کتاب منم ملاله
معرفی کتاب منم ملاله
«بیایید کتابها و قلمهایمان را برداریم. اینها قدرتمندترین سلاحهای ما هستند. یک کودک، یک معلم، یک کتاب و یک قلم میتواند دنیا را تغییر دهد.»
«منم ملاله» نوشته ملاله یوسفزی(-۱۹۹۷) است. این کتاب داستان واقعی دختری است که از حق تحصیل زنان دفاع کرد و طالبان او را به گلوله بست. ملاله یوسفزی، که به هنگام چاپ کتابش ۱۵ سال داشت، کمسنترین فرد در طول تاریخ است که موفق به کسب نوبل ادبیات شده است.
ملاله یوسفزی، دختر نوجوان پاکستانیای است که در شهر سوات زندگی میکند. او در سال ۲۰۰۹ آغاز به وبلاگنویسی میکند و شرایط زندگی در شهری که تحت تسلط طالبان است را در قالب نوشتههای وبلاگیاش مطرح میکند. دو سال بعد هویتش افشا میشود و از آن به بعد، به صورت علنی برای حق تحصیل زنان در شهرش مبارزه میکرد. این مبارزه علنی دشواریهایی را برای این نوجوان به همراه میآورد اما ملاله و دوستانش دست از مطالبه خود برنمیدارند...
در بخشی از کتاب میخوانیم:
بعد از سخنرانی، پیامهای پشتیبانی زیادی را از سرتاسر جهان دریافت کردم، ولی کشور خودم غالباً در سکوت بود، بجز اینکه در تویتر و فیسبوک برادران و خواهران پاکستانی خود را میدیدم که علیه من سخن میگویند. آنها مرا متهم میکردند به "نوجوانی که تشنهی شهرت است. " یک نفر گفت: "تصویر کشورت را فراموش کن، مدرسه را فراموش کن، او نهایتاً چیزی را که به دنبالش بود بهدست آورد، یک زندگی مرفه در خارج. "
اهمیتی نمیدهم. من میدانم مردم این حرفها را میزنند زیرا درکشور ما رهبران و سیاستمدارانی را دیدهاند که قولهایی را میدهند و هرگز سر قولشان نمیمانند، در عوض همه چیز در پاکستان هر روز بدتر میشود. حملات تروریستی بی پایان تمام ملت را شوکه کرده است. مردم اعتماد خود را به همدیگر از دست دادهاند ولی دوست دارم همه بدانند برای خودم نیاز به حمایت ندارم، من حمایتی میخواهم که برای آرمانم، صلح و آموزش باشد.
تا قبل از خوندن کتاب، فقط میدونستم ملاله دختری هست ک توسط طالبان ترور شد،. اطلاعات کمی درباره علتِ این اتفاق داشتم، همینطور متعجب از بردنِ جایزه نوبل توسط ایشون. ولی با خوندن کتاب، اول با فضای کشور پاکستان آشنا
من تا قبل از این کتاب هیچ تصوری از کشور همسایه مون پاکستان و همچنین طالبان نداشتم. این کتاب باعث شدم بفهمم که چیزهای عادی و روزمره ما مثل مدرسه رفتن ! برای خیلیا آرزو و آرمان هستن ! به
کتابی که منو از وضعیت زنانی در همسایگی کشورم آگاه کرد.مذهبیونی که زنان رقصنده را میکشند اینها را میدانستم اما هیچ زمان تصور نمیکردم زنانی برای رفتن به مدرسه کشته شوند.ملاله در چنین کشوری تلاش میکرد و خود را به
از لحاظ داستان و روایی کتاب جذابیه و از خوندنش لذت می برین اما از لحاظ محتوا ،نمیشه کاملا بهش استناد کرد چون راوی یک دختر پاکستانی است که مسائل و از دریچه نگاه خودش می بینه بنابراین عجیب نیست
به زنان سرزمینم خواندن این کتاب رو پیشنهاد میکنم به هدف خودباوری بیشتر و به مردان سرزمینم به هدف اعتماد بیشتر به زنان
زنان قهرمان در کنار مردان دلاور تاریخ را چه زیبا رقم می زنند
پیشنهاد میکنم بخونید، پر مفهوم و جالب بود. شخصیت ملاله قابل تحسینه که برای حقش جنگید! ولی چرا ما با پسر ها فرق داریم؟؟؟ من که اصلا برای کسانی که برای دختران و زنان ارزش قائل نیستند ارزش قائل نیستم.
خیلی عالی بود.....به ملاله های بیشتری نیاز داریم
کتاب جالبی بود توصیه میکنم که حتما خانواده ن تنها دخترا بخونن تا درک کنن که جنسیت چه دختر چه پسر هردو بااموزش بهترینن با حمایت والدین و درک خانواده از بچه میتونن بدرخشن نمونه کوچک اون ملاله بود
متاسفانه کتاب یه ویراستاری حسابی میخواد. همین کتاب با ترجمه هانیه چوپانی توی طاقچه موجوده و میتونین بدون زجر کشیدن بخونینش.