کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه)
معرفی کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه)
کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه) نوشتهٔ استیو ماس و ترجمهٔ گیتا گرکانی است. نشر قطره این مجموعه داستان کوتاه آمریکایی را روانهٔ بازار کرده است. این اثر فینالیست جایزهٔ کتاب ناشر مستقل سال ۱۹۹۹ میلادی بوده است.
درباره کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه)
در توضیح کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه) آمده است که ابتدا یکی از داستان ها را بخوانید؛ سپس سعی کنید کتاب را ببندید و از خواندن بقیهٔ داستانهای آن صرفنظر کنید؛ چراکه این کتاب، هدیهای است برای آنها که ادعا میکنند گرفتارتر از آن هستند که بتوانند وقتی را به مطالعه اختصاص دهند. داستانهای اثر حاضر مثل ساندویچهایی کوچک هستند. این داستانها از نظر کوتاهبودن و استفادهٔ محدود از کلمات به هم شباهت دارند، اما موضوعهای آنها یکسان نیست. در آنها شوخیهای سطحی، عواطف عمیق انسان، عشق، خیانت، جنایت و... دیده میشود. عنوان برخی از این داستانهای کوتاه عبارت است از «جسدی در جاده»، «پایان بحث»، «آخرین شاهد»، «عشق جوانی» و «مادربزرگ و قاتل تبر بهدست». این داستانها به ۲ زبان پارسی و انگلیسی در اثر حاضر گنجانده شدهاند.
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب داستان های ۵۵ کلمه ای (دوزبانه) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر آمریکا و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
برای علاقهمندان به داستاکنویسی توصیه میشه. من دارم دایتانکهاش رو تحلیل میکنم.
از نظر من جالب نبود
عالی بود... عالی... بیشتر داستانهایش را دوست داشتم. کوتاه و مختصر مفید... در چند ساعت کل کتاب را خواندم.