دانلود و خرید کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه مریم کوشا
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه

کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه

نویسنده:مریم کوشا
انتشارات:نشر قطره
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه

کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه نوشتهٔ مریم کوشا است. نشر قطره این کتاب را منتشر کرده است. این اثر راهنمای علمی برای خانواده‌ها و درمانگران و یکی از کتاب‌های مجموعه‌ٔ «روان و زندگی» است. این مجموعه به صورت پرسش و پاسخ و به زبانی ساده تنظیم شده است تا خوانندگان بتوانند با مسائل روان‌شناسی آشنا شوند و آگاهانه با مشکلات روانی برخورد کنند و نیز بدانند که به هنگام بروز مشکل، چگونه می‌توانند راهنمایی‌های لازم را از مشاوران دریافت کنند.

درباره کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه

مریم کوشا در کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه بیان کرده است که اختلال بیش‌فعالی ـ کمبود توجه، بیماری شایعی است که می‌تواند موجب ناتوانی چشمگیر کودک یا نوجوان در عرصه‌های اجتماعی و تحصیلی شود، اما باورهای غلطی در مورد این مشکل و درمان آن وجود دارد، که باعث تأخیر یا عدم درمان اختلال می‌شود. مطالعهٔ این اثر موجب افزایش آگاهی والدین در خصوص مشکلات فرزندشان و در دسترس قرار دادن دانش عملی و مهارت‌های لازم برای کمک به آن‌ها می‌شود. نویسنده در این اثر تأکید کرده است که تشخیص این اختلال بر عهدهٔ پزشک است، اما درمان نیازمند مشارکت فعال خانواده، کودک و درمانگر است و افزایش اطلاعات والدین بر اساس دانش روز، راهی مؤثر برای جلب مشارکت و در نهایت بهبود نتایج درمان خواهد بود. برخی از سؤالاتی که مریم کوشا در کتاب حاضر به آن‌ها پاسخ می‌دهد، عبارت‌اند از «آیا سن و جنسیت در اختلال بیش‌فعالی ـ کمبود توجه تأثیر دارد؟»، «آیا رژیم غذایی در ابتلا به اختلال بیش‌فعالی ـ کمبود توجه دخالتی دارد؟»، «اختلال بیش‌فعالی ـ کمبود توجه در دوران بزرگ‌سالی چه علایمی دارد؟»، «اصول کلی درمان در اختلال بیش‌فعالی ـ کمبود توجه چیست؟»، «آیا مصرف طولانی‌مدت داروهای محرک وابستگی ایجاد نمی‌کند؟»، «رفتاردرمانی چیست؟ و در چه مواردی از این روش استفاده می‌شود؟»، «آیا ورزش کردن و تخلیهٔ انرژی راهی برای درمان این اختلال است؟» و «رعایت چه نکاتی در بهبود عملکرد تحصیلی کودکان بیش‌فعال مؤثر است؟».

خواندن کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به درمانگران و والدین پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب اختلال بیش فعالی - کمبود توجه

«معروف‌ترین داروی محرکی که در کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرد، متیل فنیدیت است که به نام‌های تجاری ریتالین یا روبیفن در حال حاضر در دسترس است.

این داروها به شکل قرص‌های ۱۰ میلی گرمی در دسترس قرار دارند که معمولاً به مقادیر کم ۲/۵ تا ۵ میلی گرم، با ۲ یا ۳ بار در روز شروع می‌شوند و بسته به میزان پاسخ‌دهی، علایم اختلال و شدت عوارض جانبی دارو، هر یک تا ۳ هفته افزایش پیدا می‌کند. بهبود علایم بر اساس نظر بیمار، والدین و معلمان سنجیده می‌شود. حداکثر مقدار مصرف این دارو تا ۶۰ میلی‌گرم در روز یعنی ۶ عدد قرص ۱۰ میلی‌گرمی است. تأثیر درمان با هدف کاهش تحرک و تکانشگری و افزایش توجه و تمرکز معمولاً نیم‌ساعت پس از خوردن دارو است و حداکثر تا ۴ ساعت پس از خوردن ادامه پیدا می‌کند. بنابراین زمان مصرف دارو باید طوری تنظیم شود که تأمین‌کنندهٔ نیاز کودک برای بهتر شدن عملکرد وی در منزل و مدرسه باشد.

در مورد کودکانی که به مهد کودک یا مدرسه می‌روند، معمولاً یک نوبت دارو قبل از رفتن به مدرسه مصرف می‌شود تا بتوانند در کلاس آرام‌تر باشند، قوانین کلاس را رعایت کنند و توجه بهتری به معلم داشته باشند. با توجه به احتمال بروز عارضهٔ بی‌اشتهایی در مدت زمان اثر دارو، در مواردی که کودکان در نوبت صبح به مدرسه می‌روند، بعد از صبحانه و در مواردی که در نوبت بعدازظهر به مدرسه می‌روند، بعد از ناهار می‌توانند دارو را مصرف کنند و مواردی که ساعت مدرسه طولانی می‌شود، مثلاً برای دانش‌آموزان مقطع راهنمایی یا دبیرستان، یا کلاس‌های تقویتی که بعد از ساعت مدرسه تشکیل می‌شود، معمولا یک نوبت دیگر دارو در حدود ساعت ۱۰/۵ یا ۱۱ صبح مورد نیاز است تا تصحیح عملکرد کودک یا نوجوان در ساعت‌های آخر کلاس حفظ شود.

نوبت بعدی مصرف دارو زمانی است که کودک برای انجام تکالیف یا حفظ آرامش نیاز به تصحیح عملکرد حرکتی یا تمرکز دارد. بنابراین زمان مصرف این نوبت از دارو وابسته به برنامه‌ریزی کودک برای انجام تکالیف است.

با توجه به احتمال بروز عارضهٔ بی‌خوابی در مدت زمان اثر دارو که حدود ۴ ساعت پس از مصرف آن است، بهتر است این نوبت از دارو نیم ساعت قبل از انجام تکالیف، بعد از خوردن عصرانه و قبل از ساعت ۵ بعدازظهر باشد. در مواردی که انجام تکالیف در ساعات صبح صورت می‌گیرد، مشکلی از نظر بروز عارضهٔ بی‌خوابی وجود ندارد و دارو را می‌توان بعد از صبحانه مصرف کرد.

در خصوص کودکان پیش از سن مدرسه که شکایت عمدهٔ والدین از پرتحرکی آن‌هاست، زمان مصرف دارو وابسته به نیاز برای تصحیح عملکرد حرکتی کودک در مهد کودک، منزل یا بیرون از منزل است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲۲۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۰۳ صفحه

حجم

۲۲۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۰۳ صفحه

قیمت:
۲۵,۰۰۰
تومان