کتاب دو جستار پیرامون آشویتس؛ کتاب سیاه ۲
خواندن نظراتمعرفی کتاب دو جستار پیرامون آشویتس؛ کتاب سیاه ۲
«دو جستار پیرامون آشویتس» دو مقاله از هانا ارنت و تئودور ادورنو درباره اردوگاههای یهودیان اشویتس است. آشویتس شامل سه اردوگاه اصلی بود. اتاقهای گاز و کورههای آدمسوزی برای اولین بار در این اردوگاه بهطور وسیع راهاندازی شدند. این مجموعه اردوگاهها تقریباً در ۳۷ مایلی غرب شهر کراکوف لهستان، نزدیک به مرز آلمان- لهستان (پیش از جنگ) در سیلسیا قرار داشتند. منطقهای که آلمان نازی بعد از تهاجم و غلبه بر لهستان در ۱۹۳۹ میلادی به صورت موقت آن را ضمیمه خاک خود نموده بود.
کمتر نامی را میتوان در تاریخ معاصر یافت که به اندازۀ آشویتس (و همزادان دیگرش در داخائو برکنائو و گوشه و کنار رایش هزارساله) حضوری زنده و فعال در یکایک صحنههای سیاسی جهان داشته باشند. نام آشویتس در گوشهای از جهان تبدیل به ابزاری برای سرکوب و غارت میشود و در گوشهای دیگر به پیرنگی ثابت در تبلیغات انتخاباتی؛ در نقطهای از جهان به بنیان تاریخ مبدل میشود و در گوشهای دیگر به زایدهای که میباید از تاریخ بیرون رود. با این همه اما تاریخ، اگر آن را به معنای بازخوانی واقعیاتِ رویداده در گذشتهای نه چندان دور در نظر آوریم، هنوز نتوانسته پاسخی قطعی به این معما بدهد.
هانا ارنت و تئودور ادورنو یهودی دو فیلسوف و جامعهشناس یهودی در این اثر کوشیدهاند تا مفاهیم رایج پیرامون آشویتس را تغییر دهند.
آشویتس، آنگونه که در این دو جستار تصویر شده است، مفهومی قومی یا نژادی نیست؛ مفهومی است که با تصویر سخیف «نژاد برتر» یا «قوم برگزیده» میستیزد و چشمان ژرفاندیش خود را نه به گذشتهای بحثبرانگیز، که به آیندهای نامحتوم از بربریت دوخته است. چنین آیندهای قابل پیشبینی است، قابل پیشگیری است و قابل درمان. آنچه آشویتس، در معنایی که آدورنو یا آرنت بدان مینگرند، به ما میآموزد، هزینۀ سکوت و شرارت ابتذال است؛ نه دستنامهای از راهبردهای هراس یا جزواتی آماری که بتوان دستهای آلوده را با صفحاتش تمیز کرد. این «آشویتس» است آنگونه که باید شناخت.
ساختار روان شناختی فاشیسم
در تقاطع سنت، فقر و جنسیتسپیده ثقفیان
نقاشی زندگی پست مدرن و چند مقاله دیگرعلی گلستانه
سوسیالیسم و بلشویسممارسل موس
۱۷,۵۰۰۵۰%
آشویتس! دو جستار پیرامون آشویتس کتابی کوتاه از نظرگاه دو جامعه شناس و فیلسوف معاصر که به بررسی موجودیتی عظیم و هولناک به نام آشویتس می پردازند. حقیقتاً درک و تصور اینکه انسان تا به کجا پیش می رود که به راحتی می
کتاب خوب بود ولی ترجمه خیلی سنگین و بی ارتباط به محتوای متن بود,اگه ترجمه دیگه ای هست برای خوانندگان بعدی حتما بذارید,
ترجمه بسیار بسیار بد جملات گنگ و سخت فهم که باعث میشه نتونم درباره کتاب قضاوت کنم. از خوندنش پشیمونم.
کمی در ترجمه گیر کردم و بارها نوشته های مهم را خواندم تا فهمیدم اما در مجموع روند تبدیل یک انسان عادی به یک موجود شرور و جنایت کار را نشان می دهد اینکه چگونه انسان های عادی می توانند
یک اثر درخشان
کتاب خوبی که واقعا ارزش مطالعه داره. هرچند ترجمه یا ویرایش یک مقدار روان خوانی رو تحت تاثیر قرار میده، اما هنوز هم عالیه.
کتابی دربارهٔ حکومت انسانهای میانمایه، بدعقلی در برخورد با انسانها و بیتوجهی به وجدان. به قولِ آدورنو: آنچه مهم است، تکرار نشدن آشویتس است. متأسفانه ویرایش بد و نامناسب فهم متن کتاب را دشوار کرده است.
آدورنو و آرنت از مهمترین نظریه پردازها بودن و مقاله هاشون تو این کتاب مکمل و پوشش دهنده هم در رابطه با داستان آشویتس ( نه به معنای مکان و زمان ) و بحث آموزش بوده .