کتاب اسطوره های یونان و روم
معرفی کتاب اسطوره های یونان و روم
کتاب اسطورههای یونان و روم نوشتهٔ دان ناردو و ترجمهٔ عسکر بهرامی است. گروه انتشاراتی ققنوس این را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «تاریخ جهان» و کتابی جامع برای آشنایی و شناخت اسطورههایی باستانی فرهنگهای یونان و روم است.
درباره کتاب اسطورههای یونان و روم
فرهنگ باستانی یونان و روم، بیش از هزارسال است که توانستهاند جای خود را در دنیا باز کنند و تأثیر بسیاری بر دنیا بگذارند. ریشهٔ بسیاری از علومی که امروزه با آنها سروکار داریم از یونان و روم باستان آمده است، اما ورای اینها، همیشه داستانها و افسانههایی از اسطورههای یونان و روم شنیدهایم. داستانیهایی جذاب، گاه خیالانگیز و گاه رعبآور. به درستی حقیقت پشت این داستانها چیست؟ اسطورههای یونان و روم چرا و به چه صورت شکل گرفتهاند و توانستهاند این چنین در دنیا، جاودانه بمانند؟ آیا تمام آنچه که به اسم اسطورههای یونان و روم میشنویم، حقیقت دارد؟ برای پاسخ دادن به این سؤال و سؤالات بسیار دیگری که ممکن است دربارهٔ اسطورههای یونان و روم داشته باشید، میتوانید از کتاب اسطورههای یونان و روم (Greek and Roman Mythology) کمک بگیرید. این کتاب در شش فصل به موضوعاتی مانند تعریف اسطوره، آفرینش خدایان، نفرینهای خدایان و موضوعات جذاب دیگر پیرامون اسطورههای یونان و روم میپردازد.
کتاب اسطورههای یونان و روم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب اسطوره، بهویژه اسطورههای یونان و روم پیشنهاد میکنیم.
درباره دان ناردو
دان ناردو در ۲۲ فوریه ۱۹۴۷ در کلمبیا متولد شده است. او تاریخدان، نویسنده و مولف آمریکایی است که بیش از پانصد کتاب منتشر کرده است. دان ناردو همچنین یکی از نویسندگان کتابهای تاریخی برای کودکان است.
بخشی از کتاب اسطورههای یونان و روم
«داستانهایی از دلدادگی و دلدادگان این موضوع را که یونانیان و رومیان احساس عاشقانه نیرومندی داشتند، بهخوبی از انبوه اسطورههای کهنی میتوان دانست که به دلدادگی و دلدادگان میپردازند. حتی از این هم آشکارتر، تحولات مکرر در این داستانهاست که شاید به لحاظ احساسات عاشقانه خوشفرجامترین تمام مضامین عشقی باشند؛ یعنی این که عشق واقعی بر تمامی موانع، هر چقدر هم دهشتناک باشند، پیروز میشود. برای مثال، در یکی از پنج داستانی که در این ج ا میآوریم، یعنی داستان کوپید و پسوخه، عشق یک دوشیزه جوان قادر است او را در برابر خشم مهیب ایزدبانو ونوس مقاوم سازد؛ و در داستان پیگمالیون و گالاتیا، شوق عشق، موجودی بیروح و بیبهره از عشق را به بشری کاملاً حساس و عاشق تبدیل میکند. در حقیقت، همچنان که در حکایتهای بائوکیس و فیلمون و پورامیس و تیسبه به گونهای چشمگیر نشان داده شده، بسیاری از دلدادگان اسطورهای را، حتی مرگ هم نمیتواند از یکدیگر جدا سازد.
این سخن که آثار اوید خاستگاه اصلی بسیاری از این اسطورههای مربوط به دلدادگی است، سخنی کاملاً بجا مینماید. وی برجستهترین سخنسرای باستانی شعر عاشقانه است که مجموعه عاشقانههای وی ــ از جمله هنر عشق، عشقها، و زنان قهرمان ــ در روزگار خود او، و نیز طی اواخر دوره نوزایی اروپا، محبوبیت بسیار داشتند. وی در نخستین بخش از کتاب عشقها مینویسد: «وای بر من تیرهبخت، تیر عشق آمد اما نشان خویش نیافت. در آتشم من، و عشق، و چیزی نیست جز عشق، که اینک فرمان میراند بر قلب من که تا این زمان اسیر کس نبوده است.»
البته اوید اسطورههای عاشقانهای را که میگفت از خود در نیاورده بود. بیشتر آنها از قرنها پیش در میراث فرهنگ عامه یونانیان و رومیان جای داشتند، و برخی را بیگمان ازهمسایگان گرفته بودند؛ برای مثال داستان پورامیس و تیسبه از کیلیکیه (در جنوب آسیای صغیر) یا شاید هم از بابل باستان (که امروز عراق نامیده میشود) ــ که داستان در آن ج ا میگذرد ــ به یونان و سپس به روم آمده بود. همه داستانهایی را که در این جا میآوریم، جز داستان کوپید و پسوخه، از کتاب متامورفوزس اثر اوید برگرفتهایم. تنها منبع داستان کوپید و پسوخه، کتاب الاغ زرین، یگانه داستان بلند موجود لاتینی کامل، از آپولیوس، نویسنده سده دوم میلادی است. تمام منابع مکتوبی که احتمالاً آپولیوس در نگارش بخشهای مختلف این اسطوره از آنها بهره جسته، از میان رفتهاند.»