کتاب کنگره ادبیات
معرفی کتاب کنگره ادبیات
کتاب کنگرهی ادبیات نوشته سزار آیرا است که با ترجمه ونداد جلیلی منتشر شده است. این کتاب اولین بار سال ۱۹۹۹ منتشر شد. نشر چشمه این کتاب عجیب را برای خوانندگان فارسی ترجمه و منتشر کرده است.
درباره کتاب کنگرهی ادبیات
مردی عجیب عاشق قدرت است او میخواهد همه دنیا را فتح کند یک روز که در ساحل قدم میزده به نقشه دزدان دریایی میرسد و حل کردن این نقشه و گنج آنها زندگی او را تغییر میدهد اما هدفش را نه. کتاب کنگرهی ادبیات با سرعت و ریتم تند پیش میرود و خواننده لحظهای از خواندن آن خسته نمیشود. دنیای عجیب و خیالی نویسنده خواننده را در خودش غرق میکند او میپذیرد که در این دنیای خیالی آدمهای واقعی و غیر واقعی کنار هم قرار گرفتهاند.
خواندن کتاب کنگرهی ادبیات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب کنگرهی ادبیات
راهحلِ مسأله بیهوا به ذهنم نرسید. دو سه ساعت گذشت و حتا نمیدانستم در اثنایی که قدم میزنم، به اتاقم میروم تا چند صفحه بنویسم، دریا را از پنجرهٔ اتاقم تماشا میکنم و دوباره بیرون میروم، طی همهٔ مدت ملالآور انتظار، مغزم مشغول این مسأله است. در این فاصله فرصت کردم جنبوجوش چند کودک را تماشا کنم که از بالای صخرهای در بیستمتری خط ساحل به دریا میپریدند. اینها همه بخشی از «داستان کوتاه» بود و در واقع فقط توجه خودم را جلب میکرد. اما معما از چینش قطعات نگفتنی و بسیار کوچک شکل میگیرد. چون در واقع «در اثنایی که» هیچ معنایی ندارد. مثلاً ناخودآگاه در فکر بازی کودکان بودم و آن را برآیند ناچیزی از کارکرد عناصر طبیعی، از جمله آگاهی از لذت شیرجه زدن، انقباض ماهیچهای، تنفس حین شنا کردن... میپنداشتم. چهطور به برآمدگیهای سنگی زیر امواج دریا نمیخوردند؟ چهطور دقیقاً در چند سانتیمتری صخرهای به آب فرود میآمدند که اگر به آن میخوردند با نوازشِ صلبِ مدوساگونهاش جانشان را میگرفت؟ پاسخْ عادت بود. حتماً هر روز عصر همین کار را میکردند و این سبب میشد بازیشان وزن لازم را داشته باشد تا به افسانه بدل شود. این کودکان خود بخشی از عادات ساحل ماکوتو بودند، اما افسانه نیز یکجور عادت است و آن زمانِ روز هم، دقیقاً آن ساعت، تاریکروشن غروب استوا، که زود میرسد و درعینحال تأخیر بسیار دارد، که هماهنگی باشکوهی دارد، بخشی از این عادت بود...
واقعا نفهمیدم چی شد...استعاره ای بود؟ تخیلی بود؟ یه نویسنده است که همزمان زیست شناسه شروع میکنه به تاگ سازی ( تولید انسان به وسیله دستگاه) ولی یه اشتباه تقریبا کوچولو میکنه و یه سری داستان رخ میده. من واقعا
برای نوشتن نظر این کتاب، لازم بود یکم از خوندنش بگذره و ذهنم نظم بگیره. کتاب سختی بود، حجمش کمه اما خوندنش زمان زیادی میبره. داستان اصلی ربطی به ادبیات نداره و فقط در محل "کنگره" اتفاق میفته. سزار درباره