دانلود و خرید کتاب برتا ایسلا خابیر ماریاس ترجمه مهسا ملک مرزبان
تصویر جلد کتاب برتا ایسلا

کتاب برتا ایسلا

انتشارات:نشر چشمه
امتیاز:
۳.۷از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب برتا ایسلا

کتاب برتا ایسلا نوشتهٔ خابیر ماریاس و ترجمهٔ مهسا ملک مرزبان است. نشر چشمه این رمان مرموز، معمایی و روان‌شناختی را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب برتا ایسلا

کتاب برتا ایسلا حاوی یک رمان اسپانیایی معاصر و داستان زنی است که زندگی زناشویی نامتعارفی با همسرش دارد. طی جریانای مرد ناپدید می‌شود. این اتفاق ناگهانی و تکان‌دهنده، زن را وادار می‌کند به انتظار بازگشت همسرش روزگار بگذراند. او در این مدت سعی می‌کند بفهمد که اصلاً این مرد کیست. این رمان بن‌مایه‌های آثار بزرگ جست‌وجومحور و البته جاسوسی را دارد؛ با صدق‌وکذب‌هایی مکرر. زن در این دوران با آدم‌های گوناگونی آشنا می‌شود که هر کدام در گذران این دوران طولانی نقش مهمی بازی می‌کنند. خابیر ماریاس جغرافیایی از احتمالات می‌سازد که تمامشان می‌تواند درست باشد. این رمان در ۹ فصل نوشته شده است. به‌گفتهٔ مهسا ملک مرزبان، رمان برتا ایسلا به آنچه می‌دانیم و نمی‌خواهیم بدانیم، آنچه نمی‌دانیم و نمی‌توانیم بدانیم و به جزئیات، ظرافت‌ها و مشکلات ارتباطی بین آدم‌ها می‌پردازد و شواهد و دلایل دیگری برای اثبات این مضمون در اختیار قرار می‌دهد. «برتا ایسلا» در هاله‌ای شناختی شکل می‌گیرد و از رمان‌های پیشین خابیر ماریاس پر فرازونشیب‌تر و راضی‌کننده‌تر است. این رمان مملو از لحظات رازآلود و تحسین‌برانگیز با جملاتی قابل‌تأمل و ماندگار است و به همین نسبت هوشمندانه‌تر و فریبنده‌تر توصیف شده است.

خواندن کتاب برتا ایسلا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر اسپانیا و قالب رمان مرموز، معمایی و روان‌شناختی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره خابیر ماریاس

خابیر ماریاس در ۲۰ سپتامبر ۱۹۵۱ و در مادرید به دنیا آمد. او رمان‌نویس، مترجم و ستون‌نویس روزنامه و اهل اسپانیا است. نخستین تجربه‌اش در زمینهٔ برگردان ادبی، با ترجمهٔ «دراکولا» در دوران نوجوانی‌اش شروع شد و بعدها آثاری از جان آپدایک، توماس هاردی، جوزف کنراد، ولادیمیر ناباکوف، ویلیام فاکنر، رودیارد کیپلینگ، هنری جیمز، رابرت لویی استیونسن و ویلیام شکسپیر را به اسپانیایی برگرداند. در سال ۱۹۷۹ جایزهٔ ملی اسپانیا را برای ترجمه دریافت کرد. خابیر ماریاس علاوه بر نویسندگی، منتقد و روزنامه‌نگاری چیره‌دست است. رمان‌های «برتا ایسلا» و «قلبی به این سپیدی» از آثار داستانی او است.

بخشی از کتاب برتا ایسلا

«مادامی که تصمیم می‌گرفتم به چیزی فکر نکنم و بی‌توجه به این موضوع زندگی‌ام را بکنم، یک جورهایی احساس امنیت می‌کردم. گویی به آن حالت انتظار و بی‌ثباتی برگشته بودم که هیچ‌کدام‌مان را بی‌بهره نمی‌گذارد و برای گذراندن روزی به روز بعد به فریادمان می‌رسد، چون چیزی بدتر از این نیست که احساس کنی همه‌چیز ثابت و بی‌تغییر است یا استوار روی مسیر صحیح قرار گرفته، یا اتفاقی که باید می‌افتاده افتاده یا زمان می‌برد تا اتفاق بیفتد و تا به نتیجه برسد هیچ نگرانی و هیجانی در کار نیست، یا صرفاً نگرانی‌ها و هیجاناتی زودگذرند که به‌سادگی قابل‌پیش‌بینی‌اند، اگر خود این در کلام تناقض‌گویی نباشد. بیش‌تر ساکنین زمین به زندگی روزمره عادت کرده‌اند، فقط تماشا می‌کنند روزی شروع می‌شود، مسیرش را طی می‌کند و بعد تمام می‌شود؛ جوان که بودم دوست داشتم این‌طور زندگی کنم، فقط آینده در برابرم بود، نه ورطهٔ حال و گذشته. اما از آن‌جایی که تجربه‌ام از زندگی بسیار متفاوت بود و به آن عادت کرده بودم، حالا خواهان تجربهٔ آخرمم؛ کسی که به انتظار مدام خو بگیرد هرگز اجازه نمی‌دهد این حالت به‌کل تمام شود، انگار که نیمی از هوا را از آدم بگیرند. و به این ترتیب، تا مدتی توماس هم خودش بود و هم نبود. نگاهم به او آمیخته با بدگمانی و خرسندی بود، هر چند ممکن است احمقانه به نظر برسد، یکی موجب دیگری می‌شد، یا بهتر بگویم، وابستگی متقابل داشتند و یکدیگر را تقویت می‌کردند و بدگمانی همان انتظار بود، امتداد یا بازمانده‌اش.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
در مصاحبه‌ای از او پرسیده‌اند «در یک اثر ادبی چه چیز بیش از همه شما را برانگیخته می‌کند؟» و جواب داده «شناخت. آن‌جایی که کتاب را می‌بندم و به خود می‌گویم “آری، راست می‌گوید، دقیقاً همین است. من هم این را می‌دانستم، اما تا قبل از این‌که این‌جا بخوانمش نمی‌دانستم که می‌دانمش.”»
مارال
«تاریخ الگویی از لحظه‌های بی‌انتهاست
کاربرm-jamali
مورد لطف قرار گرفتن آدم رو کوچیک می‌کنه ولی لطف کردن آدم رو بزرگ می‌کنه.»
کاربرm-jamali
اروپا پُر از دژ و برج‌وبارو و قلعه و بقایا یا ویرانه‌هاشونه. این‌که دیگه این چیزها رو نمی‌سازیم دلیل نمی‌شه که وجود نداشته باشند و لازم نیستند. حالا اون برج‌های دیده‌بانی، خندق‌ها و آتش‌شکن‌ها ماییم؛ ما همون نگهبان‌ها، دیده‌بان‌ها و قراول‌هاییم که همیشه گوش‌به‌زنگیم، چه سر کار باشیم، چه نباشیم. یکی باید حواسش باشه تا بقیه آرامش داشته باشند، یکی باید اون تهدیدها رو شناسایی کنه، باید اون‌ها رو قبل از این‌که خیلی دیر بشه پیش‌بینی کنه
کاربرm-jamali
کسی که بالاخره یه کاری می‌کنه بهتر از اونیه که از جاش تکون نمی‌خوره، حتی اگه تلاشش بی‌فایده باشه.
کاربرm-jamali
همیشه می‌شود سکوت کرد، به‌خصوص اگر حرف زدن منجر به باخت شود.
کاربرm-jamali
آدم‌ها به جایی تعلق دارند که به‌شون ارزش و اهمیت می‌دن، به‌خصوص جایی که واقعاً آدم رو بخواد و جذبش کنه.
کاربرm-jamali
خیلی‌ها دوست دارند فکر کنند کسی جای‌شان را نمی‌گیرد، وجودشان مؤثر است و از بیخ‌وبن بیخود و بی‌فایده نیست.
کاربرm-jamali
شاید یک جاهایی تمام کشورها شبیه هم باشند و همگی به یک شیوه رفتار کنند.
کاربرm-jamali
اتفاقی که افتاده مهم نیست، فقط آن چیزی مهم است که دیگران تصمیم می‌گیرند یا برداشت می‌کنند که اتفاق افتاده
کاربرm-jamali
هیچ کس بابت تلاش‌ها، توانمندی‌ها، ذکاوت، بردباری‌شون ازشون قدردانی نمی‌کنه، تقدیر و تحسینی در کار نیست. چیزی که براشون مهم یا حیاتی بوده برای بقیه هیچ اهمیتی نداشته و صرفاً یک گذشتهٔ ناشناخته‌ست…»
کاربرm-jamali
رنجیدگی گاهی اوقات می‌تونه آدم‌ها رو از سرجای راحت‌شون بلند کنه و باعث بشه کاری رو انجام بدن که لازمه. تمام.»
کاربرm-jamali
نباید از دنیا انتظار رفتار عادلانه یا جبران مافات داشته باشی. این‌ها اصلاً وجود خارجی ندارند.
کاربرm-jamali
یه جورهایی زندگی راحتیه، یه نفر دائم به‌ت می‌گه چی‌کار کنی. تازه می‌فهمی چرا بعضی از آدم‌ها دوست دارند توی زندان بمونند، چون لازم نیست از خودشون سؤالی بپرسند. بعضی وقت‌ها دستورالعمل دقیق می‌دن: این کار و اون کار و فلان کار رو بکن، بعضی وقت‌ها هم دقیق هم نیست و می‌گن فقط نتیجه بگیر.
کاربرm-jamali
همهٔ دولت‌ها و مجلس‌ها این کار رو می‌کنند. وقتی به قدرت می‌رسند و قراره قانون وضع کنند دیگه فراموش می‌کنند چه شعارهایی قبل از به قدرت رسیدن می‌دادند.
کاربرm-jamali
آدم آن تکه‌هایی از واقعیت را انکار می‌کند که نمی‌تواند ثابت کند، آن تکه‌هایی که تلخی و پریشانی و بی‌حوصلگی می‌آورد و تمام امیدهای‌مان را ناامید می‌کند.
کاربرm-jamali
همهٔ ما یک وجه ابله و خودکامه داریم،
کاربرm-jamali
اگه بدونی چه‌قدر آدم توی دنیا سر هیچ‌وپوچ پول می‌گیرند: واسه این‌که عضو هیئت‌مدیره یا عضو یه اتحادیه‌ند، واسه شرکت تو چند جلسه در سال و مشاوره‌هایی که هیچ‌وقت نمی‌دن، و واقعاً فقط واسه این‌که ساکت سرجاشون بشینند و سکوت کنند. دولت از این‌که همچین انگل‌هایی داره خیلی هم خوشحاله. با این کار شرّ خیلی از مشکلات رو کم می‌کنه، نارضایتی‌ها رو آروم می‌کنه و این رو یه جور سرمایه‌گذاری می‌دونه.
کاربرm-jamali
بهتره همه‌چی همون‌طور که هست ادامه پیدا کنه: حل‌نشده، نامعلوم و مبهم.»
کاربرm-jamali
همه‌چیز توجیه‌پذیر است، به دیدگاه افراد بستگی دارد، و از آن‌جایی که هر کسی دیدگاه خودش را دارد برحق بودن آسان است.
کاربرm-jamali

حجم

۵۳۰٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۵۰۲ صفحه

حجم

۵۳۰٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۵۰۲ صفحه

قیمت:
۱۱۲,۰۰۰
۵۶,۰۰۰
۵۰%
تومان