دانلود و خرید کتاب اگزیستانسیالیسم: از تئوری تا عمل علی‌ اکبر فرهنگی
تصویر جلد کتاب اگزیستانسیالیسم: از تئوری تا عمل

کتاب اگزیستانسیالیسم: از تئوری تا عمل

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۱از ۱۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اگزیستانسیالیسم: از تئوری تا عمل

«اگزیستانسیالیسم از تئوری تا عمل» نوشته علی‌اکبر فرهنگی(-۱۳۲۱)، استاد ایرانی رشته ارتباطات است. اگزیستانسیالیسم یک گرایش فکری به منظور نزدیک ساختن فلسفه با زندگی روزمرّه انسان‌هاست و در حقیقت گرایش ‌کسانی است که می‌گویند: انسان باید بتواند پاسخ مشکلات خود را در فلسفه بیابد، ولی اکنون فلسفه تماس واقعی خود را با زندگی بشر قطع کرده و مانند ریاضی، فیزیک و شیمی مشکلاتی از قبیل دغدغه‌ها، اضطراب‌ها و ترس از مرگ و گناه و مانند اینها را درمان نمی‌کند. فلسفه در واقع به مسائلی می‌پردازد که فقط ذهن و فکر را به خود مشغول می‌دارد و در راه زدودن دغدغه‌ها و اضطراب‌های حاصل از صنعتی‌شدن و توانایی گسترده بشر امروز که او را به ورطه‌های هولناک می‌کشاند، کمتر گفتگو می‌کند. بی‌شک، اگزیستانسیالیسم یکی از اساسی‌ترین جریان‌های فکری است که البته پیدایش آن در غرب معاصر در کنار مارکسیسم ذهن بسیاری از اندیشمندان را به خود مشغول کرده و آنان را برآن داشته است که تاملاتی عمیق در باره آن داشته باشند. اگر «کی‌یرکگارد» دانمارکی را اولین متفکر معاصر بدانیم که پایه‌های اگزیستانسیالیسم را بنیان نهاد و معاصر با مارکس و مارکسیسم است؛ رویکرد او و مارکس بیشترین پهنه‌ ‌اندیشه‌های معاصر را به نوعی در بر گرفته است. اگزیستانسیالیسم در کاوش‌های خود عمیق‌ترین زوایای پنهان آدمی را می‌کاود و به حرکت در می‌آورد. با مطالعه و ورود به مقوله‌های اساسی آن اضطرابی وصف‌ناشدنی و هیجانی شدید به آدمی دست می‌دهد. به قول، علی شریعتی، اگزیستانسیالیسم «وجود» را به حرکت در می‌آورد و مسائل اگزیستانسیالیسم به قدری وسیع و درهم پیچیده است که از یک طرف در فلسفه و ریاضیات و از سوی دیگر از عرفان و مذهب سر در می‌آورد. در این مقال از شعر نیز نمی‌گذرد و خود را در شعر و نمایشنامه‌های تفکر برانگیز متجلی می‌کند. همه‌ ‌اینها موجب می‌شود که از اگزیستانسیالیسم جریانی عمیق فکری و ایدئولوژیک رقم بخورد و آن را در صدر بیشتر فلسفه‌های قرن بیستم میلادی قرار دهد.

خلیلی
۱۳۹۶/۰۹/۱۷

سلام تاصفحه ۳۶ این کتاب و که خواندم عینا و کلمه به کلمه از مقاله اگزیستانسیالیزم استاد ملکیان که در کتاب در رهگذار باد و نگهبان لاله گنجانده شده کپی شده!! نمیدانم در بقیه کتاب هم شاهد این رو نویسی واژه به واژه

- بیشتر
پویا پانا
۱۳۹۹/۰۸/۱۸

کتاب خوبیه. کاملشو خوندم. و واقعاً کتاب خوبی بود.

Ermiya
۱۴۰۱/۰۱/۰۸

با این جوجه تحلیل از اگزیستانسیالیسم نمیشه شناخت جامعی از مبحث اگزیستانسیالیسم پیدا کرد😑 کتاب در حد فجیعی شبیه به یه انشاء یا یه مقاله بچگانه ویا تاریخچه مختصر از اگزیستانسیالیسم هست. اصلا دسته بندی دقیقی نداره فقط شناخت پوچ و سطحی

- بیشتر
مهدی بهرامی
۱۳۹۹/۰۳/۲۸

من حدود ۶۰ صفحه از کتاب رو خوندم. مطالب کتاب منسجم نیستند و سیر منطقی ای رو دنبال نمی کنند. حداقل برای شروع مطالعه درباره ی اگزیستانسیالیسم برای من خوب نبود. اما شاید یه نفر که اطلاعات قبلی داره بتونه

- بیشتر
Ali110
۱۳۹۹/۰۹/۱۹

کتاب بدی نبود اما در مورد داستایوفسکی اصلا تحقیق جامعی نداشت فقط یه بخش کمی از زندگیش که اصلا هم آموزنده نیست را انتخاب کرده بود. در صورتی که داستایوفسکی یکی از مهم ترین تاثیرگذاران روی این مکتب بود.

atefeh
۱۳۹۸/۰۵/۲۱

من تا صفحه ۱۵۰ اش رو خوندم .جواب خیلی از سوالام رو در مورد اگزیستانسیالیسم گرفتم .کتاب خوبیه ولی یکم تخصصی هست البته از نطر منی که در این مورد تخصصی ندارم.ممکنه هر کسی خوشش نیاد

BorhanA
۱۳۹۶/۰۲/۲۵

چرا درکتابهای طاقچه امکان مارک متن وجود ندارد؟!!

rezay
۱۳۹۵/۱۲/۲۱

کد عبور جهت خرید را فراموش کرد ه ام. میخوام با موجودی ام خرید کنم

همینگوی نسخه‌نویس
۱۴۰۰/۰۱/۰۸

اون یاروی رو جلد شوپنهاور نیست؟ 😐

در کل می‌توان گفت که پیام اگزیستانسیالیسم به انسان‌ها سه چیز است (غیاثی کرمانی، ۱۳۷۵، ۱۵) . ۱- خودت باش. ۲- خودت را باش. ۳- خودت را بشناس. و هر کس که چنین گرایشی داشته باشد او را می‌توان اگزیستانسیالیست نامید، گرچه او خود چنین اسمی را بر خود نگذارده باشد.
helya.B
اخطار مهم سقراط بود. ‌ «زندگی بدون جستجو، زندگی ارزشمندی نیست» .
Mina
«انسان جز آنچه از خود ساخته است چیز دیگری نیست»
atefeh
اگزیستانسیالیسم می‌گوید: ما نمی‌گوییم که نباید از عقل استفاده کرد، بلکه می‌گوییم: باید متوجه باشیم که عقل محدودیت دارد و نمی‌توان همه‌جا از عقل استفاده کرد. عقل را به بسیاری از سپهرهای انسانی راه نیست.
atefeh
پدیدارشناسی یا فنومنولوژی که بانیان آن «هوسرل» و «برنتانو» هستند، می‌گویند: ما دیگران را آن‌گونه که هستند نمی‌شناسیم، بلکه آن‌گونه که بر ما ظاهر می‌شوند و می‌نمایند، می‌شناسیم.
3pehr
«انسان آنگاه به وجود می‌آید و ظاهر می‌شود و به احساس در می‌آید که خود را تعریف کرده و شناخته باشد»
atefeh
انسان اگر در درون جامعه نباشد فردیّتی هم ندارد و مشخصات فردی یک انسان از درون جامعه برخاسته است و اگر کسی بخواهد خود را هم بشناسد باید در ارتباط با دیگران بشناسد و به نقاط ضعف و قوّت خود پی ببرند. به تعبیر دیگر انسان‌ها آینه یکدیگرند و اگر این آینه از دست کسی گرفته شود نمی‌تواند خود را ببیند. انسان منفرد و به دور از اجتماع معیاری برای سنجش خود ندارد و نمی‌داند کیست، او در جمع معنی پیدا می‌کند و خویش را می‌یابد
atefeh
شرایط «وجود» فقط این نیست که انسان آنچه هست که خواسته است باشد، بلکه هرچه را انتخاب می‌کند فقط برای خود او نیست، بلکه برای تمام «بشریت» است. از این‌رو، مسئولیتی که بر عهده انسان قرار می‌گیرد بس بزرگ است.
atefeh
همان‌طور که اگزیستانسیالیست‌ها نشان داده‌اند، انسان نسبت به وجود خویش نیز بسیار علاقه‌مند است و می‌خواهد بداند، که هست و برای چه کاری به این جهان آمده است؟ به کجا خواهد رفت و غرض از این آمدن و شدن چیست؟
atefeh
اگزیستانسیالیسم، به طریقی، همان چیزی را پیشنهاد می‌کند که سقراط برای فلسفه زمان خود آن را پیشنهاد کرده بود که توجه به طبیعت مادی را در مرکز فلسفه باید رها کرد و باید به دنبال چیزی «همه فراگیر» بود تا بتواند همه‌چیز را تشریح کند، نه آنکه فقط انسان را در مرکز بررسی‌های فلسفی قرار دهد.
Mina

حجم

۲۳۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

حجم

۲۳۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان