کتاب خودشناسی
معرفی کتاب خودشناسی
کتاب خودشناسی با عنوان انگلیسی Self-Knowledge نوشتهی آلن دو باتن، نویسنده و فیلسوف سوئیسی، است. این کتاب که از محبوبترین کتابهای دو باتن است، راه رسیدن به خودشناسی را نشان میدهد. نویسنده معتقد است سقراط کل حکمت فلسفه را در یک دستور ساده خلاصه کرده است: خودت را بشناس. او مراحل رسیدن به این شناخت را به شش بخش تقسیم میکند و در هر بخش بهشکلی قابل فهم و با تمرینهای عملی به خواننده کمک میکند تا در مسیر خودشناسی قدم بردارد. انتشارات پندار تابان این کتاب را به ترجمهی محمدهادی حاجیبیگلو منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خودشناسی آلن دوباتن
کتاب خودشناسی از آلن دو باتن در مجموعهی کتابهای منتشرشده از مؤسسهی آموزشی مدرسهی زندگی جای دارد. دو باتن که یکی از مؤسسان مدرسهی زندگی است، مجموعه کتابهایی با تمرکز بر زندگی بهتر و عاقلانهتر منتشر کرده است. او این کتابهای روانشناسانه و فلسفی را به زبانی ساده نوشته است تا همگان بتوانند از آنها بهره ببرند. آلن دو باتن در این کتاب کمحجم تلاش کرده است تا مسیر خودشناسی را به مخاطبان نشان دهد. او مراحل این شناخت را در شش بخش توضیح میدهد. نویسنده مسیر خودشناسی را از تعمق فلسفی آغاز میکند؛ جایی که قرار است به زمینههای اضطراب، عصبانیت و هیجانات خود برسیم. او در ادامه از هویت عاطفی میگوید، به میراث عاطفی میرسد، از صداقت میگوید و در ایستگاه پایانی، شکگرایی عاطفی، زمینه را برای شناخت خود آماده میبیند.
نویسنده در هر بخش با طرح پرسشهایی به مخاطبان کمک میکند تا قدمهایشان را با احتیاط و دقت بردارند. در پایان بخشها نیز تمریناتی طراحی شده است تا مطالب مطرحشده تکرار و تثبیت شوند. دو باتن در این کتاب، همچون سایر کتابهایش تلاش کرده است تا به زبانی ساده از مسئلهای اساسی سخن بگوید. او خود را درگیر پیچیدگی و فاضلمآبی نمیکند؛ کلاف سردرگم مفاهیم مرتبط با روان را باز میکند و سرنخ را به دست خوانندگانش میدهد. همین نوشتار سهل و ممتنع اوست که طرفداران بیشماری را از سراسر دنیا مجذوب خود کرده است.

خلاصه کتاب خودشناسی
آلن دوباتن مسیر رسیدن به خودشناسی را در شش بخش معرفی میکند. او در بخش اول که از خود بیخبری نام دارد، از خودآگاه و ناخودآگاه ذهن انسان صحبت میکند. دو باتن اولین چراغ راه خودشناسی را با جملهای از سقراط روشن میکند: خودت را بشناس. در بخش دوم به نام تعمق فلسفی که از فلسفهی غرب میآید، آلن از سه پرسش کلیدی برای ورود به تعمق فلسفی میگوید و به خواننده کمک میکند تا به این پرسشها پاسخ دهد. نویسنده برای جا انداختن مبحث، تمرینهایی نیز در نظر گرفته است. نویسنده در این تمرینها قدمبهقدم به خواننده کمک میکند تا با شناخت زمینههای اضطراب، عصبانیت و هیجان، به شناخت خود نزدیکتر شود. با آگاهی از این زمینهها میتوان وارد بخش سوم شد. دو باتن هویت عاطفی را که عنوان این بخش است، ساختاریافته از چهار مضمون اصلی میداند. این مضامین عشق به خویشتن، صداقت و راستی، ارتباط و توکل هستند. او در این بخش به واکاوی این مضامین و تأثیر آنها بر هویت عاطفی میپردازد و در نهایت به مخاطب کمک میکند تا هویت عاطفیاش را ارزیابی کند.
نویسنده در ادامهی این بخش از وراثت عاطفی و تأثیر آن بر هویت عاطفی افراد میگوید. دو باتن در پایان توضیحات وراثت عاطفی نیز پرسشنامهای طراحی کرده است تا خواننده را به درک درستتری از گفتههایش نزدیک کند. در بخش چهارم، با عنوان روراستی و طفرهروی، از دروغ بهعنوان تلاشی برای پرهیز از درد یاد میشود. او از دروغهایی که به خود میگوییم مینویسد و توضیح میدهد چگونه به خود دروغ میگوییم. در ادامه، اثرات مخرب این رفتار بر زندگی را گوشزد میکند و فصل را با یک تمرین به پایان میرساند. تمرینی که طراحی شده است تا افراد با دروغهایی که به خود میگویند مواجه شوند.
بخش پنجم قضاوت در باب خویشتن نام دارد. نویسنده در این بخش از نداهای درونی، نحوهی شکلگیری آن و نحوهی وارسی آن میگوید. در بخش ششم، که آخرین فصل این کتاب است، دو باتن از شکگرایی عاطفی میگوید. او در این بخش به مغز، پیچیدگی آن و بازیها و نقصهایش میپردازد. دو باتن پس از معرفی انواع نقص مغز، از ویژگیهای شکگرای عاطفی میگوید و معتقد است افراد بهمنظور رسیدن به خودشناسی، باید آگاهانه این نقصها را بشناسد و همواره کمی شَک را در دستور کار خود قرار دهند.
چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
کتاب خودشناسی، کتابی است کمحجم با زبانی ساده که به مفهومی مهم میپردازد. این کتاب به افراد کمک میکند تا با راه رسیدن به شناخت خود آشنا شوند. مرحلهبندی این مسیر و وجود پرسشنامه و تمریناتی عملی باعث میشود این کتاب برای عموم افراد مفید و کمککننده باشد.
دانلود کتاب خودشناسی آلن دوباتن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
افرادی که بهدنبال راهی برای شناخت خود میگردند یا میخواهند با هویت عاطفی خود آشنا شوند، یا با تعارضات درونی خود دستوپنجه نرم میکنند، میتوانند از مطالعهی این کتاب بهره ببرند. روانشناسان و علاقهمندان به کتابهای روانشناسی نیز از طرفداران این کتاب خواهند بود.
درباره آلن دوباتن؛ نویسنده کتاب
آلن دو باتن نویسنده، فیلسوف و سخنران است. او در سال ۱۹۶۹ در زوریخ سوئیس به دنیا آمد. در دوران مدرسه به زبانهای فرانسه و آلمانی مسلط شد و تحصیلات خود را در رشتهی تاریخ در دانشگاه کمبریج ادامه داد. دو باتن که از نویسندگان پرطرفدار معاصر، در حوزهی فلسفه و روانشناسی، است از تحصیل در مقطع دکتری فلسفه از دانشگاه هاروارد انصراف داد. او تصمیم داشت از فلسفه با زبانی ساده بگوید و برای رسیدن به این امر، مؤسسهای آموزشی به نام مدرسهی زندگی را، به کمک دوستانش، تأسیس کرد. دو باتن تا به امروز کتابهای زیادی در حوزهی روان و فلسفه نوشته است. او همچنین بهعنوان سخنران در کشورهای مختلف حضور داشته و مستندهایی براساس آثار خود نیز ساخته است. شهرت آلن دو باتن و کتابهایش بهدلیل دغدغهمندی و کلام همهفهم اوست.
بهترین ترجمه کتاب خودشناسی آلن دوباتن
کتاب خودشناسی آلن دوباتن با چند ترجمهی متفاوت منتشر شده است؛ از جمله ترجمهی علی معتمدی که آن را انتشارات رخداد کویر منتشر کرده است، ترجمهی افسانه قرهداغی که توسط انتشارات کتابسرای نیک به چاپ رسیده است. اما ترجمهی محمدهادی حاجیبیگلو به نظر به نثری روان و قابلفهم برگردانده شده که توسط انتشارات پندار تابان منتشر شده است.
نظرات مشهور درباره کتاب خودشناسی
- راهنمایی مختصر اما عمیقاً اثرگذار برای درک خویشتن. (amazon review)
- راهنمایی برای پاکسازی ذهن، مخصوص کسانی که آمادهی مواجهه با خود واقعیشان هستند. (Medium)
- فلسفه و روانشناسی را بهشکلی قابل دسترس و عمیقاً انسانی ترکیب میکند. (SoBrief)
- مطالعهای ضروری برای هر کسی که میخواهد انگیزهها و احساساتش را بهتر درک کند. (Barnes & Noble)
بخشی از متن کتاب خودشناسی
ما که با خودمان غریبهایم، در نهایت دست به انتخابهای بدی میزنیم: از رابطهای بیرون میآییم که چه بسا میتوانست خیلی خوب پیش برود. در موقع مناسب به واکاوی استعدادهای کاریمان نمیپردازیم. با دمدمیمزاجی و رفتارهای زننده دوستانمان را از خود میرانیم. اصلاً متوجه نیستیم که چطور جلوی چشم دیگران سبز میشویم و آنان را وحشتزده یا شوکه میکنیم. اشتباه خرید میکنیم و برای تعطیلات به جاهایی میرویم که در واقع اصلاً برایمان لذتبخش نیستند.
بیوجه نبوده است که سقراط کل حکمت فلسفه را در یک دستور ساده خلاصه کرده است: خودت را بشناس. این به نظر هدفی بسیار عجیب و غریب است. جامعه پر از افراد و سازمانهایی است که کارشان ارائهٔ راهنمایی برای سفر به قارههای دوردست است، اما بسیار اندکاند کسانی که برای سفر در کورهراههای ذهنمان یاریمان کنند؛ سفری که در واقع بسیار مهمتر از آن سفرهای بیرونی است. اما خوشبختانه ابزارها و رویههایی وجود دارند که میتوانند کمکمان کنند به درون ذهنمان دسترسی پیدا کنیم و از سردرگمیهای خطرناک، به روشنیِ ذهن برسیم؛ که گرچه کاری چالشبرانگیز است اما باعث رهایی ما میشود.
آلن دوباتن در این کتاب که جزو مجموعه کتابهای مدرسه زندگی است درباره سرفصلهای کلی در امر خودشناسی صحبت میکند. ساختار کتاب هم به این صورته که اول اون سرفصل رو توضیح میده، بعد تمرینهایی در این زمینه مطرح میکنه.
اگه توی خودتون گم شدید، و من سرزنشگر قوی ای دارید این کتابو پیشنهاد میکنم.
لطفا رایگان کنید
کتاب فوق العاده یی هست خصوصا درباره عشق ورزیدن به خود و درباره هیجان و احساساتی که سرکوب میکنیم. البته محتوایاتش کم هست اما بهتون سر نخ میده که برید دنبالش و دنبال اگاهی بیشنر باشیم
بخوانید و لذت ببرید و به مقام و موقعیت علمی نویسنده کتاب درود بفرستید. برای مترجم کتاب نیز یک کف مرتب بزنید و اگر این تشویق برای او نفعی به همراه نداشت، با ذکر صلواتی، روح اموات او را شاد کنید
کتاب راهکارهایی در مورد چگونگی رسیدن به شناختی از خودمونه. با اینکه کم حجمه منتها نیاز به زمان بیشتری برای مطالعه داره چرا که محتوا و بار معنایی کتاب بسیار عمیق است. خواندنش نیز بسیار لذت بخش است.
بنظر من کتاب خوبیه و لازمه که هر کسی این کتاب را بصورت کاربردی بخونه و خوب درک کنه
(۲-۲-[۲]) سواد نویسنده ش قابل تحسینه؛ لحن دوستانه ای داشت، باید چندبار دیگه هم بخونم
من فکر میکنم این کتاب جز اون دسته از کتاب هایی هست که باید چند بار خونده بشه تا تاثیرش رو حس کنی، به شدت پیشنهاد میشه😍
خوبه کتابی از ترکیب روانشناسی و فلسفه بود