کتاب دو جستار پیرامون آشویتس؛ کتاب سیاه ۲
۲٫۹
(۱۷)
خواندن نظراتمعرفی کتاب دو جستار پیرامون آشویتس؛ کتاب سیاه ۲
«دو جستار پیرامون آشویتس» دو مقاله از هانا ارنت و تئودور ادورنو درباره اردوگاههای یهودیان اشویتس است. آشویتس شامل سه اردوگاه اصلی بود. اتاقهای گاز و کورههای آدمسوزی برای اولین بار در این اردوگاه بهطور وسیع راهاندازی شدند. این مجموعه اردوگاهها تقریباً در ۳۷ مایلی غرب شهر کراکوف لهستان، نزدیک به مرز آلمان- لهستان (پیش از جنگ) در سیلسیا قرار داشتند. منطقهای که آلمان نازی بعد از تهاجم و غلبه بر لهستان در ۱۹۳۹ میلادی به صورت موقت آن را ضمیمه خاک خود نموده بود.
کمتر نامی را میتوان در تاریخ معاصر یافت که به اندازۀ آشویتس (و همزادان دیگرش در داخائو برکنائو و گوشه و کنار رایش هزارساله) حضوری زنده و فعال در یکایک صحنههای سیاسی جهان داشته باشند. نام آشویتس در گوشهای از جهان تبدیل به ابزاری برای سرکوب و غارت میشود و در گوشهای دیگر به پیرنگی ثابت در تبلیغات انتخاباتی؛ در نقطهای از جهان به بنیان تاریخ مبدل میشود و در گوشهای دیگر به زایدهای که میباید از تاریخ بیرون رود. با این همه اما تاریخ، اگر آن را به معنای بازخوانی واقعیاتِ رویداده در گذشتهای نه چندان دور در نظر آوریم، هنوز نتوانسته پاسخی قطعی به این معما بدهد.
هانا ارنت و تئودور ادورنو یهودی دو فیلسوف و جامعهشناس یهودی در این اثر کوشیدهاند تا مفاهیم رایج پیرامون آشویتس را تغییر دهند.
آشویتس، آنگونه که در این دو جستار تصویر شده است، مفهومی قومی یا نژادی نیست؛ مفهومی است که با تصویر سخیف «نژاد برتر» یا «قوم برگزیده» میستیزد و چشمان ژرفاندیش خود را نه به گذشتهای بحثبرانگیز، که به آیندهای نامحتوم از بربریت دوخته است. چنین آیندهای قابل پیشبینی است، قابل پیشگیری است و قابل درمان. آنچه آشویتس، در معنایی که آدورنو یا آرنت بدان مینگرند، به ما میآموزد، هزینۀ سکوت و شرارت ابتذال است؛ نه دستنامهای از راهبردهای هراس یا جزواتی آماری که بتوان دستهای آلوده را با صفحاتش تمیز کرد. این «آشویتس» است آنگونه که باید شناخت.
ساختار روان شناختی فاشیسم
ژرژ باتای
به سوی مانیفست نوتئودور آدورنو
این قرنآلن بدیو
ترور و تفکرتری ایگلتون
ایدئولوژی و ساز و برگهای ایدئولوژیک دولتلویی آلتوسر
باقیماندههای آشویتسجورجو آگامبن
ملت هایی بدون ملی گراییژولیا کریستوا
رخداد، سوژه و حقیقت در اندیشه سیاسی آلن بدیوپوریا پرندوش
خاطره، تاریخ و تروما؛ سیاست و ابداع خاطرهاریک هابسبام
بیماری فراگیر در عصر نئولیبرالآلن بدیو
تاریخ فرهنگی بدن و بدنمندی در ایران عصر جدیدزهره روحی
مونتسکیو و روسو؛ پیشگامان جامعهشناسیامیل دورکیم
فلسفهی هانا آرنتپاتریشیا آلتنبرند جانسون
گفتوگوهایی با گئورگ لوکاچتئو پینکوس
فلسفه در عصر حاضرآلن بدیو
درسگفتارهایی درباره فلسفه تاریخمیخائیل پاپوف
کینتوزیماکس شلر
زایش سرمایه داریهنری هلر
خاستگاه سرمایه داری از چشم اندازی گسترده ترالن میک سینزوود
کار از روی عشق، عشق به مثابه کار
گیزلا بوک
افسانه های مردمی گرجستانمارجری واردراپ
تاریخچه جامعه شناسی کودکیبری مایال
صدا می آید امشبمحمد جوانمرد
کهریزکسیده مهشاد مهاجرانی
انگار لال شده بودم...سپیده سالاروند
خواستن ناممکنجودیت باتلر
در تقاطع سنت، فقر و جنسیتسپیده ثقفیان
نقاشی زندگی پست مدرن و چند مقاله دیگرعلی گلستانه
سوسیالیسم و بلشویسممارسل موس
حجم
۶۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۴۷ صفحه
حجم
۶۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۴۷ صفحه
قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
آشویتس! دو جستار پیرامون آشویتس کتابی کوتاه از نظرگاه دو جامعه شناس و فیلسوف معاصر که به بررسی موجودیتی عظیم و هولناک به نام آشویتس می پردازند. حقیقتاً درک و تصور اینکه انسان تا به کجا پیش می رود که به راحتی می
کتاب خوب بود ولی ترجمه خیلی سنگین و بی ارتباط به محتوای متن بود,اگه ترجمه دیگه ای هست برای خوانندگان بعدی حتما بذارید,
ترجمه بسیار بسیار بد جملات گنگ و سخت فهم که باعث میشه نتونم درباره کتاب قضاوت کنم. از خوندنش پشیمونم.
کمی در ترجمه گیر کردم و بارها نوشته های مهم را خواندم تا فهمیدم اما در مجموع روند تبدیل یک انسان عادی به یک موجود شرور و جنایت کار را نشان می دهد اینکه چگونه انسان های عادی می توانند
یک اثر درخشان
کتاب خوبی که واقعا ارزش مطالعه داره. هرچند ترجمه یا ویرایش یک مقدار روان خوانی رو تحت تاثیر قرار میده، اما هنوز هم عالیه.
کتابی دربارهٔ حکومت انسانهای میانمایه، بدعقلی در برخورد با انسانها و بیتوجهی به وجدان. به قولِ آدورنو: آنچه مهم است، تکرار نشدن آشویتس است. متأسفانه ویرایش بد و نامناسب فهم متن کتاب را دشوار کرده است.
آدورنو و آرنت از مهمترین نظریه پردازها بودن و مقاله هاشون تو این کتاب مکمل و پوشش دهنده هم در رابطه با داستان آشویتس ( نه به معنای مکان و زمان ) و بحث آموزش بوده .