کتاب سفر به سرزمین آریاییها (سفرنامه افغانستان)
خواندن نظراتمعرفی کتاب سفر به سرزمین آریاییها (سفرنامه افغانستان)
امیر هاشمی مقدم (-۱۳۶۰) در «سفر به سرزمین آریاییها» از سفر خود به کشور افغانستان، همسایه شرقی کشور و بخش همیشگی و جداییناپذیر قلمرو فرهنگی سرزمین ایران و «خراسان بزرگ» نوشتهاست.
در مقدمه کتاب نویسنده دلیل سفر خود به این کشور را این گونه نوشتهاست:
اینکه چرا آرزویم دیدن افغانستان بود، به نظر خودم جای هیچ توضیحی ندارد. اینجا بخشی از حوزهای است که ما آن را ایران بزرگ فرهنگی (و نه سیاسی) مینامیم؛ هرچند بسیاری از دوستان افغانستانی ترجیح میدهند به مرکز خراسان بزرگ بودن اینجا اشاره کنند. خراسان بزرگ در کشورهایی چون ایران، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و بخش اویغور کشور چین پراکنده شده است و افغانستان تنها کشوری است که با همه این کشورها مرز مشترک دارد.
در این سفرنامه شما با شهرها و مناطق مهم این کشور مانند هرات، بامیان، کابل، مزارشریف و بلخ و پیشینه و فرهنگ و شناسنامهشان آشنا و بیشک عاشق این سرزمین رویایی خواهیدشد.
در پایتخت فراموشی
کفش های مجنون گم گشتعبدالرضا رضائینیا
آسمان شیشه ای نیست!مرتضی انصاری زاده
تشیع علوی و تشیع صفویعلی شریعتی
دوست داشتن از عشق برتر است و عشق فرزندعلی شریعتی
سالها پیش، همان زمانی که جانستان کابلستان رضا امیر خانی منتشر شد، خواندمش و احترامم به افغان های عزیز دو چندان شد.. این کتاب مکمل بسیار خوبی بر اون کتابِ... در کل خواندن سفرنامه و تاریخ چنین کشورهایی برای خیلی از ماها
افغانستان سرزمین زیبایی ها! دوستم در سفر به افغانستان میگفت اونجا در پروازها خبری از پروتوکُل هوانوردی نیست! خلبان میگه :برج مراقبت مِی خواهم پّرٓه کِنِم برج مراقبتم میگه: مِیْ تٓوانِی پّٓرٓ ه کِنِی! کتابی زیباست! به اهل فرهنگ هنر و ادبیات کهن فارسی
دمش گرم بابا بعد کتاب جانستان کابلستان فک نمیکردم بازم از اینجور نویسنده هایی ک بدون تعصب در مورد وطن من مینویسند وجود داشته باشه... برای من ک هیچ وخت وطنم رو ب چشم ندیدم خیلی جالبه سفرنامه افغانستان.. امیدوارم
کتاب خیلی خوبی بود، متن کتاب هم روان بود و نویسنده به جزئیات زیادی اشاره کرده که نشان از دقت نظر نویسنده داره، فقط در مواردی زیادی به تاریخ پرداخته که باعث ملال خواننده میشه.
خیلی عالی بود سفری جذاب به افغانستان . جایی که آرزو دارم روزی ببینم
درکل خیلی برام جداب نبود و نتونستم تا آخر بخونم... نویسنده به مکان های تاریخی افغانستان خیلی علاقه داشت که برام جالب نبود درباره تک تک مکان های تاریخی افغانستان با جزئیات بخوام بدونم. همچنان معتقدم هیچی جانستان کابلستان نمیشه
کتاب بسیار جالبیه. هم عمق داستان که به فرهنگ و عادات و آداب و رسوم برمیگرده، هم اتفاقات جالب و عجیبی که رخ میده و هم نوع نوشتاری که نویسنده انتخاب کرده که جذابیت ماجراها رو بیشتر میکنه
کتاب خوبی بود و خوندنش رو حتما پیشنهاد میکنم اما به یک دلیل پنج ستاره بهش نمیدم و اون اینه که کتاب این حس را القا میکنه که برای دفاع از مردم افغانستان باید مردم ایران رو تخریب کرد! نویسنده
خیلی برام جالب بود که درباره کشور همسایه مون که بهترین دوستم از اونجاست اطلاعات خوبی بدست بیارم انگار که خودم اونجا رفته باشم. از مقدمه اش میشه فهمید که نویسنده بی طرف نگاه می کنه و نظراتش رو با
روایت جالبی بود پسندیدم حتمن مطالعه فرمایید