کتاب شرق غرب
دستهبندی:
امتیاز:
از ۹ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب شرق غرب
«شرقِ غرب (کشوری به روایت قصهها)» مجموعه ۷ داستان از میروسلاو پِنکوف، نویسنده بلغار و برنده جایزه پن/ اُهنری و جایزه داستان کوتاه بی.بی.سی (۲۰۱۲) است.
این داستانها، روایتهایی از حال و گذشته بلغارستانند. داستانهایی از جنگهای آزادسازی کشور از دست عثمانی، جنگهای بالکان، استبداد و سقوط کمونیسم و امروز بلغارستان.
در این اثر، تاریخ یک کشور از لابهلای زندگی افراد روایت میشود و تصویری یکپارچه از حال و گذشته بلغارستان به خواننده میدهد:
«سال ۱۹۴۴ بود. پدربزرگ اواسط دههٔ بیست عمرش بود. صورتش خشن اما زیبا بود. دماغش تیز بود. چشمانش با برقِ چیزی نو و عظیم میدرخشید که میخواست دنیا را عمیقاً دگرگون کند. او فقیر بود. اغلب به من میگفت «صبحانه نان و سیب ترش میخوردم. ناهار نان و سیب ترش. و شام فقط سیب ترش، چون وقت شام، نان تمام شده بود.»برای همین وقتی کمونیستها به روستایشان آمدند تا غذا بدزدند، به آنها پیوست».
پنکوف در این اثر با نثری غنی و روایتی دلنشین، شخصیتهایی فراموشنشدنی خلق کرده است تا روایتگر تاریخ و آدمهایش باشند.
پایان شاد؛ گزیدهای از داستانهای معاصر روسیه
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس
بنیان های خیر عمومی؛ سبک زندگی خداگونهمحمد باقریان
این کتاب عالیه. ایدهها فوقالعادهست! همراهکننده و جذاب!
فعلا فقط داستان اول رو خوندم، اما تا اینجا عالی بوده.
از این نویسنده داستانی را در مجموعه ی "خریدن لنین" خوانده ام. بسیار تاثیر گذار بود. اما در باره ی این کتاب... انگار که : "در آستانه ی آیینه چنان در خویشتن نظر کنیم که به وحشت از بلند فریادوار گداری به اعماق
شرق غرب مانند اکثر داستانهایی که نویسندگان اروپای شرقی که دوران جنگ سرد و بلوکبندی شرق و غرب را تجربه کردهاند، مینویسند، طنز تلخی دارد. ما به دلیل جغرافیای متفاوت خود نمیتوانیم همهی آنچه را در این روایتها میگذرد درک