کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) جواهر لعل نهرو + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

معرفی کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) نوشته جواهر لعل نهرو و با ترجمه محمود تفضلی، اثری است که انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعه‌ای از نامه‌های نهرو به دخترش ایندیرا است که در دوران زندان نوشته شده‌اند و در آن‌ها نویسنده تلاش کرده با زبانی ساده و صمیمی، تاریخ جهان را از آغاز تا آستانه انقلاب‌های بزرگ قرن هجدهم روایت کند. نهرو در این نامه‌ها، علاوه‌بر شرح وقایع تاریخی، به تحلیل و تفسیر رویدادها و شخصیت‌ها نیز پرداخته و نگاه خود را به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جهان بیان کرده است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هم برای نوجوانان و هم برای بزرگسالان قابل استفاده است و خواننده را با فراز و نشیب‌های تاریخ بشر، تمدن‌ها و تحولات فکری آشنا می‌سازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) اثر جواهر لعل نهرو، روایتی منحصر به فرد از تاریخ بشر را در قالب نامه‌هایی به دخترش ایندیرا ارائه می‌دهد. این کتاب در شرایط دشوار زندان نوشته شده و نهرو در آن، با نگاهی انسانی و انتقادی، تاریخ را نه صرفاً مجموعه‌ای از وقایع، بلکه بستری برای اندیشیدن به سرنوشت انسان‌ها و ملت‌ها می‌داند. ساختار کتاب بر پایه نامه‌نگاری است و هر نامه به موضوعی خاص از تاریخ جهان می‌پردازد؛ از پیدایش زمین و انسان تا شکل‌گیری تمدن‌ها، ظهور ادیان، امپراتوری‌ها و تحولات اجتماعی. نهرو در این اثر، علاوه‌بر روایت تاریخ، به تأثیر سنت‌ها، مذهب، فرهنگ و سیاست بر جوامع مختلف اشاره کرده و تلاش کرده است تا تاریخ را به‌عنوان ابزاری برای فهم بهتر جهان و آینده معرفی کند. نگاه او به تاریخ، تلفیقی از تجربه زیسته، دانش غربی و سنت‌های شرقی است و همین امر به کتاب رنگ و بویی متفاوت بخشیده است.

خلاصه کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) با مجموعه‌ای از نامه‌های جواهر لعل نهرو به دخترش آغاز می‌شود که در آن‌ها نویسنده، داستان آفرینش زمین، پیدایش زندگی و شکل‌گیری نخستین اجتماعات انسانی را با زبانی ساده و قابل فهم روایت می‌کند. نهرو در این نامه‌ها، تاریخ را نه فقط به‌عنوان رشته‌ای از وقایع، بلکه به‌عنوان فرایندی پویا و در حال تغییر می‌بیند که انسان‌ها در آن نقش فعال دارند. او با مقایسه تمدن‌های باستانی مانند مصر، چین، هند، یونان و بین‌النهرین، به شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه فرهنگ‌ها و ملت‌ها از یکدیگر تأثیر پذیرفته‌اند. نهرو همچنین به نقش مذهب، اسطوره‌ها و سنت‌ها در شکل‌گیری جوامع اشاره می‌کند و اهمیت همکاری و فداکاری را در پیشرفت تمدن‌ها برجسته می‌سازد. در بخش‌هایی از کتاب، نویسنده به نقد خودخواهی ملت‌ها و افراد، بهره‌کشی و جنگ‌ها می‌پردازد و این پرسش را مطرح می‌کند که آیا انسان واقعاً در مسیر پیشرفت قرار دارد یا گاهی از حیوانات نیز عقب‌تر می‌ماند. او با اشاره به انقلاب‌ها، تغییرات اجتماعی و نقش رهبران بزرگ، اهمیت تحول و سازگاری با شرایط جدید را یادآور می‌شود. نهرو در این اثر، تاریخ را ابزاری برای یادگیری، الهام و ساختن آینده‌ای بهتر معرفی می‌کند و خواننده را به تفکر انتقادی و گفت‌وگو درباره گذشته و حال دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) را بخوانیم؟

کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول) با رویکردی متفاوت به روایت تاریخ می‌پردازد و آن را از زاویه دید فردی که خود درگیر مبارزه و تحولات اجتماعی بوده، بازگو می‌کند. این کتاب نه‌تنها اطلاعات تاریخی گسترده‌ای ارائه می‌دهد، بلکه خواننده را با شیوه‌ای انسانی و انتقادی به اندیشیدن درباره نقش خود در جامعه و تاریخ ترغیب می‌کند. ساختار نامه‌نگارانه و زبان ساده آن، تاریخ را از حالت خشک و رسمی خارج کرده و به تجربه‌ای شخصی و ملموس تبدیل ساخته است. همچنین، نگاه بین‌فرهنگی و مقایسه تمدن‌ها، فرصتی برای درک بهتر ریشه‌های مشترک انسان‌ها و اهمیت همدلی و همکاری فراهم می‌آورد. مطالعه این کتاب می‌تواند به تقویت تفکر انتقادی، افزایش آگاهی تاریخی و الهام‌بخشی برای مواجهه با چالش‌های امروز کمک کند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان تاریخ، دانش‌آموزان و دانشجویان علوم انسانی، پژوهشگران حوزه تمدن‌ها و فرهنگ‌ها، و کسانی که دغدغه فهم تحولات اجتماعی و نقش فرد در تاریخ را دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که به دنبال نگاهی انسانی و انتقادی به گذشته و حال هستند، این کتاب توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب نگاهی به تاریخ جهان (جلد اول)

«دختر عزیزم: می‌دانی که من موعظه کردن و اندرز دادن را هیچ دوست نمی‌دارم. هروقت که بخواهم به دیگران پند و اندرزی بدهم داستان یک «مرد بسیار دانا» را به‌خاطر می‌آورم که زمانی آن را خوانده‌ام. شاید یک‌روز خود تو نیز کتابی را که این حکایت در آن نقل شده است بخوانی. در حدود یکهزار و سیصد سال پیش یک مسافر بزرگ از چین در جستجوی دانش و حکمت به هند آمد. اسمش «هیوئن تسانگ» بود و از راه صحراها و کوه‌های شمالی هند سفر کرد. با خطرات بسیار روبه‌رو شد. با مشکلات فراوان مواجه گردید و بر همه آن‌ها فائق آمد زیرا عطش او برای دانش و حکمت خیلی شدید بود. سال‌های سال عمر خود را در هند گذراند. در اینجا، هم بر علم خود می‌افزود و هم به دیگران تعلیم می‌داد مخصوصاً مدت‌ها در دانشگاه بزرگ «نالاندا» اقامت گزید که در آن زمان در نزدیکی شهری که «پاتالی‌پوترا» نامیده می‌شد قرار داشت و این همان شهری است که اکنون «پاتنا» نام دارد. هیوئن تسانگ دانش و معرفت فراوانی اندوخت و مردم او را به لقب «استاد قانون» - آیین بودا - می‌نامیدند. در سراسر هند سفر کرد. دربارهٔ مردمانی که در آن زمان قدیم در این کشور پهناور زندگی می‌کردند به مطالعه پرداخت. بعدها دربارهٔ سفرهایش کتابی نوشت و حکایت مردی که همیشه به خاطرم می‌آید در همین کتاب است.»

۱۴۰۴/۰۲/۱۰

کتابی که به شما ثابت میکند تاریخ فقط یکسری اطلاعات پوچ و عددهای گیج کننده ی بدون کاربرد در زندگی امروز نیست این کتاب تاثیر تاریخ بر امروز را به زیبایی هرچه تمام تر به تصویر میکشد و همان طور

- بیشتر
۱۴۰۴/۰۶/۲۱

این کتاب مرا به تاریخ علاقمند کرد نثر روان و راحت الحلقومی دارد من اینطور می‌گویم.

farzin@
۱۴۰۴/۰۹/۰۶

سلام. نهرو دراین کتاب خیلی ساده ومنصفانه تاریخ رو نقل کرده مثلا درباره هند واقعیت رو اون جوری که بوده نوشته. صداقت برای یک تاریخدان خیلی مهمه عزیزان

۱۴۰۴/۱۱/۱۲

الان که نظرم رو مینویسم بخشهایی از کتاب رو خوندم تا همینجا، پیشنهاد می‌کنم کتاب رو بخونید.

زندگی با کتابها
۱۴۰۴/۱۱/۰۶

وای ممنون که فونت این کتابو تغییر دادید و epub گذاشتید. ممنون طاقچه‌جان

بریده‌هایی از کتاب

هر قدر هم که ما شیردل و پر جرئت باشیم وقتی‌که بدنی ضعیف داریم که مقاومت نمی‌کند چه می‌توانیم کرد؟ اگر بخواهیم هر کار را خوب انجام دهیم باید سلامت و نیرومند باشیم و بدنمان هم سالم باشد.
فاطمه ا
او فاطمه (ع) است
زهرا یزدان پناه قره تپه
احکام گناهان مورد ابتلا
محمدتقی فیاض‌بخش
طعم شیرین خدا (کتاب اول، من با خدای کوچکم قهرم)
محسن عباسی ولدی
راه رشد (جلد دوم)
محی الدین حائری شیرازی
من فاخره ام
فرزانه قائنی
جنگ و صلح (کتاب اول و دوم)
لئو تولستوی
خار و میخک
یحیی السنوار
پرورش روان کودکان
دنیل جی. ایمن
طعم شیرین خدا (کتاب دوم، می شود این قدر مهربان نباشی؟!)
محسن عباسی ولدی
صحیفه فاطمیه
شهربانو کندی
امام حسین (ع) این گونه بود (الخصائص الحسینیه)
جعفربن حسین شوشتری
مراقبات اخلاق توحیدی (کتاب اول، یقظه و توبه)
محمدتقی فیاض‌بخش
سیره نامه امیرالمومنین (ع) (جلد دوم)
علی کورانی عاملی
ذهن متمرکز