کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم اثر سوهیون کیم | معرفی و دانلود
تصویر جلد کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

معرفی کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم با عنوان انگلیسی I Decided To Live As Me، نوشته‌ی سوهیون کیم، نویسنده‌ی اهل کره‌جنوبی است. این کتاب با زبانی ساده اما تأثیرگذار به شناخت و پذیرش خود واقعی‌مان بدون ترس از قضاوت دیگران می‌پردازد. انتشارات آتیسا این اثر را با ترجمه‌ی روان و دلنشین زهرا جیرانی منتشر کرده است. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی و صوتی آن را از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم نوشته‌ی سوهیون کیم، نخست در سال ۲۰۱۹ در کشور کره‌جنوبی منتشر شد و تاکنون به اکثر زبان‌های زنده دنیا ترجمه شده است. این اثر در دسته‌بندی موفقیت و خودیاری و روان‌شناسی عمومی قرار دارد و ترکیبی از نوشته‌های انگیزشی و یادداشت‌های شخصی و تصویرسازی‌های هنری است.

نویسنده با زبانی ساده و صمیمی، درباره‌ی مفاهیم عمیقی مثل پذیرش خود، عشق به خویشتن، چگونگی رهایی از مقایسه‌ی خود با دیگران و زندگی اصیل صحبت می‌کند. این کتاب برخلاف بسیاری از آثار خودیاری که لحنی دستوری دارند، بیشتر شبیه به یک گفت‌وگوی دوستانه میان نویسنده و خواننده است. به عبارتی، سوهیون کیم در جایگاه یک مشاور یا استاد ظاهر نمی‌شود، بلکه به‌عنوان یک دوست تجربه‌‌ی خود را از اضطراب، ترس و فشار اجتماعی بازگو می‌کند. همین صداقت و سادگی باعث شده تا خوانندگان به‌راحتی با آن ارتباط برقرار کنند.

درون‌مایه‌ی اصلی کتاب، یافتن آرامش از طریق پذیرش خودِ واقعی است. نویسنده باور دارد که بسیاری از رنج‌های انسان امروزی برگرفته از سعی او برای شبیه کردن خود به دیگران یا برآورده کردن انتظارات نابه‌جای جامعه است. او در نوشته‌هایش نشان می‌دهد که اگر انسان به جای تلاش برای کامل بودن، فقط خودش باشد، به آزادی و حس رضایت واقعی و آرامش درونی می‌رسد. یکی از نکاتی که این کتاب را متمایز می‌کند، ترکیب متن با تصویرسازی‌های مینیمال و آرامش‌بخش است. در هر صفحه، کنار جمله‌ها، طرح‌های ساده‌ای وجود دارد که مفاهیم کتاب را به‌زیبایی به تصویر می‌کشد. مثلاً یک تصویر کوچک از فردی که زیر باران ایستاده و خود را به آرامی در آغوش گرفته است، احساس آرامش درونی و پذیرش خویشتن را به مخاطب انتقال می‌دهد.

لحن کتاب بسیار آرام، شاعرانه و تأمل‌برانگیز است. جمله‌ها کوتاه‌اند، اما هر کدام معنا و حس عمیقی دارند. سوهیون کیم سعی نمی‌کند نسخه‌ای جهانی برای خوشبختی ارائه دهد، بلکه باور دارد که مسیر آرامش، برای هرکس متفاوت است، اما این مسیر از پذیرش خود آغاز می‌شود. به طور کلی، این کتاب به موضوعاتی مانند اضطراب اجتماعی، خستگی ذهنی، افسردگی، مقایسه با دیگران، احساس ناکافی بودن، و اهمیت مهربانی با خود می‌پردازد. نویسنده از تجربه‌ی شخصی خود الهام گرفته است، با این‌حال هر کسی می‌تواند از آموزه‌های او در زندگی خود بهره بگیرد.

نکته‌ی دیگر در مورد این کتاب، تأثیر آن از فرهنگ کره جنوبی است. در جامعه‌ای مانند کره که رقابت و ظاهر اهمیت زیادی دارد، این کتاب صدای متفاوتی بود. سوهیون کیم در مقابل فرهنگ کمال‌گرایی می‌ایستد و بیان می‌کند که لازم نیست همه بی‌نقص باشند تا احساس ارزشمندی کنند. همین دیدگاه تازه باعث شد کتاب به‌سرعت در بین جوانان محبوب شود و الهام‌بخش جنبشی شود که مردم را به پذیرش خویشتن برای رسیدن به آرامش و رضایت درونی دعوت کند.

خلاصه کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

محتوای کتاب در چند بخش اصلی تنظیم شده است که هر بخش موضوعی مشخص درباره‌ی زندگی، ذهن و رابطه‌ی انسان با خودش و دیگران دارد. با اینکه نویسنده ساختار خشک و رسمی ندارد، اما کتاب به‌صورت منظم و پیوسته در شش بخش اصلی نوشته شده است:

• بخش اول: پیام اصلی این بخش این است که باید خود را همان‌طور که هستیم بپذیریم، نه آن‌طور که جامعه از ما انتظار دارد. نویسنده در این بخش به این نکته تأکید می‌کند که ارزش ما درونی است و به تأیید دیگران وابسته نیست.
  • بخش دوم: در این بخش، نویسنده درباره‌ی اضطراب، ترس از شکست و حس ناکافی بودن صحبت می‌کند. او توضیح می‌دهد که بسیاری از نگرانی‌های ما ناشی از مقایسه با دیگران است و تا زمانی که به این مقایسه ادامه دهیم، آرامش پیدا نمی‌کنیم.
  • بخش سوم: در این قسمت، نویسنده درباره‌ی روابط انسانی و چگونگی حفظ تعادل میان دوست داشتن خود و درک تفاوت‌های دیگران صحبت می‌کند. او معتقد است اگر فرد خودش را نپذیرد، نمی‌تواند در رابطه با دیگران هم صادق و سالم باشد.
  • بخش چهارم: این بخش به بازنگری مفهوم خوشبختی می‌پردازد. او می‌گوید خوشبختی در چیزهای بزرگ یا رسیدن به موفقیت‌های خاص نیست، بلکه در سادگی‌ها و لحظه‌های کوچک زندگی روزمره نهفته است.
  • بخش پنجم:در بخش آخر، نویسنده به جمع‌بندی دیدگاه خود می‌پردازد. او نتیجه می‌گیرد که زندگی معنادار زمانی به‌دست می‌آید که انسان خودش را همان‌طور که هست دوست داشته باشد، از اشتباهاتش نترسد و به جای تلاش برای کامل بودن، به پیشرفت و رشد شخصی خود اهمیت دهد.
  • بخش ششم: پیام نهایی کتاب این است که واقعی بودن از کامل بودن مهم‌تر است و انسان زمانی به آرامش می‌رسد که خودش را قضاوت نکند.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

در دنیای امروز و با گسترش شبکه‌های اجتماعی، بیشتر ما درگیر مقایسه خود با دیگران و فشار اجتماعی برای کامل بودن هستیم. به عبارتی، همواره تلاش می‌کنیم در تحصیل، کار، ظاهر و حتی روابط، بهترین باشیم. اما در این مسیر، اغلب هویت منحصربه‌فرد خود را فراموش می‌کنیم و از تجربه‌ی عشق به خویشتن و حس رضایت درونی محروم می‌مانیم. کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم یادآور می‌شود که آرامش در پذیرش خویشتن است، نه در رقابت بی‌پایان با دیگران.

خواندن این کتاب باعث می‌شود با خود مهربان‌تر شویم، کمال‌گرایی را کنار بگذاریم، درک کنیم که ارزش واقعی در درون ماست و مهم‌تر از همه، یاد بگیریم برای خود زندگی کنیم و نه برای جلب تأیید دیگران.

کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم انتخابی عالی برای تمام کسانی است که به کتاب‌های موفقیت، رشد فردی و خودشناسی علاقه دارند. به‌خصوص، برای آن دسته از افرادی که احساس می‌کنند باید همیشه کامل، قوی و بی‌نقص باشند اما به‌دنبال پذیرش خویشتن و رسیدن به آرامش و رضایت درونی هستند.

از طرف دیگر، این کتاب با تصویرسازی‌های زیبا و طراحی دلنشینش، برای علاقه‌مندان به کتاب‌های مصور و گرافیکی نیز بسیار جذاب است.

درباره سوهیون کیم؛ نویسنده کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

سوهیون کیم (Soo-hyun Kim) نویسنده و تصویرگر اهل کره‌ی جنوبی است. او ابتدا در رشته‌ی هنر و طراحی تحصیل کرد و مدتی به‌عنوان تصویرگر و طراح گرافیک فعالیت داشت. اما بعدها، پس از تجربه‌ی افسردگی و فرسودگی روانی، مسیر حرفه‌ای را تغییر داد و به نویسندگی روی آورد. لحن نوشتار او آرامش‌بخش، دوستانه و شاعرانه است و ترکیب نوشته‌های او با تصویرهای دلنشین، تأثیر کلام او را دو چندان کرده است.

جوایز و افتخارات این کتاب

کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم پس از انتشار در کره‌ی جنوبی، به‌سرعت در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های سال قرار گرفت. این اثر بیش از دو میلیون نسخه در آسیا فروخته و به چندین زبان از جمله فارسی، انگلیسی، ژاپنی، چینی و تایلندی ترجمه شده است و خوانندگان بسیاری در سراسر دنیا از آن استقبال کرده‌اند.

برخی دیگر از افتخارات این کتاب عبارت‌اند از:

• برنده‌ی جایزه‌ی E-publishing در کره‌ی جنوبی
  • فروش بیش از یک میلیون نسخه در سراسر جهان
  • قرار گرفتن در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های کره‌ای در ژاپن

بخشی از متن کتاب تصمیم گرفتم خودم باشم

«کارهایی که او با من می‌کرد، تنها موضوعی نبود که نمی‌توانستم بپذیرم، بلکه این‌گونه بود که حتی نمی‌توانستم احساساتم را در آن شرایط نشان دهم. او فرد خیلی با تجربه و ماهری نبود؛ اما در آن زمان که بسیار عالی و قدرتمند عمل می‌کرد، من سکوت می‌کردم و این باعث می‌شد رفتارش با من بدتر شود. این موضوع ممکن است یک مورد متفاوت باشد؛ اما کسانی که در حین مبارزه برای دموکراسی شکنجه شده‌اند، می‌گویند دردناک‌ترین بخش، آن رنجی نبود که در حین شکنجه متحمل شدند، بلکه بزدلی آن‌ها بود که با وجود شکنجه وانمود می‌کردند خوب به نظر می‌رسند. حتی اگر تقصیر ما نباشد، تسلیم شدن در برابر بی‌عدالتی، بیش از خود بی‌عدالتی به عزت‌نفس فرد ضربه وارد می‌کند.»

۱۴۰۲/۰۹/۲۶

نویسنده سعی کرده بطور خلاصه احساساتش در متن نشون بده یا به شیوه ساده همچیز بیان کرده کتاب حصله سر بری نیست بنظرم ارزش داره برای یکبار مطالعه بشه

۱۴۰۲/۱۱/۰۲

کتاب خیلی خوبی بود و همینطور پر محتوا.

۱۴۰۲/۱۲/۲۳

خیلی عالی بود حتما توصیه میکنم که بخونیدش 🤗🤗

moon
۱۴۰۳/۰۱/۲۴

خیلی عالیه من کتاب اصلیشو دارم

Elham
۱۴۰۳/۰۸/۳۰

نمیدونم ولی حس میکنم کره ای ها قلم خوبی در نویسندگی دارن و این کتاب خیلی روانشناسانه نبود و حقایق و چیزهایی که شاید خیلی پیش پا افتاده بود رو برامون یادآوری میکرد

Mahshid Ghanavati
۱۴۰۳/۰۴/۲۱

بسیار کتاب خوبی هست من نسخه چاپی ترجمه ی فاطمه قربان زاده رو دارم و عااالی هست متن روان ترجمه عالی و کتاب بسیار قابل درک و کاربردی قطعا از کتابهای مورد علاقم به شما برای بدست اوردن عزت نفس

- بیشتر
آرمین
۱۴۰۴/۰۳/۱۵

ترجمه انتشارات ملیکان بنظرم روان تره

عاطفه
۱۴۰۳/۱۲/۰۷

من نسخه فیزیکی این کتاب رو خوندم. کتاب خوبیه در حوزه توسعه فردی و روانشناسی. توصیه های کاربردی خوبی ارائه داده. جز کتابهاییه که میخوام دوباره مرورش کنم. اما متاسفانه کتاب "تصمیم گرفتم بی خیال باشم" از همین نویسنده به شدت ضعیفه

- بیشتر
۱۴۰۳/۰۹/۰۲