دانلود و خرید کتاب راهنمای نویسندگان درام ویل دان ترجمه آزاده عالم فلکی
تصویر جلد کتاب راهنمای نویسندگان درام

کتاب راهنمای نویسندگان درام

معرفی کتاب راهنمای نویسندگان درام

کتاب راهنمای نویسندگان درام نوشتهٔ ویل دان و ترجمهٔ آزاده عالم فلکی است. نشر قطره این کتاب را منتشر کرده است؛ جلد ۵۵ از مجموعهٔ «تئاتر امروز جهان».

درباره کتاب راهنمای نویسندگان درام

کتاب راهنمای نویسندگان درام مرجعی برای کلیهٔ نویسندگانی است که درصدد شروع و یا درحال نگارش یک نمایشنامه یا فیلم‌نامهٔ دراماتیک هستند. این مرجع با گردآوری مجموعه‌ای از تمرین‌های نگارشی که هر یک به نوبهٔ خود کامل و جامع هستند، این فرصت را برای نویسندگان فراهم آورده است تا اجزای داستان منحصربه‌فرد خود را بسط داده و یا آن‌ها تصحیح کنند. ویل دان در بخش ابتدایی این اثر بیان کرده است که برای استفاده از اثر نیازی نیست که کتاب به‌صورت خطی و پشت سر هم خوانده شود و خواننده می‌تواند این ابزارها را در زمان و به ترتیب دلخواه به کار بگیرد. نویسندگان درام به‌عنوان نویسندهٔ نمایشنامه یا فیلم‌نامه، همواره با فرآیند داستان‌گویی سر و کار دارند؛ فرآیندی که هم‌زمان قدیمی و جدید به حساب می‌آید. قدیمی از آن جهت که ریشهٔ آن به گذشتهٔ کشورها بازمی‌گردد و جدید از آن جهت که باید با مجموعه‌ای از شرایط کاملاً منحصربه‌فرد منطبق گردد. ویل دان این کتاب مرجع را طوری طراحی کرده است که خواننده می‌تواند هر دو فرآیند داستان‌گویی جدید و قدیمی را مدیریت کند. این کتاب راهنما، با نگاه از زاویهٔ دید نویسندگان درام، هر دو گروه نویسندگان نمایشنامه و فیلم‌نامه را تحت پوشش قرار می‌دهد. نویسنده در این اثر ۶۲ تمرین عمقی شخصیت‌پردازی، پردازش صحنه و داستان طراحی کرده و در اختیار خواننده گذاشته است.

خواندن کتاب راهنمای نویسندگان درام را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به نمایشنامه‌نویسان و فیلم‌نامه‌نویسان و علاقه‌مندان به حوزه‌های تئاتر و سینما پیشنهاد می‌کنیم. همچنین اگر می‌خواهید قدم‌های اول نگارش یک نمایشنامه و فیلم‌نامه را بردارید، این اثر گزینهٔ خوبی برای مطالعه است.

بخشی از کتاب راهنمای نویسندگان درام

«آیا داستان از نظر عقلی و احساسی معنایی در بردارد؟ بر زنجیرهٔ رویدادهایی که داستان را شکل می‌دهند، تمرکز نمایید. اکنون هدف، مشاهدهٔ چگونگی جریان کنش دراماتیک و اختلاف یا عدم اختلاف پایان داستان با آغاز آن به خاطر رویدادهایی است که در طول داستان به وقوع می‌پیوندند.

به‌جای رویکردی جزئی‌گرا دربارهٔ زنجیرهٔ رویدادها، ابتدا به ترتیب مهم‌ترین رویدادها را در نظر بگیرید: «رویداد انگیزشی» که سفر دراماتیک شخصیت اصلی را رقم می‌زند؛ «نقطهٔ عطف» که به هر صحنه پایان بخشیده و سفر دراماتیک را به سمت و سوی جدیدی می‌راند؛ «بحران» و «نقطهٔ اوج» یعنی جایی که شخصیت اصلی بیشتر مورد آزمون قرار گرفته و نمایان می‌گردد. این رویدادهای کلیدی ضربه‌هایی مؤثر در داستان بوده و می‌توانند به‌عنوان مقیاس اندازه‌گیری مهمی برای سنجش قدرت ستونِ ساختار داستان به‌کار روند. پس از تحلیل و بررسی رویدادهای کلیدی می‌توان به مرورِ خط‌سیری پرداخت که این رویدادها را صحنه به صحنه و از پرده‌ای تا پردهٔ بعدی، از آغاز تا پایان داستان به هم پیوند می‌زند. اگر تا اینجا خط‌سیر مرحله‌ای داستان خود را طراحی ننموده‌اید، اکنون زمان مناسبی برای انجام این کار است تا بتوانید ساختار داستان را در یک نگاه تصویر نمایید. (به بخش گام‌به‌گام در این راهنما مراجعه کنید).

هنگام مرور رویدادهای داستان، به هر یک از آن‌ها در ارتباط با سایر رویدادها توجه نمایید. آن‌ها چگونه به هم متصل شده یا نشده‌اند و چرا هر یک از آن‌ها بخش مهمی از تمام زنجیرهٔ داستان به حساب می‌آیند. دقت کنید که هیچ رویدادی به‌سادگی آنچه را که قبلاً اتفاق افتاده، تکرار ننماید. عواقب بعدی در پِی نداشته باشد یا انحرافی غیرضروری از خط‌سیر داستانی نباشد. هنگام انجام این کار، اطمینان حاصل نمایید که:

-رویداد انگیزشی در طول داستان ـ و نه پیش از آن ـ به وقع بپیوندد و مستقیماً شخصیت اصلی را تحت تأثیر قرار دهد.

-هر صحنه با یک نقطهٔ عطف به پایان برسد که از نظر دراماتیک به اندازهٔ کافی قدرتمند و متفاوت باشد و بتواند ما را با یک پرسش مهم جدید به صحنهٔ بعدی رهنمون گردد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
مهم‌ترین خصوصیات شخصیت به‌واسطهٔ کنش‌های او طی رویدادهای داستان و افزایش سختی‌ها مشخص می‌گردد. داستان‌های قوی بستر رویدادهای بسیاری هستند که شخصیت‌ها را می‌آزمایند و اغلب باعث ایجاد تغییراتی در آن‌ها می‌گردند. شرایطی که شخصیت‌ها برای بهبود یا بدتر شدنشان، دست به اعمال شگرفی می‌زنند که در حالت عادی هرگز آن کارها را ممکن نمی‌دانستند.
کاربر ۱۴۳۹۷۹۷
شخصیت‌هایتان را مجسم کرده و هم‌زمان با پیشرفت داستان، بی‌وقفه مطالب جدیدی دربارهٔ آن‌ها ارائه نمایید و بر هر آنچه بیشتر اهمیت دارد، متمرکز شوید. بیشتر دانستن دربارهٔ شخصیت‌ها همواره مفید است،
کاربر ۱۴۳۹۷۹۷
بحران، زمانی به وقوع می‌پیوندد که موضوع، تم،‌ شخصیت و سایر شاخص‌های داستان همگی در مجموع شرایطی را پدید آورند که شخصیت ناچار باشد تا دشوارترین تصمیم خود را بگیرد. هر شخصیت در شرایط بحرانی با در نظر گرفتن موازنهٔ آنچه به واسطهٔ این انتخاب به‌دست می‌آورد و آنچه با این انتخاب از دست می‌دهد، تصمیم‌گیری می‌نماید.
کاربر ۱۴۳۹۷۹۷

حجم

۶۱۱٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۶۹۸ صفحه

حجم

۶۱۱٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۶۹۸ صفحه

قیمت:
۱۶۸,۰۰۰
۵۰,۴۰۰
۷۰%
تومان