دانلود و خرید کتاب تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس میرچا الیاده ترجمه بهزاد سالکی
تصویر جلد کتاب تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس

کتاب تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس

معرفی کتاب تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس

«تاریخ اندیشه های دینی»آخرین کتابی است که میرچا الیاده در اواخر عمر خود تألیف نموده و درواقع آخرین اثر تألیفی او به شمار می‌رود. نتیجۀ ده‌ها سال تحقیق و مطالعه در تجربۀ دینی نوع انسان از ادیان ابتدایی و ما قبل تاریخ تا ادیان پیشرفته و تاریخی در این کتاب به کمال می‌رسد. بینش عمیق الیاده دربارۀ پدیده‌های دینی از کهن‌ترین ایام تا دورۀ جدید بهترین راهنما برای شناخت این پدیده‌ها با رویکرد و نگاهی تازه‌تر به این میراث‌های تجربۀ دینی انسان است. در این کتاب الیاده به بررسی تاریخ اندیشۀ دینی از عصر حجر تا آیین‌های سرّی الئوسی، از گوتمه بودا تا پیروزی مسیحیت و از ظهور اسلام تا عصر اصلاحات دینی، می‌پردازد. از مزایای کتاب حاضر بخش «وضعیت حاضر مطالعات دینی» است که در آن جدیدترین آثار، ترجمه‌ها، و تحقیقات معتبر دربارۀ هر یک از ادیان مورد بررسی انتقادی قرار می‌گیرد.
تاریخ اندیشه‌های دینی(۲) از گوتمه بودا تا پیروزی مسیحیت
میرچا الیاده
تاریخ اندیشه‌های دینی (۳) از محمد(ص) تا عصر اصلاحات
میرچا الیاده
در پی سرچشمه‌های ادیان
میرچا الیاده
اسطوره، رویا، راز
میرچا الیاده
آیین‌ها و نمادهای تشرف: اسرار تولد و نوزایی
میرچا الیاده
اسطوره و واقعیت
میرچا الیاده
هزارتوی آزمون های دشوار
میرچا الیاده
هنر اسرار آمیز
میرچا الیاده
تصاویر و نمادها
محمدکاظم مهاجری
قهرمانان تاریخ
ویل دورانت
دعوت به فلسفه؛ عشق به حکمت و جستجوی راه‌های نو در فلسفه
ویل دورانت
ستون‌های فلسفه: آنچه که لازم است درباره متفکرین بزرگ بدانید
جیمز مانیون
فلسفه عیسی
داگلاس گروتوس
۴۲ اندیشه ناب (تأمّلاتی درباره زندگی، جهان و هر آن چیزِ دیگر)
مارک ورنون
فهم فلسفه‌‫: اندیشه در روزگار باستان و دوره یونانی‌مابی
جون. ا پرایس
سرود رستگاری
داتا تریا
بودیسم و صوفیسم
سیدعبدالحمید ضیایی
فهم فلسفه: فلسفه در قرون وسطی و دوران تجدد
جون. ا پرایس
دیوان غربی - شرقی
یوهان ولفگانگ فون گوته
فهم فلسفه: اندیشه معاصر
رضا علیزاده
یوسف صابری
۱۳۹۹/۰۱/۲۸

من فقط جلد اولش رو خوندم(بجز بخش مربوط به دین زرتشت)در کل کتاب عالی هست و در تخصص میرچا الیاده کسی شک نداره.خیلی توصیه میکنم.هم این کتاب هم کتابای دیگه میرچا الیاده رو😉

pejmannavi
۱۳۹۸/۰۳/۱۵

واقعاکه" مگه از این کتاب بهترم هست؟" مجموعه سه جلدی درباره دین. اگه ذره ای به تحقیق درباره دین علاقمندین "باید" از این کتاب شروع کنید.

nimagolban
۱۳۹۹/۰۱/۲۰

به نظرم اگه به مطالعه درباره ادیان علاقه دارین جلد 2 و3 این مجموعه برای شما بهتره .من نزدیک 100 صفحه از این جلد رو مطالعه کردم ولی با شک و تردید زیاد ناشی از کمبود اطلاعات مرتبط با دوره

- بیشتر
gkamarei
۱۴۰۱/۰۷/۱۰

مقدمه خانم غرویان رسا، روان و جالب بود. ترجمه چنین متونی کار آسانی نیست و شایسته است که مترجم تمامی متن را یکبار دیگر مرور کند و ناهمواریهای آنرا اصلاح کند وی به دست ویراستارانی بسپارد که این کار را

- بیشتر
sasan
۱۳۹۹/۰۶/۱۴

متاسفانه ترجمه بسیار ضعیف و نارسا و غیرقابل خواندنه به طوری که بعد از ۱۰ صفحه مطالعه کتاب رو رها کردم. لطفا ترجمه آقای مانی صالحی علامه(نشر نیلوفر) رو در دسترس قرار بدید.

reza z
۱۴۰۳/۰۵/۱۹

امتیاز رو به خاطر نظر مجبور شدم بدم سوالم اینه که چرا یه ویراستاری ساده رو این کتاب انجام نگرفته؟؟

سیاوش
۱۴۰۳/۰۲/۲۸

فوق العاده

delfan
۱۴۰۲/۰۲/۰۴

بدون شک میرچا الیاده از بزرگترین اسطوره شناسان و دین پژوهان جهان است و در این زمینه کارهای بزرگی انجام داده است . این کتاب از مهمترین منابع دین پژوهی است که علاوه بر سیر تاریخی دین از بُعد پدیدارشناسی به

- بیشتر
و تجربۀ دینی اساس فرهنگ انسان را تشکیل می‌دهد. به عقیدۀ او تاریخ اندیشه‌های دینی، همان تاریخ روح انسان و فهم انسانی از معنای هستی است. اسطوره، داستان تاریخ مقدس و روایت شیوه‌ای است که قبل از آغاز زمان و فراتر از ساختارها و محدودیت‌های هستی تاریخی واقعیت مستقل خود را داشت. الیاده در همۀ آثار خود معتقد است که تجربۀ دینی استقلال خاص خود را دارد و به هیچ نحوۀ وجودی دیگری قابل تقلیل نیست. به عقیدۀ او، دین را باید به زبان خاص آن شناخت و نه صرفاً برحسب مقولات جامعه‌شناسی، روان‌شناختی یا دیگر شاخه‌های معرفت بشری.
mhzm
در مناطق بین‌النهرینی از ستیز بین خدایان طبیعت،‌ اِل خدای سامی به تخت می‌نشیند؛‌ و آیندۀ دینی جدیدی به نام یهودیت را در نطفۀ خود می‌پروراند. به گفتۀ الیاده دین اسرائیل فی‌الواقع دین توراتی (مجموعۀ متن‌ها) است، یعنی از متونی متعلق به اعصار و جهت‌گیری‌های مختلف تشکیل می‌شود که بی‌گمان نمایانگر روایاتی دینی با قدمت بسیار زیادند. اما طی چندین قرن و در محیط‌های متفاوت دوباره تفسیر، تصحیح و تحریر شده‌اند. نویسندگان جدید، تاریخ دین اسرائیل را با ابراهیم شروع می‌کنند،‌ و این‌که خداوند او را برای تصاحب کنعان انتخاب کرد؛ و سپس در بازنویسی‌های جدیدتر تورات، روایات مربوط به کیهان‌آفرینی‌ها،‌ به‌غیر از توفان نوح را حذف کرده و صرفاً به تاریخ پرداخته‌اند، یعنی تاریخ رابطۀ خود با خداوند؛ از این‌رو خاستگاه‌ها حتی آفرینش انسان در دین یهودی چندان اهمیتی ندارد و فقط آنچه مهم است این‌که فرزندان اسرائیل باید مطیع و مومن به یهوه باشند. به‌عبارتی، عبرانی‌ها به تاریخ مقدس یعنی به روابط خود با خداوند بیش از تاریخ خاستگاه‌ها که رویدادهای حیرت‌انگیز و اسطوره‌های آغازین را روایت می‌کنند علاقه‌مند بودند.
mhzm
انسان نتیجۀ نهایی تصمیمی است که در "آغازهای زمان" گرفته شد: کشتن برای زنده ماندن. خلاصۀ کلام، انسان‌نماها با گوشت‌خوار شدن موفق شدند نیاکان خود را پشت‌سر بگذارند.
noir
ای پروردگار من، بنده‌ات را به خاک مذلت میفکن. خطاهای من هفت برابر این است. خطاهای مرا عفو کن."(۲۶) در سرودهای توبه‌آمیز گوینده خطای خود را می‌پذیرد و با صدای بلند به گناهان خود اعتراف می‌کند. این اعتراف با حرکات عبادی دقیق مانند زانوزدن، خضوع و "مالیدن بینی برخاک" همراه است. خدایان بزرگ ــ آن، اِن ـ لیل واِآ ــ به‌تدریج برتری خود را در عبادت از دست می‌دهند. عبادت‌کنندگان به جای مردوک یا خدایان ستاره‌ای خود، ایشتار و به ویژه شمش را مخاطب قرار می‌دهند.
حمیدرضا
ذکر، نام و واژۀ اورشلیم است که نام کهن منطقه‌ای در غرب آسیا و در اساطیر بین‌النهرینی است. برای مسلمانان زمانی این نام معروف شد که پیامبر تغییر قبله را اعلام می‌کند و در گردشی زبان‌شناختی در عربی، بیت مقدس (بیت‌المقدس) می‌شود. وگرنه اورشلیم واژه‌ای سومری است و در زبان عبری تبدیل به جروزالم یا یروزالم و همان دارالسلام به معنای مکان صلح شده است،
mhzm
می‌کند: زمان خطی جای زمان ادواری را می‌گیرد؛ و دوم، پایان جهان نزدیک است و تنها نجات‌بخش در پایان دورۀ تاریکی از راه می‌رسد و جهان را از عدالت پر می‌سازد...
mhzm
انسان فراخوانده می‌شود از نمونۀ اهورا مزدا پیروی کند اما در انتخاب خود آزاد است. او احساس نمی‌کند که بنده یا خادم خداوند است (آن‌گونه که پرستندگان وارونا، یهوه و الله می‌پذیرند که چنین باشند).
سیاوش
انسان ابزارساز (Homo Faber) درعین‌حال انسان بازی‌ساز (Homo Ludens)، انسان هوشمند (Homo Sapiens) و انسان دین‌ورز (Homo Religiosus) بود.
noir
در نظر شکارچیان ابتدایی (۵) حیوانات مشابهت زیادی به انسان‌ها داشتند اما دارای قدرت‌های مافوق‌طبیعی بودند. آنان براین باورند که انسان می‌تواند به صورت حیوان درآید و برعکس؛ ارواح مردگان می‌توانند وارد بدن حیوانات شوند؛ و سرانجام این‌که، روابط مرموزی بین یک شخص خاص و یک حیوان خاص وجود دارد (این رابطه "ناگوالسیم" خوانده می‌شد.)
noir
"هر ابداع و نوآوری با خود خطر مرگ دسته‌جمعی را نیز به همراه آورده است" (آندره وارانیاک). بی‌تحرکی فنی انسان‌های اولیه بقای آن‌ها را تضمین می‌کرد.
noir
یکی از زیباترین نیایش‌های بابلی خطاب به همۀ خدایان سروده شده است حتی به خدایانی که نیایش کننده اذعان می‌کند او را نمی‌شناسد: "ای پروردگار ... گناهان من بزرگ‌اند.... ای خدایی که نمی‌شناسمت، گناهانم بزرگ‌اند ... ای الهه‌ای که تو را نمی‌شناسم، گناهان من بزرگ‌اند... آدمی هیچ چیزی نمی‌داند، خواه او مرتکب گناه شود یا عمل نیک انجام دهد، او حتی نمی‌داند... ای پروردگار من، بنده‌ات را به خاک مذلت میفکن. خطاهای من هفت برابر این است.
حمیدرضا
با وجود این، انتساب ویژگی‌های دینی سامی به ساختارهای کهن‌تر افزوده شد. اولین تغییر آن است که دو خدای "ملی" ــ مردوک بابلی و بعداً آسور آشوری ــ تا مرتبۀ خدایان جهانی بالابرده می‌شوند. اهمیتی که نیایش‌های فردی و سرودهای توبه‌آمیز در این کیش پیدا می‌کنند به همان اندازه قابل توجه است
حمیدرضا
در بسیاری از روایات، توفان نتیجۀ گناهان قصور در اجرای نیایش بشر است. گاهی خیلی ساده، گناه به سبب آرزوی موجودی الهی بودن برای خاتمه دادن به حیات انسانی است. تعیین علت توفان در روایت بین‌النهرینی دشوار است. برخی اشارات حاکی از این است که خدایان به دلیل عمل "گنه‌کاران" به این تصمیم رسیدند. برطبق روایت دیگر، خشم اِن ـ لیل به‌واسطۀ "غوغایی" که بشر به پا کرد، برانگیخته شد. (۱۶)
حمیدرضا
برطبق روایت سومری، پس از آفرینش انسان یک ایزد پنج شهر را بنیاد نهاد؛ او این شهرها را در "مکان‌های پاک ساخت، نام‌هایی بر آن‌ها نهاد، و آن‌ها را به نیایشگاه‌های آیینی تقسیم کرد."(۱۰) از آن زمان به بعد خدایان رضایت دادند تا نقشه‌های شهرها و عبادتگاه‌ها مستقیماً به فرمانروایان بخشیده شود. شاه گودآ در خوابی الهۀ نیدابا را می‌بیند که پارچه‌نوشته‌ای را به او نشان می‌دهد که روی آن ستاره‌های بخشنده و خدایی که نقشۀ معبد را به او نشان می‌دهد نام برده می‌شوند. (۱۱) می‌توان گفت که نمونه‌های معبد و شهر "متعالی"اند زیرا از پیش در آسمان وجود داشته‌اند. شهرهای بابلی نمونه‌های ازلی خود را در صور فلکی داشتند: سیپار در سرطان، نینوا در دُب‌اکبر، آسور در سماک رامح و غیر آن. (۱۲) این مفهوم در شرق باستان فراگیر است.
حمیدرضا
مقارن اواسط هزارۀ ششم دهکده‌هایی که با خندق‌ها و دیوارها محافظت می‌شوند و قادرند هزار نفر را در خود جای دهند روبه افزایش است. (۴۵) شمار زیاد محراب‌ها و نیایشگاه‌ها و نیز اشیای گوناگون آیینی گواه یک دین کاملاً سازمان‌یافته هستند. در لایه‌های سنگی سایت کاوش گاسچوراله متعلق به دورۀ انتقالی بین عصر نوسنگی و عصر مفرغ در ۶۰ کیلومتری شمال بخارست، حفاری‌ها معبدی را آشکار ساخت که دیوارهای آن با خطوط مارپیچ زیبا به رنگ قرمز و سبز بر روی زمینه‌ای سفید و مایل به زرد نقاشی شده بود. هیچ مجسمه‌ای وجود نداشت اما وجود ستونی به بلندی دو متر و نیز ستونی کوچک‌تر به کیش ستون مقدس یا نماد محورکیهانی اشاره می‌کنند. (۴۶)
حمیدرضا
نقش برجسته‌های خدای مؤنث که گاهی دو متر طول دارند از گچ، چوب یا گل‌رس ساخته شده‌اند و سرگاوهای نر (تجلی خدا) به دیوارها چسبانده شده است. ترسیمات جنسی به چشم نمی‌خورد اما سینۀ زن و شاخ گاو ــ نمادهای حیات ــ گاهی با هم تصویر شده‌اند. در یکی از نیایشگاه‌ها (حدود ۶۲۰۰ ق. م) چهار جمجمۀ مرد در زیر سر گاوهای چسبیده به دیوار قرار داشتند.
حمیدرضا
به‌نظر می‌رسد باور به حیات پس از مرگ، از کهن‌ترین ادوار، براساس استفاده از رنگ اُخرایی سرخ به‌منزلۀ یک جانشین آیینی برای خون و از آن‌جا هم‌چون نماد زندگی اثبات می‌شود.
noir
مسألۀ " فرایند انسان شدن" به‌رغم اهمیت فراوانی که برای شناخت پدیدۀ دینی دارد، فعلاً مورد بحث ما در این‌جا نیست. کافی است به‌یادآوریم که وضعیت قائم یا (راست ایستادن) پیشاپیش نشانۀ فراتر رفتن از شرایط ویژۀ نخستی‌هاست.
mhzm
کار سخت و زمانبر و البته طاقت‌فرسای ترجمۀ سه جلد تاریخ اندیشه‌های دینی را دکتر بهزاد سالکی به بهترین نحو انجام داده است
mhzm
از همه مهم‌تر، اثری را در دسترس ما گذاشته که با خواندن و درک آن می‌توانیم تفاوت‌های فرهنگی و اخلاقی را در رفتار ایمانی امروزین پیروان ادیان موجود درک کنیم. زیرا با اتمام دورۀ ادیان روایی، ادیان وارد لایه‌های حکومتی شدند و شکل و شمایلی سازمان‌یافته پیدا کردند. چنین ویژگی‌هایی خاص تمامی ادیان وحدت‌گرا و توحیدی از زمان آمون هوتپ چهارم، پادشاه مصر، و الگوی نمونه‌ای برای ادیان بعدی بود.
mhzm

حجم

۸۳۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۶۴۸ صفحه

حجم

۸۳۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۶۴۸ صفحه

قیمت:
۲۷۲,۰۰۰
۱۳۶,۰۰۰
۵۰%
تومان