دانلود و خرید کتاب جامعه را ببینیم یوران آرنه ترجمه حسن حسینی کلجاهی
تصویر جلد کتاب جامعه را ببینیم

کتاب جامعه را ببینیم

نویسنده:یوران آرنه
انتشارات:نشر افکار
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب جامعه را ببینیم

کتاب جامعه را ببینیم نوشتهٔ یوران آرنه (استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه استکهلم) و ترجمهٔ حسن حسینی کلجاهی (مدرس جامعه‌شناسی در سوئد) است. نشر افکار این مقدمه‌ای بر مفاهیم، نظریه‌ها و روش‌های جامعه‌شناسی را منتشر کرده است. این کتاب چهارمین جلد از مجموعهٔ «نظریه و روش» است.

درباره کتاب جامعه را ببینیم

کتاب جامعه را ببینیم، مقدمه‌ای بر مفاهیم و نظریه‌ها و روش‌های جامعه‌شناسی است. این کتاب به‌وسیلهٔ فردی نوشته شده که استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه استکهلم است. او باور دارد که یک کار جامعه‌شناسی، انتقادکردن و زیر سؤال بردن است. جامعه‌شناسی باید رادیکال باشد، اما نه در معنای سیاسی آن. ما می‌توانیم منتقد باشیم؛ بدون آنکه بگوییم کدام راه بهتر است یا چگونه می‌توان جامعهٔ بهتری ساخت. زیر سؤال بردن به این معنی نیست که بگوییم همهٔ آنچه اتفاق می‌افتد، اشتباه یا بی‌فایده است؛ با زیر سؤال بردن شاید بتوان دربارهٔ کاری که باید انجام گیرد، به درک بهتری رسید و نشان داد چرا باید کاری انجام دهیم. کتاب «جامعه را ببینیم» را می‌توان به‌عنوان مرجعی مقدماتی و آسان‌فهم برای جامعه‌شناسی و برای مخاطبان عام معرفی کرد. یوران آرنه خواسته اندکی از لذت جامعه‌شناسی را برای خوانندهٔ خود عرضه کند. او در این اثر، پاره‌ای از مشکلات جامعه‌شناسی را نیز مطرح کرده، ولی نیت اصلی او آشکارکردن کارایی علم جامعه‌شناسی است. این کتاب را می‌توان مقدمه‌ای بر جامعه‌شناسی به حساب آورد. کتاب جامعه را ببینیم پنج فصل دارد.

خواندن کتاب جامعه را ببینیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعه درمورد مفاهیم و نظریه‌ها و روش‌های جامعه‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب جامعه را ببینیم

«اما اگر تئوری‌ها اعتبار کامل ندارند، آیا نمی‌توان گفت پس آن‌ها به چه درد می‌خورند؟ پاسخ این پرسش این است که بدون تئوری‌ها ما نمی‌توانیم جامعه را ببینیم. تئوری‌های جامعه‌شناسی به ما می‌گویند که وقتی می‌خواهیم جامعه را ببینیم، باید دنبال چه چیزهایی بگردیم و در این مورد، تئوری‌های مختلف تصویرهای متفاوتی از جامعه به دست می‌دهند. در ضمن، تئوری‌ها این امکان را می‌دهند که داده‌های فوق‌العاده زیادی در رابطه با جامعه را دسته‌بندی کنیم و ارتباط پدیده‌های مختلف را با همدیگر ببینیم. همهٔ مردم یا گروه‌ها برای اینکه بتوانند در زندگی روزمره جهت‌یابی کنند، به ساختن تئوری‌های خود دربارهٔ جامعه دست می‌زنند. بحث دربارهٔ تئوری‌ها راهی است به سوی اینکه تصاویر اغلب ناآگاه را با هم مقایسه کنیم و به آن‌ها ظرافت بیشتری ببخشیم. در پایان این فصل، خواهم کوشید تا نشان دهم که چگونه شخص به‌عنوان جامعه‌شناس می‌تواند دربارهٔ عرضهٔ بسیاری از تئوری‌ها و تصاویر مختلف از جامعه موضع‌گیری کند. و نیز این بحث را به میان خواهم کشید که آیا می‌توانیم هر تئوری‌ای را که بخواهیم، انتخاب کنیم؟ اما قبل از آن شیوه‌هایی را ارائه خواهم داد که به کمک آن‌ها می‌توان چیستی تئوری‌ها را فهمید. نیز، دربارهٔ اینکه تئوری‌های جامعه‌شناسی با چه چیزهایی سروکار دارند و چه تصویری از فرایندهای اجتماعی به دست می‌دهند، بحثی کوتاه خواهم کرد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
کارکرد تئوری‌ها قبل از هر چیز، جا انداختن مفاهیم و ادعاها است و نیز روشن کردن اینکه چه روابطی بین مفاهیم گوناگون هست.
Perfectsunset75
مهم‌ترین دلیل اینکه ما نمی‌توانیم تعیین کنیم کدام تئوری‌ها بهترین تئوری‌ها هستند و به بهترین وجه واقعیت را توضیح می‌دهند، دشواری در جمع‌آوری داده‌ها دربارهٔ فرایندهای اجتماعی است.
Perfectsunset75
مهم‌ترین دلیل اینکه ما نمی‌توانیم تعیین کنیم کدام تئوری‌ها بهترین تئوری‌ها هستند و به بهترین وجه واقعیت را توضیح می‌دهند، دشواری در جمع‌آوری داده‌ها دربارهٔ فرایندهای اجتماعی است.
Perfectsunset75
جامعه را بدون داشتن تئوری نمی‌توان دید و در عین حال، این تئوری از آنچه می‌بینیم، تأثیر می‌پذیرد.
Perfectsunset75
پژوهش فرایندی جمعی است. نتایج پژوهشگر باید در مقایسه با نتایج پژوهشگران دیگر ارزیابی شود
Perfectsunset75
پژوهشگر باید شرح دهد که تجزیه و تحلیل‌های داده‌ها چگونه انجام شده است.
Perfectsunset75
پژوهشگر باید صریح اعلام کند که داده‌هایش چگونه، در کجا و چه موقع جمع‌آوری شده‌اند
Perfectsunset75
در جامعه‌شناسی، هم به آمار و ارقام دربارهٔ رخدادهای جامعه نیاز داریم و هم به توصیفات مردم‌نگارانه دربارهٔ اینکه مردم چگونه نسبت به هم واکنش نشان می‌دهند و با هم ارتباط برقرار می‌کنند.
Perfectsunset75
پژوهشگر باید تضمین کند که اطلاعات جمع‌آوری‌شده را محرمانه نگه خواهد داشت و هویت شرکت‌کنندگان فاش نخواهد شد.
Perfectsunset75
پژوهشگر در هنگام پژوهش باید به شرکت‌کنندگان خود اطلاع دهد که تحقیقش دربارهٔ چیست و آنان باید برای همکاری در پژوهش رضایت داشته باشند
Perfectsunset75
آنچه جامعه‌شناس درباره‌اش پژوهش می‌کند، اغلب مستقیم یا غیرمستقیم بخشی از زندگی روزانهٔ او است.
Perfectsunset75
حتی اگر تبیینی جامعه‌شناختی بتواند برای مسأله‌ای علت اجتماعی پیدا کند، اطمینانی نیست که بتوانیم این مسئله را از طریق تغییر جامعه حل کنیم
Perfectsunset75
بدون انسان‌ها جامعه‌ای نیست، ولی انسان‌ها هم بدون جامعه وجود ندارند
Perfectsunset75
یک محیط کاری بدون کارکنان، یا یک تیم فوتبال بدون بازیگران، دیگر محیط کار یا تیم فوتبال نیست
Perfectsunset75
شکلی از انزوا و بیرون از جامعه بودن یا تغییر پرسپکتیو، دیدن بخش‌های مختلف جامعه را آسان‌تر می‌سازد. همین‌طور، تلفیقی از فاصله و نزدیکی لازم است تا تصویر عمیق‌تری از جامعه داشته باشیم.
Perfectsunset75
وابستگی دلیل محکمی است که فرد راحت‌تر قربانی توقعات و فشارهای دیگری قرار می‌گیرد.
Perfectsunset75

حجم

۱۵۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۵۶ صفحه

حجم

۱۵۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۵۶ صفحه

قیمت:
۴۴,۰۰۰
۱۳,۲۰۰
۷۰%
تومان