کتاب یک ساعت همدلی اروین د. یالوم + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب یک ساعت همدلی

کتاب یک ساعت همدلی

معرفی کتاب یک ساعت همدلی

کتاب یک ساعت همدلی (ارتباطی در این‌جا و اکنون)، با عنوان انگلیسی Hour of the Heart: Connecting in the Here and Now، نوشته اروین د. یالوم و بنجامین یالوم و با ترجمه نازی اکبری، اثری است که گروه انتشاراتی ققنوس در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی تجربه‌های روان‌درمانی در قالب جلسات کوتاه و تک‌ساعته می‌پردازد و از زاویه‌ای تازه به اهمیت رابطه‌ی انسانی، همدلی و صمیمیت در فرایند درمان نگاه می‌کند. نویسندگان با تکیه‌ بر دهه‌ها تجربه در حوزه‌ی روان‌درمانی، روایت‌هایی واقعی و آموزنده از مواجهه با بیماران و چالش‌های شخصی خود را ارائه داده‌اند. کتاب نه‌فقط برای درمانگران و علاقه‌مندان به روان‌شناسی، بلکه برای هر کسی که دغدغه‌ی ارتباط انسانی و معنای زندگی را دارد، قابل‌توجه است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یک ساعت همدلی اثر اروین د. یالوم و بنجامین یالوم

کتاب یک ساعت همدلی، نوشته‌ی اروین د. یالوم و بنجامین یالوم، مجموعه‌ای از روایت‌های واقعی جلسات روان‌درمانی است که عمدتاً در قالب مشاوره‌های تک‌ساعته شکل گرفته‌اند. این کتاب با رویکردی مبتنی‌بر تجربه و مشاهده، به بررسی اهمیت رابطه‌ی درمانگر و بیمار در لحظه‌ی حال می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه حتی در زمان کوتاه، می‌توان به بینش‌هایی عمیق درباره‌ی خود و دیگران دست یافت. ساختار کتاب بر پایه‌ی روایت‌های کوتاه و مستقل شکل گرفته که هرکدام به موضوعی خاص در حوزه‌ی روان‌درمانی، روابط انسانی، فقدان، تنهایی، پیری و معنای زندگی می‌پردازند.

اروین د. یالوم و بنجامین یالوم، با بهره‌گیری از سبک روایی صمیمی و بی‌واسطه، تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای خود را با خواننده به اشتراک گذاشته‌اند. در این میان، دغدغه‌های اگزیستانسیال، چالش‌های پیری و زوال حافظه و نقش همدلی و آسیب‌پذیری در شکل‌گیری روابط انسانی محورهای اصلی کتاب را تشکیل می‌دهند. کتاب یک ساعت همدلی علاوه‌بر ارائه‌ی نمونه‌های واقعی از جلسات درمانی، به بازاندیشی درباره‌ی روش‌های سنتی روان‌درمانی و امکان‌پذیری تغییر و رشد در زمان محدود می‌پردازد.

خلاصه کتاب یک ساعت همدلی

کتاب یک ساعت همدلی مجموعه‌ای از روایت‌های جلسات روان‌درمانی است که هرکدام به‌تنهایی دنیایی از تجربه و بینش را در خود جای داده‌اند. نویسندگان با تمرکز بر جلسات تک‌ساعته، نشان داده‌اند که حتی در زمانی کوتاه، می‌توان به لایه‌های عمیق روان انسان نفوذ کرد و تغییراتی معنادار رقم زد. محور اصلی کتاب اهمیت رابطه‌ی انسانی و همدلی در فرایند درمان است؛ جایی که درمانگر و بیمار در فضایی امن و صمیمی، به کاوش احساسات، خاطرات و دغدغه‌های وجودی می‌پردازند. در روایت‌های کتاب، با بیمارانی مواجه می‌شویم که هرکدام با مسئله‌ای خاص به جلسه آمده‌اند: از سوگ و فقدان همسر تا احساس بی‌ارزشی، اعتیاد، تنهایی و بحران‌های هویتی. نویسندگان با رویکردی مبتنی‌بر اینجا و اکنون، تلاش کرده‌اند به‌جای تمرکز صرف بر گذشته، بر آنچه در لحظه‌ی حال میان درمانگر و بیمار رخ می‌دهد، تمرکز کنند. این رویکرد به بیماران کمک می‌کند تا الگوهای رفتاری و احساسی خود را در تعامل زنده با درمانگر بازشناسند و فرصت تجربه‌ی رابطه‌ای متفاوت را به‌ دست آورند.

در کنار روایت بیماران، نویسندگان به چالش‌های شخصی خود نیز پرداخته‌اند: از دغدغه‌های پیری و زوال حافظه تا سوگ همسر و مواجهه با معنای زندگی در سال‌های پایانی عمر. این صداقت و آسیب‌پذیری، کتاب را از یک متن صرفاً آموزشی فراتر می‌برد و آن را به اثری انسانی و تأثیرگذار تبدیل می‌کند. در نهایت، کتاب یک ساعت همدلی تأکید می‌کند که تغییر و رشد حتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است؛ به شرط آنکه رابطه‌ای اصیل و همدلانه شکل بگیرد.

چرا باید کتاب یک ساعت همدلی را بخوانیم؟

کتاب یک ساعت همدلی با روایت‌های واقعی و ملموس، تصویری زنده از روان‌درمانی و اهمیت رابطه‌ی انسانی ارائه می‌دهد. این کتاب هم برای درمانگران و دانشجویان روان‌شناسی، هم برای هر کسی که به‌دنبال فهم عمیق‌تر از خود و روابطش است، الهام‌بخش خواهد بود. نویسندگان با صداقت و شفافیت، از تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای خود سخن گفته‌اند و نشان داده‌اند که همدلی، آسیب‌پذیری و حضور در لحظه کلیدهای اصلی تغییر و بهبود روابط انسانی‌اند. مطالعه‌ی این کتاب فرصتی است برای بازاندیشی درباره‌ی معنای ارتباط، سوگ، پیری و امید به تغییر، حتی در شرایط دشوار.

خواندن کتاب یک ساعت همدلی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی بهبود روابط انسانی، سوگ، تنهایی و بحران‌های هویتی را دارند یا به روان‌درمانی علاقه‌مندند. همچنین برای درمانگران، مشاوران، دانشجویان روان‌شناسی و هر کسی که به‌دنبال درک عمیق‌تر از فرایند درمان و اهمیت همدلی است، مناسب خواهد بود.

درباره اروین د. یالوم

اروین دیوید یالوم، زاده‌ی سال ۱۹۳۱ میلادی در واشنگتن دی‌سیِ ایالات متحده‌ی آمریکا، روان‌پزشک برجسته‌ی هستی‌گرا و نویسنده‌ای تأثیرگذار در حوزه‌ی روان‌شناسی و ادبیات است. او در ایران بیش از هر چیز به‌واسطه‌ی رمان‌های روان‌شناختی‌اش شناخته می‌شود و نامش با آثاری چون وقتی نیچه گریست پیوند خورده است. یالوم در سال ۲۰۰۲ جایزه‌ی انجمن روان‌پزشکی آمریکا را دریافت کرد؛ افتخاری که جایگاه علمی و حرفه‌ای او را تثبیت کرد.

یالوم تحصیلات خود را در سال ۱۹۵۶ در رشته‌ی پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در رشته‌ی روان‌پزشکی به پایان رساند. پس از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ به عضویت هیئت‌علمی دانشگاه استنفورد درآمد و در همین دانشگاه بود که به تدوین و گسترش روان‌درمانی هستی‌گرا یا اگزیستانسیال پرداخت. او با تکیه بر تجربه‌های بالینی، کوشید دغدغه‌های بنیادین انسان همچون مرگ، تنهایی، آزادی و معنای زندگی را به زبان درمان و روایت پیوند بزند.

یالوم برای ثبت تجربه‌های درمانی خود و همچنین برای یاری‌رساندن به فهم روان انسان، به نوشتن کتاب‌های داستانی و غیرداستانی روی آورد؛ آثاری که هم در محافل تخصصی و هم نزد مخاطبان عمومی با استقبال گسترده روبه‌رو شدند. او بارها تأکید کرد که در نوشتن رمان‌هایی چون وقتی نیچه گریست و جلاد عشق، از تلفیق روان‌شناسی و فلسفه الهام گرفته است. نخستین رمان او، هر روز کمی به هم نزدیک‌تر، در سال ۱۹۷۴ منتشر شد؛ اثری که بر پایه‌ی تجربه‌های واقعی جلسات درمان شکل گرفت و با بهره‌گیری از دو راوی، روایتی متفاوت و جذاب ارائه داد.

در میان آثار داستانی یالوم می‌توان به جلاد عشق و دیگر داستان‌های روان‌درمانی، وقتی نیچه گریست، دروغگویی روی مبل، مامان و معنی زندگی، درمان شوپنهاور، پلیس را خبر می‌کنم، مسئله‌ی اسپینوزا، خلق‌شدگان در یک روز و داستان‌های روان‌درمانی دیگر و انسان موجودی یک‌روزه اشاره کرد؛ آثاری که همگی به‌نوعی به تجربه‌ی درمان، رنج انسانی و جست‌وجوی معنا می‌پردازند.

او در حوزه‌ی غیرداستانی نیز کتاب‌های مهمی نوشته است، از جمله تئوری و عمل در روان‌درمانی گروهی، روان‌درمانی اگزیستانسیال، هنر درمان، خیره به خورشید نگریستن، یالوم‌خوانان، من چگونه اروین یالوم شدم و مسئله‌ی مرگ و زندگی. این آثار جایگاه یالوم را به‌عنوان یکی از نظریه‌پردازان اصلی روان‌درمانی هستی‌گرا تثبیت کردند.

اندیشه‌ها و نوشته‌های یالوم به سینما نیز راه یافته‌اند. فیلم مستند پرواز از مرگ، فیلم سینمایی وقتی نیچه گریست به کارگردانی Pinchas Perry و مستند Yalom's Cure به کارگردانی Sabine Gisiger از جمله آثاری هستند که با الهام از زندگی و اندیشه‌های او ساخته شده‌اند و نشان‌دهنده‌ی تأثیر گسترده‌ی یالوم فراتر از حوزه‌ی روان‌درمانی هستند.

درباره بنجامین یالوم

بنجامین یالوم، فرزند اروین یالوم، درمانگر، نویسنده، روان‌پزشک و اندیشمند برجسته‌ی حوزه‌ی روان‌درمانی اگزیستانسیال است. او در مسیر حرفه‌ای خود کوشیده است میان روان‌درمانی و روایت پلی بزند و از پیشینه‌ی آموزشی‌اش در تئاتر برای غنی‌ترکردن رویکرد درمانی‌اش بهره بگیرد. بنجامین یالوم تجربه‌ی نویسندگی و همکاری فکری با پدرش را بخش مهمی از شکل‌گیری هویت حرفه‌ای خود می‌داند؛ همکاری‌ای که به او امکان داده است مفاهیم درمانی را در قالب روایت، گفت‌وگو و درام بازآفرینی کند.

او در کار بالینی خود به درمان روایت‌محور گرایش دارد و با الهام از تکنیک‌های نمایشی، به مراجعان کمک می‌کند داستان زندگی خود را بازخوانی، بازسازی و از نو معنا کنند. بنجامین بر این باور است که روایت و اجرا می‌توانند ابزارهایی قدرتمند برای فهم تجربه‌ی انسانی و تسهیل فرایند درمان باشند. فعالیت‌های او نشان‌دهنده‌ی تلاشی آگاهانه برای پیونددادن هنر و روان‌درمانی و گسترش مرزهای سنتی درمان روان‌شناختی است.

او در کنار فعالیت‌های درمانی، بنیان‌گذار و مدیر هنری پیشین گروه تئاتری foolsFURY در سان‌فرانسیسکو نیز بوده است؛ گروهی که با اجراهای نوآورانه و تحسین‌شده شناخته می‌شود. بنجامین کارگردانی آثار متعددی را بر عهده داشته است، از جمله نخستین اجراهای جهانی نمایش‌های Port Out, Starboard Home و Monster in the Dark و همچنین نخستین اجرای آمریکایی نمایش The Devil on All Sides نوشته‌ی فابریس ملکیو. او با نهادها و گروه‌های معتبر تئاتری همچون A.C.T.، مجیک تئاتر و بنیاد نمایش‌نامه‌نویسان نیز همکاری داشته است.

یالوم در چهارچوب فعالیت‌های foolsFURY، جشنواره‌ای دوسالانه با عنوان FURY Factory را پایه‌گذاری کرد؛ رویدادی که به‌تدریج به یکی از کانون‌های مهم تئاتر گروهی و تئاتر مبتنی‌بر خلق جمعی در ساحل غربی آمریکا تبدیل شد و آثاری تازه و پیشرو از سراسر کشور را به صحنه آورد. او همچنین به‌عنوان مدرس در دانشگاه‌هایی چون استنفورد، کالیفرنیا ریورساید و لویولا مری‌مونت تدریس کرده و برنامه‌ای آموزشی در حوزه‌ی تئاتر برای مدرسه‌ی بین‌المللی سازمان ملل متحد طراحی کرده است.

بنجامین یالوم دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه استنفورد و مدرک کارشناسی ارشد نویسندگی خلاق (داستان) از کارگاه نویسندگان آیوواست. داستان‌ها و جستارهای او در نشریات مختلف در سراسر ایالات متحده منتشر شده‌اند. او همچنین مترجم آثار نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی، فابریس ملکیو، به زبان انگلیسی است.

کتاب ساعت همدلی (نوشته‌ی او و پدرش) بازتابی از پیوند عمیق بنجامین یالوم با روایت‌پردازی، خلاقیت هنری و فرایند درمان است؛ کتابی که نشان می‌دهد چگونه داستان، تخیل و گفت‌وگو می‌توانند به ابزاری برای فهم تجربه‌ی انسانی و تحول درونی بدل شوند.

بخشی از کتاب یک ساعت همدلی

«آن روز خوب آغاز نشده بود. ساعت سه بامداد با گرفتگی عضلات پا که رهایم نمی‌کرد از خواب بیدار شدم. بی‌صدا از تختخواب بیرون رفتم و مراقب بودم همسرم، ماریلین، که در خواب عمیقی فرو رفته بود، بیدار نشود. برای تسکین درد دوش آب داغ گرفتم، تا زمانی که آب ولرم شد، سپس خودم را خشک کردم و به رختخواب برگشتم. گرمای آب عضلاتم را تسکین داده بود و گرفتگی‌ها تا حدی فروکش کرده بودند. سخت تلاش کردم تا دوباره بخوابم. اما وقتی موضوع خواب در میان است، برای من «سخت تلاش کردن» همیشه محکوم به شکست است. ده‌ها سال است بی‌خوابی کریپتونایت من بوده است.»

۴۰%