کتاب برگزیده مقالات والتر بنیامین
معرفی کتاب برگزیده مقالات والتر بنیامین
رویا منجم در این کتاب برگزیدهای از مقالات والتر بنیامین (بنجامین ) فیلسوف آلمانی، شامل کار هنر در دوران بازتولید مکانیکی رسالههایی در باب مفهوم تاریخ نقد خشونت و... را گردآوری کرده است.
خواندن کتاب برگزیدهی مقالات والتر بنیامین (بنجامین) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
علاقهمندان به فلسفه و تاریخ و جامعهشناسی را به خواندن مجموعه مقالات والتر بنیامین دعوت میکنیم.
درباره والتر بنیامین (بنجامین)
والتر بندیس شونفلایز بنجامین در ۱۵ ژوئیه ۱۸۹۲ در خانوادهای ثروتمند از یهودیان آشکنازی در برلن به دنیا آمد. در ۱۹۱۲ در سن بیست سالگی وارد دانشگاه آلبرت لودویگ فرایبورگ شد و سپس به دانشگاه برلن رفت تا فلسفه بخواند. در ۱۹۱۹ تز دکترای خود را به نام "مفهوم نقد هنری در رمانتیسیسم آلمانی" به دانشگاه برن سوئیس ارائه داد که مورد ستایش قرار گرفت پس از
گذراندن یک دوره بیکاری، نگارش کتاب و ماجراهای عاشقانه، در دوران میان ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۳ خرج زندگی خود را از راه نقد ادبی، ترجمه و مقالهنویسی برای مجلات درمیآورد که باعث شد با شماری از روشنفکران چپ، از جمله برتولت برشت آشنا شود. با روی کارآمدن نازیها در ۱۹۳۳ بنجامین و به دنبالش آدورنو، برشت و بسیاری از دوستان یهودی دیگرشان آلمان نازیها را برای همیشه ترک کردند. در همین سالها بنیامین شروع به کار برای مرکز پژوهشهای اجتماعی، حال با مدیریت مکس هورکهایمر کرد و در همین دوره بود که برخی از تأثیرگذارترین مقالههای خود را برای مجلههای ادبی نوشت، از جمله خوانش جاهطلبانه (و در نتیجه ناتمام) گذرگاههای طاقی بودلر در چارچوب سرمایهداری سدهٔ نوزدهم و کار هنری در دوران بازتولید مکانیکی را.
با شروع جنگ جهانی دوم بنجامین برای مدتی زودگذر در "اردوگاه کار" که برای شهروندان آلمانی در ۱۹۳۹ برپا شده بود، زندانی شد. چند ماه بعد که آزاد شد به پاریس بازگشت و به کارش روی پروژهٔ گذرگاههای طاقی در کتابخانهٔ ملی ادامه داد. با پیشروی نازیها در تابستان ۱۹۴۰ و گریختن بنجامین از پاریس یادداشتهایش برای این پژوهش ناتمام در دستان امن دوست کتابدار و نویسندهاش جورج باتای ماند. بنجامین به شهر مو رفت که دستههای بزرگی از نازیها در آن اقامت داشتند و شاید خطرناکترین جا در فرانسه در دوران نخست اشغالش بود. برای همین ناگزیر شد به فرار ادامه دهد و از گذرگاه نامداری میان فرانسه و اسپانیا بگذرد تا سپس با کشتی به امریکا برود. به دلیل شرایط قلبی، گذر از این گذرگاه کوهستانی برایش گران تمام شد. هنگامی که دریافت برای ترک فرانسه نیاز به ویزا دارد، به شدت گرفتار نومیدی شد و در سن ۴۸ سالگی دست به خودکشی زد.
میراث بنجامین در اصل در دستان تئودور آدورنو و گرشوم شولم بود که پس از جنگ توانستند علاقه به کارهای او را زنده کنند. "روشنگریها" (۱۹۶۳)، سرآغازهای درام تراژیک آلمان (۱۹۷۷)، بازاندیشیها (۱۹۷۸)، خاطرات مسکو (۱۹۸۶) و گذرگاههای طاقی (۱۹۹۹) از جمله کارهای اوست که به چاپ رسیده است.
تأکید غیرعادی او بر مارکس (به دلیل دوری از دیالکتیک مارکس)، برداشتهای یهودی او از زمان مسیحایی همراه با تلاشهایش برای دور شدن از متافیزیک، ربط او را با اندیشهٔ امروز ماندگار کرده است.
حجم
۲۲۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۹۳ صفحه
حجم
۲۲۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۹۳ صفحه
نظرات کاربران
به نظرم این کتاب خوب ترجمه نشده و این جذابیت کتاب رو کم کرده.