کتاب پدران پسران و سرزمین بینشان
خواندن نظراتمعرفی کتاب پدران پسران و سرزمین بینشان
«پدران پسران و سرزمین بینشان» اثر تازه هشام مطر، نویسنده لیبیایی است که پیش از این رمان «در کشور مردان» او نامزد جایزه منبوکر شده بود. این اثر هشام مطر هم که داستان زندگی پدرش را بازگو میکند، جایزه پولیتزر ۲۰۱۷ را در بخش زندگینامه برای او به ارمغان آورد.
مطر در این کتاب، از سفر خود برای پیدا کردن پدر گمشدهاش میگوید. هشام نوزده ساله و در انگلیس دانشجو بود که پدرش ناپدید شد. او یک فعال سیاسی دوره حکومت قذافی بود. هشام هیچ وقت پدرش را دوباره ندید اما همیشه امیدوار بود که او زنده باشد. ٢٢ سال بعد هشام پس از فروپاشی نظام قذافی به لیبی برمیگردد تا دنبال راز ناپدید شدن پدرش بگردد و این کتاب، داستانی درباره یافتههای او است. هشام در این جستجو پای صحبت افرادی مینشیند که همه از رژیم قذافی زخم خورده و سالهایی از عمرشان را در زندانهای مخوف رژیم قذافی، خصوصاً زندان ابوسلیم، در بدترین شرایط سپری کردهاند.
هشام مطر با سبک خاص خود دراین داستان، خواننده را تا انتها دنبال خود میکشد، هدف کتاب تنها پدر هشام و سرنوشت او نیست بلکه روایت کردن سرنوشت همهی پدرها و پسرهایی است که سالها از یکدیگر و از سرزمینشان دور ماندهاند.
پنجشنبه های خانم جولیا
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس