کتاب تسلیبخشیهای فلسفه
معرفی کتاب تسلیبخشیهای فلسفه
کتاب تسلیبخشیهای فلسفه نوشته آلن دوباتن است که با ترجمه عرفان ثابتی در گروه انتشاراتی ققنوس منتشر شده است. این کتاب به شما کمک میکند فلسفه را به قلب زندگیتان بیاورید.
درباره کتاب تسلیبخشیهای فلسفه
آلن دو باتن در کتابهایش با نگاهی فلسفی به مسائل روزمره انسانها پرداخته و پیوندی میان فلسفه و مردم ایجاد کرده است. نویسنده در این کتاب سعی کرده آموزههای فلسفی شش فیلسوف را در تقابل با باورهایشان قرار بدهد و آنها را با زبانی ساده و قابل کاربرد در زندگی روزمره بیان کند.
سقراط، اپیکور، شوپنهاور، مونتنی، نیچه و سنکا شش فیلسوفیاند که در این کتاب آرا و نظراتشان در زندگی روزمره بررسی میشود.
خواندن کتاب تسلیبخشیهای فلسفه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به فلسفه پیشنهاد میکنیم.
درباره آلن دوباتن
آلن دو باتن، نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیونِ ساکن بریتانیا، که دغدغهاش نوشتن درباره زندگی روزمره به شیوهای فلسفی است. او در تمام نوشتههایش میکوشد فلسفه را وارد زندگی عادی انسان کند.
آلن دوباتن نویسندهی فلسفی در سال ۱۹۶۹ در شهر زوریخ سوئیس به دنیا آمده است. او اکنون در لندن زندگی میکند و مشغول مدیریت در موسسهی خود یعنی مدرسهی زندگی است. این نویسنده اکنون بهعنوان نویسندهی فلسفهی روزانه شناخته میشود. او دربارهی موضوعاتی مینویسد که هرروزه همهی انسانها با آن دستوپنجه نرم میکنند. موضوعاتی مانند عشق، سفر، هنر، معماری و ادبیات. کتابهای آلن دوباتن تاکنون به بیشتر از سی زبان دنیا ازجمله فارسی ترجمهشدهاند.
دوباتن دوره دکتری فلسفه را در دانشگاهِ هاروارد آغاز کرد ولی برای نوشتن کتب فلسفی به زبان ساده، آن را نیمهکاره رها کرد. مهمترین کتابهای الن دوباتن، تسلی بخشیهای فلسفه و هنر سیر و سفرنام دارند.
اولین کتاب آلن دوباتن به نام جستارهایی در باب عشق، در سال ۱۹۹۳ زمانی که او ۲۴ سال داشت، منتشر شد. کتابی که خیلی زود در لیست کتابهای پر فروش قرار گرفت و بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت.
آلن دوباتن مؤسس مدرسهای به نام مدرسهی زندگی است. او با این باور که فرزندان ما در مدرسه راه و روش زندگی کردن را نمیآموزند مدرسه زندگی را تأسیس کرد. دوباتن معتقد است این فقدان دانش باعث میشود کودکان در زندگی بالغانهشان با مشکلات زیادی مواجه شوند.
موضوعاتی که در مدرسه زندگی تدریس میشوند متنوعاند. اما همهی این آموزشها در راستای افزایش خودشناسی هستند. زیرا گردانندگان این مدرسه معتقدند تنها با خودشناسی است که میتوانیم زندگی برتر و رضایتبخشتری داشته باشیم. مجموعهی آموزشهای این مدرسه در شش دستهی کلی تقسیمبندی میشود. خودشناسی، ارتباطات (Relationships)، کار، آرامش، رفتارهای اجتماعی و فرهنگ و فراغت.
نویسندگان و فیلسوفان باتجربهای هم در این موسسه کار میکنند. نکتهی جالب این است که با توجه به تفاوتِ روشهای یادگیری، مدرسهی زندگی آلن دوباتن، آموزهها یا محصولاتش را به روشهای مختلفی، مانند کتاب، کارگاه، ویدیو، جلسهی روانکاوی و ... ارائه میکند.
آلن دوباتن تاکنون شانزده کتاب شبه داستانی منتشر کرده است. از میان این آثار، کتابهای جستارهایی در باب عشق، تسلی بخشیهای فلسفه، هنر سیر و سفر، اضطراب منزلت، دین برای خداناباوران، سیر عشق، هنر همچون درمان و تعدادی از کتابهای مدرسهی زندگی به فارسی ترجمهشدهاند و همهی آنها در فهرست پرفروشترین کتابهای بازار قرارگرفتهاند.
بخشی از کتاب تسلیبخشیهای فلسفه
سقراط در سال ۴۶۹ قبل از میلاد در آتن به دنیا آمد، میگویند که پدرش، سوفرونیسکوس، مجسمهساز و مادرش، فائنارته، قابله بودهاند. سقراط در جوانی شاگرد فیلسوفی به نام آرخلائوس بود، و از آن پس به تمرین فلسفه پرداخت، بیآن که هرگز چیزی در این باب بنگارد. او برای درسهایش پول نمیگرفت و بنابراین به ورطه فقر درغلتید؛ گرچه چندان علاقهای به امور مادی نداشت. در تمام سال ردا بر تن میکرد و تقریبآ همیشه پابرهنه بود (گفتهاند که متولد شده بود تا کفاشان را بیازارد). در هنگام مرگ، متأهل و پدر سه پسر بود. زانتیپه، همسرش، به شدت تندخو و بداخلاق بود (وقتی از سقراط پرسیدند چرا با او ازدواج کرده، جواب داد که پرورشدهندگان اسب باید با لجامگسیختهترین و پرشورترین اسب تمرین کنند). او بخش عمدهای از وقتش را در خارج از خانه به گفتگو با دوستان در اماکن عمومی آتن میگذراند. آنها حکمت و شوخ طبعی او را میستودند. ولی عده بسیار کمی میتوانستند قیافه سقراط را بستایند. او کوتاه قد، ریشو و کچل بود و هنگام راه رفتن به طرز عجیبی میلنگید و چهرهای داشت که آشنایانش آن را به طرق مختلف به سر خرچنگ، ساتیر۱ یا جانوری عجیب وغریب تشبیه کردهاند. دماغش پهن و لبانش بزرگ بود و چشمان برآمده ورقلنبیدهاش زیر یک جفت ابروی درهم ریخته قرار داشت.
ولی شگفتآورترین ویژگی او این بود که عادت داشت به آتنیها از هر طبقه، سن و سال و حرفهای، نزدیک شود و از آنها بیپروا و صریح سؤالاتی بپرسد، بیآن که نگران باشد که او را خودمحور یا اعصاب خرد کن بنامند؛ و از آنها میخواست با دقت به او توضیح دهند که چرا به برخی عقاید مبتنی بر عرفِ عام باور دارند و به او بگویند به نظر آنها معنای زندگی چیست ــ به قول یک سردارِ شگفتزده:
هر کس با سقراط گفتگویی آغاز کند، موضوع بحث هرچه باشد، سقراط به وسیله سؤال و جواب او را چندان به اینسو و آنسو میبرد تا به جایی برساند که ناچار شود درباره زندگی کنونی و گذشته خود به سقراط حساب پس بدهد. در اینجا نیز سقراط دست از سر او برنمیدارد تا زمانی که او را کاملا بیازماید و احوال درونیاش را در برابر دیدگانش قرار دهد.
آب و هوا و معماری شهری آتن به این عادت او کمک میکرد. آتن نیمی از سال گرم بود، که این امر فرصت گفتگو با مردم کوچه و بازار بدون معرفی یا مقدمات تشریفاتی را افزایش میداد. فعالیتهایی که در زمینهای شمالی پشت دیوارهای گلی دلگیر و کلبههای پردود انجام میشد به هیچ سرپناهی در برابر آسمانهای خیرخواه آتن نیاز نداشت. اینپا و آنپا کردن در میدان عمومی شهر، زیر ستونهای رواق نقاشی شده۲ یا رواق زئوس الیوتریوس، و سخن گفتن با غریبهها در اواخر عصر، یعنی بهترین ساعتها بین امور عملی و واقعی نیمروز و تشویشها و اضطرابات شبانه، کاری متداول بود.
بنده نسخه چاپی این کتاب رو به مبلغ ۶۸۰۰۰تومان تهیه کردم. ۱. نسخه انگلیسی این کتاب رو هم مطالعه کردم و میشه گفت این ترجمه تقریبا روان هست با توجه به اینکه برگرداندن بعضی جملات مخصوصا تو مباحث فلسفی شاید کار
این کتاب واقعاً یک شاهکار است. نویسنده با اشراف بر تاریخ فلسفه، چند فیلسوف را برگزیده که از فلسفه برای تسلی بخشی بر آلامشان بهره بردهاند. فلسفه و نجوه تسلی دهی فلسفه هر فیلسوف بصورت مختصر و روان بیان شده.
من با این کتاب به فلسفه و آلن دوباتن علاقه مند شدم. اگر از بخشی که درباره شکست عشقی نوشته شده بود خوشتون اومد کتاب های مصائب عشق یا دل شکستگی از این نویسنده هم بخونید. همچنین به شخصه حرصِ بیش
حقیقتا یکی از شیرین ترین کتاب های فلسفی ست که خواندم. جذابیت فلسفه رو به نحو مطلوبی با نثری ناب بیان میکنه. شش تا از فیلسوف های بزرگ تاریخ رو با شش اندیشه عمیق بررسی می کنه. عمیقا این کتاب با نگاه فلسفی
اولین کتاب فلسفی بود که خوندم و واقعا لذت بردم ب خصوص بخش مونتنیی ب نظرم یک بار خوندنش کمه
تو هر فصل نظرات یه فیلسوف رو درمورد یکی از ۶ مسئله زیر گفته ولی اطلاعات گردآوری شده هر چیزی بودن به جز تسلیبخش :)) ١. عدم محبوبیت، سقراط ٢. کمپولی، اپیکور ٣. ناکامی، سنکا ۴. ناتوانی و نابسندگی، مونتنی ۵. قلب شکسته،
من که لذت بردم ازش
.👍🏾 آلن دو باتن نثر روونی داره و ساده و بیآلایش توضیح میده و خوندن متنش لذتبخشه. من اولین بار «جستارهایی در باب عشق» رو ازش خوندم و خوندنش رو به همه کسایی که یه روز عاشق میشن توصیه میکنم .👍🏾 این کتاب
نویسنده گرچه به نظرات فیلسوفان معدودی اشاره کرده اما آنها را به دقت انتخاب کرده است. در برخی از موارد مباحث مطرح شده با عنوان اصلی چندان سازگار نیست. نثر نویسنده شیرین و روان و خودمانی است و سعی کرده