کتاب دیکته و زاویه
خواندن نظراتمعرفی کتاب دیکته و زاویه
کتاب حاضر، مشتمل بر دو نمایشنامه از غلامحسین ساعدی، نویسنده معروف ایرانی با عنوانهای «دیکته» و «زاویه» است. نویسنده با درک خاصی از شخصیتهای روانپریش و آشفته ذهن و کشف دردها و آسیبهای روحی آنان، توانست بهخوبی از این کاراکترها در داستانهای خود بهره گیرد. فضای داستانها و نمایشنامههای وی آکنده از درهمآمیختگی کابوس و واقعیت است که فضایی وهمناک به آثارش میدهد. در نمایشنامه دیکته میخوانیم: «خب، خب، خب. مثلاینکه نوبت شماس. بسیار خب، امیدوارم که خوب، خیلی خوب از عهده امتحان برآیی. پیش ما و پیش دیگران و پیش خودت حتی روسفید باشی».
غلامحسین ساعدی در (۱۳۱۴) در تبریز دیده به جهان گشود ، او با نام مستعار گوهر مراد بیشتر آثار نمایشی خود را به چاپ سپرد.
در دانشگاه های تبریز و تهران پزشکی و روانپزشکی خواند. با درک خاصی از شخصیتهای روانپریش و آشفته ذهن و کشف دردها و آسیبهای روانی آنان، توانست به خوبی از این کارکترها در داستانهای خود بهرهگیرد. فضای داستانها و نمایشنامههایش آکنده از درهم آمیختگی کابوس و واقعیت است که فضایی وهمناک به آثارش میدهد.
اولین مجموعه داستانش در (۱۳۲۹) به نام شب نشینی باشکوه منتشر شد. در مجموعه داستان به هم پیوسته عزاداران بیل (۱۳۴۲)، توپ و ترس و لرز (۱۳۴۶) از بدویت جغرافیایی برای ترسیم فضایی شگفتی آفرین و ترسناک به خوبی بهره میجوید.
ساعدی در ۱۳۶۴ در فرانسه در گذشت و در جوار صادق هدایت به خاک سپرده شد.
آی بی کلاه، آی با کلاه
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
بیش از هر چیز برای من یادآور پرندگویی های فلسفی بکت است که بومی شده. دیکته رو دوست داشتم و زاویه رو دوست تر. چه شخصیت های ابزوردی که همه با هم مخالف. چقدر جذاب شروع و پایانش که رفتگری
فیلم کوتاه «دو با دو» حدس میزنم از روی این نمایشنامه اقتباس شده.
خوب بود
نمایشنامه زاویه منو یاد کلاب هاوس انداخت :))
عالی
این کتاب شامل دو نمایشنامهی درجه یک با فضای سیاسی اجتماعی با قلم جناب ساعدی، برای همین امروز هست. کوتاه، مفید، قابل تامل و خیلی ملموس. نمایشنامهی دیکته من رو یاد فیلم «دو با دو» انداخت.
دیکته و زاویه؛ دونمایشنامه کوتاه و روان از غلامحسین ساعدی هستند که به نقد خفقان اجتماعی و سیاسی و گروههای مختلف مردم به ویژه روشنفکران میپردازد. نکته مورد علاقمه من در این اثر این است که مفاهیم ساختگی جز ایمان
سلام من سال هاست بیکار و بی پولم کلی هم کتاب کسب و کار خریدم به امید کار و پول اما هیچ فایده نداره واقعا داغون و خیلی شدم هیچ کسم کمکم نکرده کاش کمی پول داشتم وضعیتم این طوری