: مفاهیم تفکر کل‌نگر

چطور می‌توانیم دایره شایستگی خود را بشناسیم؟ وقتی داخل دایره شایستگی‌مان بایستیم، دقیقاً می‌دانیم که چه‌چیزهایی را نمی‌دانیم. می‌توانیم سریع و نسبتاً دقیق تصمیم‌گیری کنیم. به اطلاعات جانبی‌ای که برای تصمیم‌گیری آگاهانه لازم است یا حتی اطلاعاتی که دست‌یافتنی نیست، اشراف کامل داریم. می‌دانیم که چه‌چیزهایی شناختنی است و چه‌چیزهایی نیست و قادریم این دو را از یکدیگر تمیز دهیم.

می‌توانیم انتقادهای احتمالی را پیش‌بینی کنیم و حتی به آن‌ها پاسخ دهیم، چون آن‌ها را از پیش شنیده و دانش جدید را به‌نحوی می‌آموزیم که این‌گونه انتقادات را دیگر نشنویم. هنگام رویارویی با مشکلات، گزینه‌های زیادی در اختیار داریم. تسلط عمیق ما به موضوعاتی که با آن‌ها سروکار داریم به این معناست که می‌توانیم از منابع اطلاعاتی مختلفی استفاده کنیم و بفهمیم چه‌چیزهایی را می‌توان تغییر داد و چه‌چیزهایی را نمی‌توان.

دایره شایستگی را نمی‌توان به‌سرعت ایجاد کرد. ما یک‌شبه پیش‌کسوت یک حوزه نمی‌شویم. با گذراندن چند دوره آموزشی یا چند ماه کار کردن در یک زمینه نمی‌توان پیش‌کسوت شد و لازم است زمان و کوشش بسیاری صرف کنیم. الکساندر پوپ در رساله معروفش با عنوان «جُستاری در نقد» می‌نویسد:

«اندک آموختن، چیز خطرناکی است؛ از چشمه دانش سیر بنوشید و به مزه‌مزه اکتفا نکنید، که کم‌نوشیدنش ذهن را سرمست می‌کند و پرنوشیدنش هشیار.»

برای فهمیدن راه میان‌بری وجود ندارد. ایجاد دایره شایستگی مستلزم سال‌ها تجربه، بارها اشتباه و تلاش مستمر و آگاهانه برای یافتن روش‌ها و اندیشه‌های برتر است.

چطور می‌توانیم دایره شایستگی را ایجاد و حفظ کنیم؟ یکی از ملزومات اساسی دایره شایستگی این است که هرگز نمی‌توان پیش‌فرض گرفت که وجود دارد. نمی‌توان آن را چیزی ثابت تصور کرد که پس از شکل‌گیری، تا ابد با ما می‌ماند. دنیا پویا و در حال دگرگونی است و دانش بشر مدام به‌روز می‌شود؛ پس دایرهٔ شایستگی شما هم باید به‌روز شود.

برای ایجاد و حفظ دایره شایستگی، سه اقدام اساسی لازم است: کنجکاوی و تمایل به یادگیری، نظارت، و بازخورد.

ابتدا باید مایل به یادگیری باشید. یادگیری از تجمیع دو عامل مهم تجربه و تفکر به دست می‌آید. شما می‌توانید در تجربیات خود بیندیشید و از آن‌ها درس بگیرید. یا اینکه می‌توانید از تجربه‌های دیگران در کتاب‌ها، مقاله‌ها و گفت‌وگوهای آن‌ها که منتشر کرده‌اند، بیاموزید. یادگیری از تجربه‌های خود، پرهزینه و زمان‌بر است چون باید زمان و بهای زیادی را صرف کسب تجربه‌های شخصی کنید، اما یادگیری از تجربیات دیگران بسیار مفید است. همیشه باید با کنجکاوی به دایرهٔ شایستگی مطلوب خود نزدیک‌تر و نزدیک‌تر شوید و به‌دنبال اطلاعاتی باشید که می‌تواند شما را در گسترش و تقویت این دایره یاری کند.

«از اشتباهات دیگران بیاموزید چون زندگی آن‌قدر مهلت نمی‌دهد که همه آن اشتباهات را خودتان مرتکب شوید.» ناشناس

دوم اینکه باید روی پیشینه خود در زمینه‌هایی که در آن‌ها دایره شایستگی دارید یا می‌خواهید داشته باشید، نظارت کنید. همچنین، باید این شجاعت را داشته باشید که این نظارت صادقانه باشد و بتوانید از بازخوردها به سود خود استفاده کنید.

علي
۱۴۰۱/۱۰/۳۰

قیمت موقع خرید شده ٧٠ تومن..! کدوم درسته، ٢٠ یا ٧٠..؟!

در یکی دیگر از شرایط بحرانی، در سال ۱۹۸۹ ببرهای بنگال حدود شصت نفر از ساکنان روستای دلتای گنگ هندوستان را کشتند. انگار هیچ سلاحی برای مقابله با ببرها کارساز نبود، حتی نصب مترسک‌هایی که با سیم‌های برق پوشانده شده بود هم نمی‌توانست ببرها را بترساند و از روستا دور کند. بعد از مدتی، یکی از دانش‌آموزان باشگاه علمی کلکته متوجه شد که ببرها فقط زمانی حمله‌ور می‌شوند که فکر می‌کنند کسی آن‌ها را نمی‌بیند و یادآوری کرد که طرح‌های روی بدن برخی از گونه‌های پروانه‌ها، سوسک‌ها و کرم‌های ابریشم شبیه چشم‌های درشتی است که ظاهراً هدف از آن‌ها، فریب شکارچیان و القای این فکر است که طعمه دارد آن‌ها را نگاه می‌کند. درنتیجه، نقاب‌هایی شبیه صورت انسان ساختند و پشت‌سرشان قرار دادند. جالب است که تا سه سال بعد از آن، ببرها به هیچ‌یک از افرادی که نقاب می‌زدند حمله نکردند؛ همهٔ افرادی که در آن دوره طعمهٔ ببرها شدند یا اصلاً نقاب نزده بودند یا موقع کار نقابشان را برداشته بودند.
Anahid
تا زمانی که در حالت دفاعی باشیم، دیدن فرصت‌ها و استفاده از آن‌ها سخت‌تر می‌شود، چون اولویت ما محافظت از خودمان است و همین اولویت‌بندی باعث می‌شود دید ما کاهش یافته و به‌جای توجه به تصویر بزرگ‌تر، روی مقابله با تهدیدات تمرکز کنیم.
Anahid
«علم فراتر از یک پیکرهٔ دانشی است. علم روش اندیشیدن است.» کارل سِیگن
Anahid
«شاید میلیون‌ها روش وجود داشته باشد، اما تعداد اصول کم است. کسی که اصول را بفهمد می‌تواند روش مناسب خود را درست انتخاب کند، اما کسی‌که بدون توجه به اصول، روش را انتخاب کند، قطعاً با مشکل روبه‌رو می‌شود.» هرینگتون امرسون
Anahid
اعتمادسازی برای موفقیت در آینده اعتماد درنتیجهٔ تعاملات متعدد به وجود می‌آید. به همین دلیل است که تفکر مرتبهٔ دوم از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. اولویت دادن به دستاوردهای آنی در تعامل با افراد تقریباً همیشه باعث می‌شود تعامل‌ها ادامه‌دار نباشد، مگر اینکه تعامل دو سر برد باشد. به حداکثر رساندن مزایا چیزی است که با گذشت زمان اتفاق می‌افتد. بنابراین توجه به آثارِ آثاری که کارهای ما بر دیگران یا بر اعتبار خودمان می‌گذارد در جلب اعتماد دیگران و بهره‌مندی از مزایای همکاری توأم با آن‌ها، بسیار حیاتی است.
Anahid
اما تکنیک «پنج چرا» ریشه در رفتار کودکان دارد. اندیشهٔ کودک ذاتاً مبتنی بر اصول اولیه است. بچه‌ها هم مثل ما می‌خواهند بفهمند در دنیا چه خبر است. پس برای اینکه مسائل را بهتر ببینند به‌طور شهودی وارد بازی‌ای می‌شوند که برای شناسایی اصول اولیه بسیار مفید است، اما بعضی از بزرگ‌ترها از آن هراس دارند: بچه‌ها مدام می‌پرسند: «چرا؟» هدف تکنیک پنج چرا، رسیدن به پاسخی برای پرسش‌های «چه» یا «چگونه» است. این روش به درون‌نگری نمی‌پردازد، یعنی در این روش از خودمان نمی‌پرسیم: «چرا چنین احساسی دارم؟» روش پنج چرا با بررسی نظام‌مند و دقیق یک عبارت یا مفهوم، به فرد کمک می‌کند تا دانش قابل‌اعتماد را از فرض تمیز دهد.
poyan

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

حجم

۱٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

قیمت:
۹۵,۰۰۰
تومان