کتاب قصهها از کجا میآیند
معرفی کتاب قصهها از کجا میآیند
کتاب قصه ها از کجا می آیند؛ فیلمنامهنویسی و زندگی نوشته اصغر عبدالهی است. او که برنده سیمرغ بلورین جشنواره فجر برای فیلم خانه خلوت است در این کتاب سعی دارد با روشی تجربی به خواننده علاقهمند نوشتن را یاد بدهد.
درباره کتاب قصه ها از کجا می آیند؛ فیلمنامهنویسی و زندگی
مطالبی که خواهید خواند مباحث آکادمیک و تئوریک نیست. صرفاً تجربههای شخصی و خاطرات خام نویسنده (در مقام فیلمنامهنویس البته) است، کشف نوشتن در حین نوشتن و تصحیح نوشتن با اشارههای استادی که گاهی شخص ناشناسی است لابهلای کتابهای «چگونه فیلمنامه بنویسیم»، گاهی استادی در دانشکده یا کلاس درس و گاهی استادی که به اشاره شیوه درست پروراندن پلات و مضمون را گوشزد کرده است. این کتاب از پیدا کردن ایده تا پرداخت و ساخت آن را به خواننده علاقهمند آموزش میدهد.
خواندن کتاب قصهها از کجا میآیند؛ فیلمنامهنویسی و زندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به فیلمنامهنویسی پیشنهاد می کنیم.
بخشی از کتاب قصه ها از کجا می آیند؛ فیلمنامهنویسی و زندگی
«بله. اگه این دو تا عاشق به هم نرسن به چه دردی میخوره؟ منظورم اینه که اصلاً چرا نوشته بشه؟ اگه به هم نرسن انگار چیزی گفته نشده. قصهای شروع نشده اصلاً. قصه ته نداره اونوقت. مثل اینکه بگی دو تا آدم به هم نرسیدن. هیچی نشدن چون طوری نشد که چیزی معلوم بشه. خلاصه...»
«باشه قبول، به هم میرسن. پس اون دو تا زن باید جایی آشتی کنن.»
«بله.»
«خودشون آشتی کنن.»
«بله.»
«خب اینم قصه میخواد. چون گره اینه که اینا چطوری و چرا با هم آشتی میکنن که اون دو تا عاشق به هم میرسن. تعلیق قصه با این دو تاس. فرض اول ما هم اینه که این دو تا طوری با هم قهرن که امکان نداره آشتی کنن. به این میگن تعلیق. خود قهر مهم نیس. از این به بعد، چطور آشتی کردنِ اینا مهمه. “تعلیق تو چطور میشه آشتی کننِ” این دو تاس.»
«تعلیق؟»
«بله تعلیق. اون دو تا سر یه چیزی اختلاف دارن، شدید یا هر چی. حالا باید آشتی کنن. تمرکز روی آشتی کردن دو تا زن، دو تا مادرِ قهرکرده مهمه.»
«اگه نشه یه تعلیق مهیب گذاشت تو قصه، عیب از ایدهاس؟»
«نه. ولی بالاخره نمیشه که تعلیق نداشته باشه، هر چند کم، کمرنگ.»
«سخته.»
«سخت نیس اما سماجت میخواد. دو تا زن بومی تو یک جزیره چه دعوایی میتونن داشته باشن؟»
امکان این نبود که بروم از تکتک اهالی جزیره بپرسم اینجا در این جزیره چه چیزی باعث قهر بدخیم میشود، خاصه بین دو تا زن آشنا. اصلاً مطمئن نبودم در این جزیره دو زن باشند که حالا با هم اینطوری قهر باشند اما به هر حال همیشه دو زن در یک فامیل ممکن است قهر بکنند و از بد حادثه دختر و پسر آنها عاشق هم بشوند. موضوع باید از بومیت محل در میآمد، از فرهنگ یا آداب یا... بله باید میگشتم در آداب، در فرهنگ و رسوم.
کتاب به روشی تجربی و قدم به قدم میآموزد که چگونه داستانمان را پیش ببریم.
اصغر عبدالهی، با نثر شیرینش توی این کتاب کاری کرده که ترس من کامل از شروع کردن یه فیلمنامه بریزه. کاری که خیلی کتابهای معروفتر دیگهای که خوندم نتونستن انجام بدن
خیلی مفید بود🍭❤️
از این نظر که یه فیلمنامهنویس حرفهای مسیری رو که برای پیدا کردن و بسط دادن ایده طی کرده (همراه با حواشی و چالشهایی که براش پیش اومده)، به صورت خودمونی و مختصر و مفید توضیح داده کتاب کم نظیر
اسم این کتاب خیلی غلط اندازه ربطی به قصه نداره. کتاب دربارهی فیلمنامهنویسیه نحوهی رسیدن به هر یک از عناصر رو با یک قصه بیان کرده و از مشکلات اجرا گفته. چیزهای کمی ازش یاد گرفتم فکر میکنم اگر همراهش
خیلی عالی بود. من که خیلی دوست داشتم 😍
عالی بود👍🏻👍🏻
خیلی کتاب روونیه و نحوه شکل گیری فیلمنامه های اصغر عبدالهی رو در قالب یک گفت و گو بیان میکنه که عالیه.به نظرم هر کسی که به فیلمسازی علاقه داره باید حداقل یک بار این کتاب رو بخونه
کتاب تئوریکال نیست. زبان بسیار شیرینی داره و اصلا خسته کننده نیست. از طرفی چون بر مبنای مناسبات سینمای ایران نوشته شده بسیار مفیده. اگر بخش هایی رو به اتفاقات پشت صحنه هم اختصاص میدادند عالی میشد. خوندنشو به هر
بی نظیر بود خدایت بیامرزد مرد بزرگ