کتاب کاسپار
معرفی کتاب کاسپار
کتاب کاسپار نوشته پتر هاندکه است که با ترجمه علیاصغر حداد منتشر شده است. این کتاب ماجرای اتفاقات زندگی پسری عجیب به نام کاسپار است.
کاسپار نمایشنامه ای پست مدرن است که روایتگر سرگذشت مرموز کاسپار هاوزر، پسری آلمانی است که با لباسها و وضعیتی عجیب در شهر پیدا میشود. او نامهای در دست دارد که نشان میدهد از زمان تولد در مکانی تنگ و تاریک نگهداری میشده است.
چندین نفر وظیفه پیدا میکنند به کاسپار آموزش بدهند و او را برای دنیای امروز آماده کنند اما آنها بیشتر از اینکه به کاسپار کمک کنند به او آسیب میزنند و زندگیاش را دچار بحران میکنند.
کاسپار (که در آلمانی از آن تعبیر «دلقک» میشود) شباهتی به دلقکها ندارد؛ بلکه از لحظهٔ ورود به صحنه بیشتر شبیه فرانکشتاین (یا کینگکنگ) است.
خواندن کتاب کاسپار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات نمایشی جهان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کاسپار
هنوز صندلی تو را آزار میدهد، ولی کلمهٔ صندلی دیگر برای تو خوشایند است. میز هنوز تو را آزار میدهد، ولی کلمهٔ میز دیگر برای تو خوشایند است. گنجه هنوز کمی تو را آزارمیدهد، ولی کلمهٔ گنجه دیگر برای توخوشایندتر است. کلمهٔ بندکفشدیگر کمتر آزارت میدهد، چون کلمهیبندکفش مدام برای تو خوشایندترمیشود. هرچه کلمهٔ جارو برای توخوشایندتر میشود، جارو کمتر تو راآزار میدهد. وقتی کلمهٔ کلمات برایتو خوشایند شود، دیگر کلمات تو راآزار نمیدهند. هرچه کلمهٔ جمله برایتو خوشایندتر شود، جملهها برای توخوشایندتر میشوند:
وارد شدم صندلی دسته بدون وصله بربندکفش، که در این فاصله بیجانحرفزده به پاها، بدون جارو روی میز، که در فاصلهای دور از گنجه واژگون ایستادهای، بهزحمت دو قطرهٔ نجاتبخش روی پرده.
کلمهها و چیزها. صندلی و بندکفش. کلمهها بدون چیزها. صندلی بدونجارو. چیزها بدون کلمهها. میز بدونچیزها. گنجه بدون بندکفش. کلمههابدون میز. نه کلمهها نه چیزها. نه کلمههانه بندکفش. نه بندکفش نه کلمهها. نه کلمهها نه میز. میز و کلمهها. کلمهها وصندلی بدون چیزها. صندلی بدون بندکفش بدون کلمهها و گنجه. کلمهها وچیزها. چیزها بدون کلمهها. کلمههابدون چیزها. نه کلمهها نه چیزها. کلمهها و جملهها. جملهها: جملهها: جملهها:
کاسپار یک جملهٔ درست میگوید:
آنبار، موقعی که من هنوز اینجا نبودم، هرگز به این اندازه توی سر درد نداشتم وکسی مرا این اندازه که حالا، از وقتیاینجا هستم، آزار نداده.
صحنه تاریک میشود.
این رو به عنوان رمان یا داستان کوتاه باید ثبت میکردن