کتاب اسرائیل آن شر مطلق
معرفی کتاب اسرائیل آن شر مطلق
معرفی کتاب اسرائیل آن شر مطلق
کتاب الکترونیکی «اسرائیل، آن شرّ مطلق» (برگزیدهای از سخنرانیها، پیامها و مصاحبههای امام موسی صدر) اثری پژوهشی و تحلیلی دربارهٔ مسئله فلسطین، مقاومت لبنان و ماهیت رژیم اسرائیل است. این کتاب به کوشش موسسهٔ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و با گردآوری سخنان و مواضع «امام موسی صدر» منتشر شده و زهرا بهرمن، زهرا ادیب و مهدی نیکصفت مطلق در آمادهسازی آن نقش داشتهاند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اسرائیل آن شر مطلق
این کتاب مجموعهای از بیانیهها، سخنرانیها، مصاحبهها و پیامهای «امام موسی صدر» است که از میان آثار گستردهٔ او دربارهٔ مسئله فلسطین، مقاومت لبنان و ماهیت اسرائیل انتخاب شدهاند. محتوای کتاب بازتابدهندهٔ نگاه تاریخی و تحلیلی امام صدر به تحولات خاورمیانه، بهویژه از دهه ۱۹۶۰ تا اواخر دهه ۱۹۷۰ است؛ دورانی که لبنان و فلسطین درگیر بحرانهای سیاسی و نظامی گسترده بودند. کتاب، علاوه بر پرداختن به ریشههای شکلگیری اسرائیل و نقد سیاستهای توسعهطلبانهٔ آن، به نقش جنوب لبنان و شیعیان در مقاومت، اهمیت وحدت ملی و ضرورت موضعگیری تاریخی در برابر تهدیدهای منطقهای میپردازد. همچنین، تعاملات میان مقاومت فلسطین و جامعهٔ لبنان، چالشهای داخلی و خارجی و تلاش برای ایجاد همبستگی میان گروههای مختلف مذهبی و سیاسی از دیگر محورهای کتاب است. این اثر، تصویری از دغدغهها و راهبردهای امام صدر در مواجهه با بحرانهای منطقهای و دفاع از حقوق محرومان ارائه میدهد.
خلاصه کتاب اسرائیل آن شر مطلق
کتاب «اسرائیل، آن شرّ مطلق» مجموعهای از مواضع و تحلیلهای «امام موسی صدر» دربارهٔ مسئله فلسطین و مقاومت لبنان است. امام صدر در این اثر، اسرائیل را به عنوان نماد باطل و تهدیدی برای انسانیت، ادیان و تمدن منطقه معرفی میکند و بر ضرورت مقاومت در برابر آن تأکید دارد. او با اشاره به ریشههای تاریخی و دینی شکلگیری اسرائیل، نقش استعمار و غرب را در حمایت از این رژیم بررسی میکند و به نقد افسانهٔ سرزمین موعود و سیاستهای نژادپرستانهٔ صهیونیسم میپردازد. امام صدر، مقاومت فلسطین را نهتنها مشروع، بلکه وظیفهای دینی و انسانی میداند و بر اهمیت حمایت همهجانبه از این جنبش تأکید میکند. او همچنین به نقش جنوب لبنان و شیعیان در خط مقدم مقاومت اشاره دارد و وحدت ملی و همبستگی میان مسلمانان و مسیحیان را برای مقابله با تهدید اسرائیل ضروری میشمارد. در بخشهایی از کتاب، به بحرانهای داخلی لبنان، چالشهای ناشی از حضور چریکهای فلسطینی، ضرورت آموزش نظامی و دفاع مردمی و اهمیت مشارکت فعال همهٔ گروهها در دفاع از سرزمین پرداخته میشود. پیام اصلی کتاب، ایستادگی در برابر ظلم و تلاش برای حفظ کرامت انسانی و استقلال منطقه است.
چرا باید کتاب اسرائیل آن شر مطلق را خواند؟
این کتاب فرصتی است برای آشنایی با نگاه تحلیلی و تاریخی «امام موسی صدر» به یکی از مهمترین بحرانهای معاصر خاورمیانه. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با ریشههای شکلگیری اسرائیل، ابعاد مختلف مقاومت فلسطین و لبنان، و چالشهای اجتماعی و سیاسی منطقه از زاویهٔ دید یک رهبر فکری و مذهبی آشنا میشود. کتاب، علاوه بر ارائهٔ تحلیلهای تاریخی، به دغدغههای انسانی و اخلاقی در مواجهه با ظلم و اشغالگری میپردازد و اهمیت وحدت و همبستگی را در شرایط بحرانی برجسته میکند.
خواندن کتاب اسرائیل آن شر مطلق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ معاصر خاورمیانه، پژوهشگران حوزهٔ مطالعات فلسطین و لبنان، فعالان اجتماعی و سیاسی، و کسانی که دغدغهٔ شناخت ریشههای بحرانهای منطقهای و مقاومت را دارند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان رشتههای علوم سیاسی، تاریخ و مطالعات اسلامی مفید خواهد بود.
فهرست کتاب اسرائیل آن شر مطلق
- ضرورت موضعگیری تاریخی: بررسی زمینههای تاریخی شکلگیری اسرائیل و اهمیت اتخاذ موضع فعال در برابر تهدیدهای منطقهای. - مقاومت فلسطین از دیدگاه دین: تحلیل مشروعیت دینی مقاومت فلسطین و نقد افسانهٔ سرزمین موعود. - دربارهٔ به آتش کشیدن مسجدالاقصی: واکنش به حادثهٔ آتشسوزی مسجدالاقصی و تأکید بر مسئولیت اسرائیل. - اسرائیل سراسر باطل است: تبیین ماهیت اسرائیل به عنوان نماد ظلم و باطل و ضرورت مقاومت. - یادداشت به دولت لبنان: پیشنهادها و راهکارهای عملی برای دفاع از جنوب لبنان و مقابله با تجاوزات اسرائیل. - عملیات چریکی و خطر صهیونیسم در لبنان: بررسی چالشهای حضور چریکهای فلسطینی و تعامل با دولت لبنان. - اصالت میهندوستی: تأکید بر وحدت ملی، مشارکت همهجانبه و اهمیت دفاع از سرزمین و کرامت انسانی.
بخشی از کتاب اسرائیل آن شر مطلق
«امام صدر دربارةٌ ماهیت اسرائیل میگوید: «رسالت ما در لبنان با رسالت اسرائیل در تضاد است. رسالت اسرائیل نژادپرستی، مذهبگرایی و رد همزیستی است و رسالت ما برای همگان همزیستی، گشودگی و بشردوستی مؤمنانه است. وجود ما نقیض وجود آنهاست.» او نیز در جای دیگری بیان میکند: «دیدگاه ما دربارة مقاومت فلسطین روشن است، چه بخواهند چه نخواهند، چه آنها خوب باشند چه خوب نباشند. ما براین باوریم که اسرائیل شر مطلق است. اسرائیل ضد اسلام و ضد مسیحیت، ضد ایمان، ضد قومیت عرب، ضد میهن و ضد انسانیت است. اسرائیل شر مطلق است. در این نقطه و در این میدان، مقاومت فلسطین دشمن اسرائیل است. آن کس که بر ضد شر مطلق است، خیر مطلق است. بنابراین مقاومت باید باقی بماند.»